mooon123 22.06.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Kasia, z dwójką takich maluchów to ja nie wiem, czy bedę miała czas w głowę się podrapać, a co tu dopiero na wycieczki jeździć Jaka jest różnica wieku pomiędzy twoimi chłopcami? Z tematów budowlanych to jutro ma przyjść cieśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.06.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Kuba ma dokładnie 5,5 a Miłosz ma 1,8mies.. Jak tam synio pcha sie na swiat czy nie bardzo? Ciekawe jak siostra bedzie na niego reagowała? Nasz Peters nic o sobie nie pisze !? Peters masz kim zapełnić poddasze? Pochwal sie co nieco, oczywiście za pozwoleniem żony. Mooon dobrze pisze? Moon to w jakies 2 tyg. wydziergacie czapkę dla Planety? Peters jak poddasze i inne tematy wykończeniowe? A u mnie z tematów budowłanych, jutro wchodzi glazurnik i na tapecie mam AGD a szczególnie zmywarkę i związany z ną dylemat - jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.06.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Dzielcie się zdjęciami na forum, proszę! Prześledziłam zdjęcia domu Petersa, rzeczywiście okien ma sporo, dobry pomysł z doświetleniem schowka na górze. A w których pomieszczeniach są wyłazy dachowe-zauważyłam 2 ? Gdzie ustawiacie lodówkę? Czy przesunięcie ściany od spiżarki o 15-20cm coś da,żeby zmieściła się z lewej strony okna? I jeśli zrobię ściankę między kuchnią a salonem / może z jakimś okienkiem?/ to czy da się tam wstawić mały stoliczek z taboretami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.06.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Kuba ma dokładnie 5,5 a Miłosz ma 1,8mies.. Jak tam synio pcha sie na swiat czy nie bardzo? Ciekawe jak siostra bedzie na niego reagowała? Nasz Peters nic o sobie nie pisze !? Peters masz kim zapełnić poddasze? Pochwal sie co nieco, oczywiście za pozwoleniem żony. Mooon dobrze pisze? Moon to w jakies 2 tyg. wydziergacie czapkę dla Planety? Peters jak poddasze i inne tematy wykończeniowe? A u mnie z tematów budowłanych, jutro wchodzi glazurnik i na tapecie mam AGD a szczególnie zmywarkę i związany z ną dylemat - jaka? Potwierdzam, że reklama sprzętu BOSCH nie kłamie- mam zmywarkę ponad 12 lat i żadnych awarii. I zdecydowanie 60-tka, w mniejszą nie wchodzą gary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.06.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Kasia, co do zmywarki to ja też mam Boscha i jestem bardzo zadowolona, jedyny minus to to, że nie zmieściła nam się 60 i mamy 45, ale w "planetarnej" kuchni na pewno będzie 60. Dodatkowym elementem, na który będę na pewno zwracać uwagę przy zakupie AGD do kuchni to jego głośność z racji otwartej kuchni.....U nas pomiędzy dziećmi będzie różnica 2 i pół roku..... i trochę się boję jak to wszystko w praktyce wyjdzie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.06.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Kuba ma dokładnie 5,5 a Miłosz ma 1,8mies.. Jak tam synio pcha sie na swiat czy nie bardzo? Ciekawe jak siostra bedzie na niego reagowała? Nasz Peters nic o sobie nie pisze !? Peters masz kim zapełnić poddasze? Pochwal sie co nieco, oczywiście za pozwoleniem żony. Mooon dobrze pisze? no pewnie!!!! Co do tego reagowania to właśnie tego się boję..... Opowiadamy jej jak to będzie, przygotowujemy ją, ale w praktyce to może być różnie..... A jak to było u was? Okazało się, że cieśla może wejść dopiero za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.06.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Amelia ja na razie nie mam zdjęć, u nas wszędzie stemple stoją na parterze a na górze ani więźby ani dachu tak więc za dobrze nic nie widać.....Na stronie Ikei jest taki fajny program do planowania kuchni, ustawiasz wymiar ścian i urządasz tak jak chcesz różnymi szafkami, można sobie pokombinować i zobaczysz co wyjdzie..... Szczerze mówiąc to nie wydaje mi się, żeby w kuchni 8 metrowej zmieścił sie jeszcze stolik z krzesłami, może zamiast ściany lepiej zrobić taki barek do siedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.06.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Zdecydowanie wolę zamkniętą kuchnię- gorszy efekt ale praktyczniejsza zwłaszcza przy otwartej klatce schodowej. Co zrobić, lubię naleśniki i smażoną rybę Zrobiłam sobie xero rzutów w skali 1:100 i mierzę linijką i rysuję na czerwono wszystko co mi przyjdzie do głowy i co sugerują "planetowicze"- zrobiło mi się bardzo czerwono....Moja Planetka ma podwójny garaż więc i okna na górze chciałabym dać po 2 w każdym pomieszczeniu, w sumie wyszło mi ich 8 plus 2 wyłazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.06.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Mooon, ile stempli potrzeba na budowę? Nie pamiętam jaki rodzaj stropu wybraliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.06.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 my mamy lany strop i kupowaliśmy 150 sztuk stempli (mamy garaż jednostanowiskowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 23.06.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 To tak: Ja przesunełam ściankę spiżarki i na lodówkę po lewej stronie okna mam dokładnie 70cm. Naleśniki i rybkę też lubię i namiętnie bedę smrodzić w kuchni, w końcu to przyjemny zapach. Ale... gorzej z bigosikiem i to to coś zamierzam pichcić w zamkniętej kotłowni gdzie zamierzam wstawić płytę gazową i np. przetworki. Na prawo od wejścia do kotłowni bedę miała zlew taki głęboki, gospodarczy ( super sprawa np na umycie ubłoconych butów, nie w łazience z jasnymi kafelkami i wypucowanej, tylko tu) i obok szafka z nablatową płytą gazową. Zamieszczę zdjęcia kuchni jak zamontują, ale moim zdaniem za mało miejsca na stolik. Ja będę miała od strony salonu dwa fikołki i mam nadzieję ze synowie z nich nie fikną , na tzw. szybkie śniadanko. Amelia my z mooon to sie znamy wirtualnie bo sobie nasze (i dzieci) fotki porzesyłałyśmy, masz i ty ochotę na takie poznanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 23.06.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Amelia zdecydowanie po dwa okna w pomieszczeniach nad garazem, bo bedzie ciemno, a ze cenowo ciupkę wiecej wyjdzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 23.06.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 A i wyłaz dachowy mamy jeden za komine od strony ogrodowej, w przepisach jest ze wystarczy jeden, wiec nie przepłacaliśmy. My mamy strych użytkowy, bedziemy tam chować prezenty pod choinkę przed dziećmi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 23.06.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 My mamy strych użytkowy, bedziemy tam chować prezenty pod choinkę przed dziećmi!!!! Kasia a gdzie macie wejście na strych? I jak będziecie tam wchodzić? Taką drabinkę macie opuszczaną? No i jaki on jest duży? Super pomysł z tym zlewem! Na zdjęcia czekam z niecierpliwością!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 23.06.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Rozkładaną drabinę mamy w holu, FACRO. A strych jest całkiem spory, nie licząc pod skosami, szkoda nie wykorzystać takiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.06.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Czyli że kominiarz będzie wychodził na dach przez strych? A komina od kominka nie trzeba czyścic? Mnie również podoba się pomysł ze zlewem i kuchnią roboczą, tym bardziej ze tak jak Peters przenoszę kotłownię za garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.06.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Kasiula, skoro robocza kuchnia ma być w pom. gospodarczym to czy drzwi do wiatrołapu otwierane tak jak w projekcie będą wygodne do noszenia czegoś do kuchni, czy może zmieniasz ich umiejscowienie lub kierunek otwierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 24.06.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Kasia i jak kafelkarz? Był? Duzo zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 25.06.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Dzrzwi juz zamówione, takze na pewno bedą: pomiedzy holem a wiatrołapem - na hol (lewe), a pomiedzy wiatrołapem a kotłownią - na kotłownię (prawe). A glazurnicy zaczeli we wtorek i juz mam płytki w kuchni i podłogę a w zasadzie jej kawałek w salonie, i jestem zadowolona, jest tak jak chciałam. Smutne tylko ze płytki sa krzywe, a I gatunek. I sprawdzaliśmy, kolor, wielkość i wraz. Ale jakoś sie układa. Wczoraj wymieniłam płytki na podłogę do łazienki, jakoś sie udało namówić męża, moim zdaniem lepiej pasują. Moon nie martw sie z tym cieślą ja ze swoim umawiałam sie na koniec pażdziernika, przyszedł pod koniec listopada. Połorzył folię, połacił a dachówkę kładł mi pod koniec stycznia, a wiec czekałam 2 mies. w zimie. Będą gorsze chwile!!! Ale szybko sie o nich zapomina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.06.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Marnia! Jeśli czasem tu zaglądasz, odezwij się! Jako jedyny z "planetowiczów" budujesz taki sam wariant jak ja / Planeta II /, w dodatku najbliżej mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts