Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kuba ma dokładnie 5,5 a Miłosz ma 1,8mies.. Jak tam synio pcha sie na swiat czy nie bardzo? Ciekawe jak siostra bedzie na niego reagowała? Nasz Peters nic o sobie nie pisze :roll: !? Peters masz kim zapełnić poddasze? Pochwal sie co nieco, oczywiście za pozwoleniem żony. :wink: :wink: :wink: Mooon dobrze pisze? Moon to w jakies 2 tyg. wydziergacie czapkę dla Planety? Peters jak poddasze i inne tematy wykończeniowe?

A u mnie z tematów budowłanych, jutro wchodzi glazurnik i na tapecie mam AGD a szczególnie zmywarkę i związany z ną dylemat - jaka?

Dzielcie się zdjęciami na forum, proszę! Prześledziłam zdjęcia domu Petersa, rzeczywiście okien ma sporo, dobry pomysł z doświetleniem schowka na górze. A w których pomieszczeniach są wyłazy dachowe-zauważyłam 2 ? Gdzie ustawiacie lodówkę? Czy przesunięcie ściany od spiżarki o 15-20cm coś da,żeby zmieściła się z lewej strony okna? I jeśli zrobię ściankę między kuchnią a salonem / może z jakimś okienkiem?/ to czy da się tam wstawić mały stoliczek z taboretami?

Kuba ma dokładnie 5,5 a Miłosz ma 1,8mies.. Jak tam synio pcha sie na swiat czy nie bardzo? Ciekawe jak siostra bedzie na niego reagowała? Nasz Peters nic o sobie nie pisze :roll: !? Peters masz kim zapełnić poddasze? Pochwal sie co nieco, oczywiście za pozwoleniem żony. :wink: :wink: :wink: Mooon dobrze pisze? Moon to w jakies 2 tyg. wydziergacie czapkę dla Planety? Peters jak poddasze i inne tematy wykończeniowe?

A u mnie z tematów budowłanych, jutro wchodzi glazurnik i na tapecie mam AGD a szczególnie zmywarkę i związany z ną dylemat - jaka?

Potwierdzam, że reklama sprzętu BOSCH nie kłamie- mam zmywarkę ponad 12 lat i żadnych awarii. I zdecydowanie 60-tka, w mniejszą nie wchodzą gary.

Kasia, co do zmywarki to ja też mam Boscha i jestem bardzo zadowolona, jedyny minus to to, że nie zmieściła nam się 60 i mamy 45, ale w "planetarnej" kuchni na pewno będzie 60. Dodatkowym elementem, na który będę na pewno zwracać uwagę przy zakupie AGD do kuchni to jego głośność z racji otwartej kuchni.....

U nas pomiędzy dziećmi będzie różnica 2 i pół roku..... i trochę się boję jak to wszystko w praktyce wyjdzie.......

Kuba ma dokładnie 5,5 a Miłosz ma 1,8mies.. Jak tam synio pcha sie na swiat czy nie bardzo? Ciekawe jak siostra bedzie na niego reagowała? Nasz Peters nic o sobie nie pisze :roll: !? Peters masz kim zapełnić poddasze? Pochwal sie co nieco, oczywiście za pozwoleniem żony. :wink: :wink: :wink: Mooon dobrze pisze?

no pewnie!!!! :D :D :D :D Co do tego reagowania to właśnie tego się boję..... Opowiadamy jej jak to będzie, przygotowujemy ją, ale w praktyce to może być różnie..... A jak to było u was?

Okazało się, że cieśla może wejść dopiero za tydzień :evil: :evil: :evil: :evil:

Amelia ja na razie nie mam zdjęć, u nas wszędzie stemple stoją na parterze a na górze ani więźby ani dachu tak więc za dobrze nic nie widać.....

Na stronie Ikei jest taki fajny program do planowania kuchni, ustawiasz wymiar ścian i urządasz tak jak chcesz różnymi szafkami, można sobie pokombinować i zobaczysz co wyjdzie..... Szczerze mówiąc to nie wydaje mi się, żeby w kuchni 8 metrowej zmieścił sie jeszcze stolik z krzesłami, może zamiast ściany lepiej zrobić taki barek do siedzenia?

Zdecydowanie wolę zamkniętą kuchnię- gorszy efekt ale praktyczniejsza zwłaszcza przy otwartej klatce schodowej. Co zrobić, lubię naleśniki i smażoną rybę :lol:

Zrobiłam sobie xero rzutów w skali 1:100 i mierzę linijką :lol: i rysuję na czerwono wszystko co mi przyjdzie do głowy i co sugerują "planetowicze"- zrobiło mi się bardzo czerwono....Moja Planetka ma podwójny garaż więc i okna na górze chciałabym dać po 2 w każdym pomieszczeniu, w sumie wyszło mi ich 8 :evil: plus 2 wyłazy.

To tak:

Ja przesunełam ściankę spiżarki i na lodówkę po lewej stronie okna mam dokładnie 70cm. Naleśniki i rybkę też lubię i namiętnie bedę smrodzić w kuchni, w końcu to przyjemny zapach. Ale... gorzej z bigosikiem i to to coś zamierzam pichcić w zamkniętej kotłowni gdzie zamierzam wstawić płytę gazową i np. przetworki. Na prawo od wejścia do kotłowni bedę miała zlew taki głęboki, gospodarczy ( super sprawa np na umycie ubłoconych butów, nie w łazience z jasnymi kafelkami i wypucowanej, tylko tu) i obok szafka z nablatową płytą gazową. Zamieszczę zdjęcia kuchni jak zamontują, ale moim zdaniem za mało miejsca na stolik. Ja będę miała od strony salonu dwa fikołki i mam nadzieję ze synowie z nich nie fikną :wink: , na tzw. szybkie śniadanko. Amelia my z mooon to sie znamy wirtualnie bo sobie nasze (i dzieci) fotki porzesyłałyśmy, masz i ty ochotę na takie poznanie? :lol:

Dzrzwi juz zamówione, takze na pewno bedą: pomiedzy holem a wiatrołapem - na hol (lewe), a pomiedzy wiatrołapem a kotłownią - na kotłownię (prawe).

A glazurnicy zaczeli we wtorek i juz mam płytki w kuchni i podłogę a w zasadzie jej kawałek w salonie, i jestem zadowolona, jest tak jak chciałam. Smutne tylko ze płytki sa krzywe, a I gatunek. I sprawdzaliśmy, kolor, wielkość i wraz. Ale jakoś sie układa. Wczoraj wymieniłam płytki na podłogę do łazienki, jakoś sie udało namówić męża, moim zdaniem lepiej pasują. Moon nie martw sie z tym cieślą ja ze swoim umawiałam sie na koniec pażdziernika, przyszedł pod koniec listopada. Połorzył folię, połacił a dachówkę kładł mi pod koniec stycznia, a wiec czekałam 2 mies. w zimie. Będą gorsze chwile!!! :lol: Ale szybko sie o nich zapomina!