kasiula77 08.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 I jeszcze korzystniej jest jeśli profile były przymocowane pionowo a nie poziomo jak u mnie, ES-y są wiotkie. Ten profil kt jest na ściance z oknem mocujesz u góry. A te skośne profile połączone pod kątem 90st. muszą być przymocowane do tego na suficie i na samym dole. Gdyby jeszcze jakieś pytania...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 08.06.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Kominek http://images25.fotosik.pl/225/94cb232632144186.jpghttp://images28.fotosik.pl/227/c336d10778387f4d.jpg Kasia, piękny kominek! bardzo mi się podoba! ta półka co ma być ciemniejsza to drewniana jest tak? a reszta z jakiegoś kamienia, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 08.06.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Jedno oko skierowane na telewizor, wiadomo dlaczeko!!! CZEKAM NA GOOOOOLLLLLAAAAAAAAAA!!! Półka jest debowa i wybejcujemy na koloor orzechu, a reszta z marmuru. Obudowa pionowa,wkładu jest betonowa. Miło nam ze sie podoba. No i 2:0 BUUUUUUUUU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.06.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Amelia 2WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Dołączył: 09 Cze 2008Posty: 1Skąd: mazowieckie Wysłany: Pon, 9 Czerwiec 2008 15:26 Temat postu: mogę się dołączyć? Dzieki peters2 za wskazanie "planetowiczów".Dawno temu wybrałam Planetę 2 i mimo przeglądania tysięcy projektów, żaden nie wydał mi się tak funkcjonalny. W tej chwili czekam na projekt lecz strajk poczty oddala go na czas nieokreślony / podobno wysłany tydzień temu/. Nie zamawiałam kosztorysu, może powinnam, żeby chociaż orientacyjnie znać ilości potrzebnych materiałów? Chciałabym zrobić wewnętrzne wejście z garażu i zrezygnować z balkonu- drzwi zamienić na okno tak jak od frontu. W tym roku planuję tylko fundamenty, więc mam czas na posłuchanie Waszych doświadczeń. Powrót do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 09.06.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witaj w naszym gronie. Czytaj wszystko od początku, nie ma tego az tak dużo i pytaj, pytaj, pytaj. A dowiesz sie m.in ze przejscie z garazu mam ja i peters, mooon ?, a marnia ma ale przestał sie udzielać u nas. Wyszło trochę nietypowe ale jest, chyba 190x90?? (az sprawdzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 09.06.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Heloł Amelia 2 Witamy Ja nie mam przejścia do garażu. W sumie to początkowo chcieliśmy dużo zmian wnieść a skończyło się na podniesieniu ściany o jednego pustaka i balkonu tez nie będziemy mieli. Co do kosztorysu to miałam takie same dylematy - w końcu nie zamówiliśmy i w sumie to dobrze, bo zawsze majster mówi czego, ile trzeba kupić. Kasia, jak wiatrówka? Skończyła się?U nas jakaś temperatura panuje bez żadnych innych objawów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 09.06.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Wiatrówka na ukończeniu,ale czekam co tam u młodszego. Czas oczekiwania 2 tyg, został jeszcze tydzien i sie okaże. Siedzenie w domu jest dobijajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 09.06.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Siedzenie w domu jest dobijajace. Wiem coś na ten temat.... Na dodatek przy chorobie brak apetytu...... człowiek ze skóry wychodzi a dziecko zje 2 łyżki i koniec na tym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 09.06.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Kasiula dzięki za zdjęcia i opis wykonania poddasza. Wczoraj nie wiedomo dlaczego ale nie mogłem się zalogować na forum, nawet zmiana hasła nie pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 09.06.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nawet widziałem pojawiające się Wasze posty ale nic nie mogłem zrobić. Na pewno Wasze rady się przydadzą. Jeszcze raz dzięki. Pytanie mam do Twojego męża . Sufit w lukarnie, myślałem zrobić stelaż (cd60) prostopadle do reszty profili cd 60 z sufitu i połączyć je łącznikiem do połączeń poprzecznych. Czy jest to złe rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.06.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 kasiula77 - bardzo ładny kominek, też lubię styl klasyczny. Do ilu pokoi jest rozprowadzone ciepło, czy dobrze widzę, że wchodzi ono najpierw na stryszek i z góry do pokoi? Będę budować na wsi /ale tylko 4 km od blokowiska miejskiego, w którym mieszkam/ gdzie nie ma gazu, więc planuję piec na ekogroszek. Podobno jest pakowany w worki i nie potrzeba tak dużej kotłowni i dlatego wymyśliłam coś co nie wiem czy uda mi się opisać słowami bez rysunku: w pomieszczeniu 1/8 chcę dać drzwi z garażu, a drzwi do 1/1 przesunąć bliżej wejściowych / naprzeciwko tych do garażu; wnękę w hallu zamurować i podzielić-kawałek dla łamanej łazienki tylko na szerokość drzwi, a resztę połaczyć z 1/8 i tu trzymać podręczny zapas opału, blisko kosza zasypowego pieca. Na górze w pom. stryszku drzwi otwierane na pom. 2/8 i 2/7, żeby można się było przytrzymać klamki, gdyby ktoś nie zauważył, że są tu schodki, a między tymi pomieszczeniami - przesuwane drzwi. W 2/8 okno połaciowe gdyż syn planuje tu stół ping-pongowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.06.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Pilne! Czy pod projektowym oknem w kuchni zmieszczą się normalnej wysokości szafki? A czy podniesienie ścianki kolankowej wyszło w trakcie budowy, czy nanosłl to wcześniej archtekt? Doszedł wreszcie moj projekt i pojutrze idę do architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.06.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Kto z Was planuje centralny odkurzarz i ew. rekuperator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 10.06.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Kto z Was planuje centralny odkurzarz i ew. rekuperator? my nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 10.06.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Pilne! Czy pod projektowym oknem w kuchni zmieszczą się normalnej wysokości szafki? A czy podniesienie ścianki kolankowej wyszło w trakcie budowy, czy nanosłl to wcześniej archtekt? Doszedł wreszcie moj projekt i pojutrze idę do architekta. co do szafek to nie wiem, nie mierzyłam na jakiej wysokości jest okno podniesienie ścianki kolanlkowej wyszło w trakcie budowy , pisałam o tym parę postów wcześniej jeszcze mi się przypomniało, ze na partrerze likwidujemy spiżarkę, ten mały korytarzyk przy łazience i trochę zmniejszamy pom gosp. tak, zeby wiatrołap był trochę większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.06.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 W kuchni mieszczą sie normalnej wys. szafki, miedzy blatem a parapetem jest jakieś 20 cm. My planujemy odkurzacz, rury rozprowadzone ale na jednostkę cent. chyba jeszcze troszkę będę musiała poczekać. Potwierdzam,ze podniesienie ścianki wyszło w trakcie. Nasze drzwi do pomieszczeń nad garażem też bedą sie otwierały do wewnątrz tych pomieszczeń. Amelia nasza działka jest 7 km od mojej pracy, czas dojazdu 10min., 50 na liczniku ( droga z wybojami), a od znaku LUBLIN mam rzut beretem. Ale to też wieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.06.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ciepło z kominka rozprowadzone jest tylko na poddasze do pokoi i łazienki, i jest dokładnie tak jak zauważyłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 10.06.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Peters, jeśli chodzi o lukarnę, mąż mówi ze to dobry pomysł i może tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.06.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ciepło z kominka rozprowadzone jest tylko na poddasze do pokoi i łazienki, i jest dokładnie tak jak zauważyłaś. A czy jest możliwość odcięcia dopływu ciepła na górę, jeśli zachce mi się popatrzeć w ogień któregoś letniego wieczoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.06.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 mooon123, przy tak niewielkiej kuchni spiżarka jest wielkim dobrodziejstwem, prawdę mówiąc szukając projektu na to patrzyłam; w tej chwili mam sporą kuchnię , ale jest problem z trzymaniem np. ziemniaków, makaronów, garnkow, przetworów- które jeszcze zdarza mi się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts