Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I jeszcze korzystniej jest jeśli profile były przymocowane pionowo a nie poziomo jak u mnie, ES-y są wiotkie. Ten profil kt jest na ściance z oknem mocujesz u góry. A te skośne profile połączone pod kątem 90st. muszą być przymocowane do tego na suficie i na samym dole. Gdyby jeszcze jakieś pytania...?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelia 2

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi

Wysłany: Pon, 9 Czerwiec 2008 15:26 Temat postu: mogę się dołączyć?

Dzieki peters2 za wskazanie "planetowiczów".Dawno temu wybrałam Planetę 2 i mimo przeglądania tysięcy projektów, żaden nie wydał mi się tak funkcjonalny. W tej chwili czekam na projekt lecz strajk poczty oddala go na czas nieokreślony / podobno wysłany tydzień temu/. Nie zamawiałam kosztorysu, może powinnam, żeby chociaż orientacyjnie znać ilości potrzebnych materiałów? Chciałabym zrobić wewnętrzne wejście z garażu i zrezygnować z balkonu- drzwi zamienić na okno tak jak od frontu. W tym roku planuję tylko fundamenty, więc mam czas na posłuchanie Waszych doświadczeń.

Powrót do góry

Heloł Amelia 2

Witamy :)

Ja nie mam przejścia do garażu. W sumie to początkowo chcieliśmy dużo zmian wnieść a skończyło się na podniesieniu ściany o jednego pustaka i balkonu tez nie będziemy mieli.

Co do kosztorysu to miałam takie same dylematy - w końcu nie zamówiliśmy i w sumie to dobrze, bo zawsze majster mówi czego, ile trzeba kupić.

Kasia, jak wiatrówka? Skończyła się?U nas jakaś temperatura panuje bez żadnych innych objawów...... :evil: :-?

Nawet widziałem pojawiające się Wasze posty ale nic nie mogłem zrobić. Na pewno Wasze rady się przydadzą. Jeszcze raz dzięki. Pytanie mam do Twojego męża . Sufit w lukarnie, myślałem zrobić stelaż (cd60) prostopadle do reszty profili cd 60 z sufitu i połączyć je łącznikiem do połączeń poprzecznych. Czy jest to złe rozwiązanie ?

kasiula77 - bardzo ładny kominek, też lubię styl klasyczny. Do ilu pokoi jest rozprowadzone ciepło, czy dobrze widzę, że wchodzi ono najpierw na stryszek i z góry do pokoi?

Będę budować na wsi /ale tylko 4 km od blokowiska miejskiego, w którym mieszkam/ gdzie nie ma gazu, więc planuję piec na ekogroszek. Podobno jest pakowany w worki i nie potrzeba tak dużej kotłowni i dlatego wymyśliłam coś co nie wiem czy uda mi się opisać słowami bez rysunku: w pomieszczeniu 1/8 chcę dać drzwi z garażu, a drzwi do 1/1 przesunąć bliżej wejściowych / naprzeciwko tych do garażu; wnękę w hallu zamurować i podzielić-kawałek dla łamanej łazienki tylko na szerokość drzwi, a resztę połaczyć z 1/8 i tu trzymać podręczny zapas opału, blisko kosza zasypowego pieca.

Na górze w pom. stryszku drzwi otwierane na pom. 2/8 i 2/7, żeby można się było przytrzymać klamki, gdyby ktoś nie zauważył, że są tu schodki, a między tymi pomieszczeniami - przesuwane drzwi. W 2/8 okno połaciowe gdyż syn planuje tu stół ping-pongowy.

Pilne! Czy pod projektowym oknem w kuchni zmieszczą się normalnej wysokości szafki? A czy podniesienie ścianki kolankowej wyszło w trakcie budowy, czy nanosłl to wcześniej archtekt? Doszedł wreszcie moj projekt i pojutrze idę do architekta.

co do szafek to nie wiem, nie mierzyłam na jakiej wysokości jest okno

podniesienie ścianki kolanlkowej wyszło w trakcie budowy , pisałam o tym parę postów wcześniej :D

jeszcze mi się przypomniało, ze na partrerze likwidujemy spiżarkę, ten mały korytarzyk przy łazience i trochę zmniejszamy pom gosp. tak, zeby wiatrołap był trochę większy

W kuchni mieszczą sie normalnej wys. szafki, miedzy blatem a parapetem jest jakieś 20 cm. My planujemy odkurzacz, rury rozprowadzone ale na jednostkę cent. chyba jeszcze troszkę będę musiała poczekać. Potwierdzam,ze podniesienie ścianki wyszło w trakcie. Nasze drzwi do pomieszczeń nad garażem też bedą sie otwierały do wewnątrz tych pomieszczeń. Amelia nasza działka jest 7 km od mojej pracy, czas dojazdu 10min., 50 na liczniku ( droga z wybojami), a od znaku LUBLIN mam rzut beretem. :lol: Ale to też wieś.