peters2 28.08.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 dakarz na dachu, w końcu... jak dach bedzie gotowy prześlę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 29.08.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 super ja czekam z niecierpliwością u nas nic się nie dzieje na razie.... cały czas szukamy architekta do adaptacji no i zastanawiamy się czy poszerzać dom czy nie..... Peters jak ten salon wygląda w rzeczywistości? Gdybyś miał taką możliwość poszerzałbyś? m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 29.08.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Myślę że nie poszerzałbym domu. Ewentualnie, zmienił bym długość budynku, większa była by w ten sposób kuchnia. Ale to chyba trudniejsze zadanie. U siebie zadowolony jestem z większych drzwi balkonowych. zamiast 1600 mam szerokość 2400 ( drzwi przesuwne). Optycznie tak duże przeszklenie powiększa salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 04.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 witam,nie dopytywałam o ten dach bo jak sadzę i tak wystarczająco byłes zdenerwowany ciągłym myśleniem,ale juz po wszystkim i dobrze!!! Czekam i ja na zdjecia dachu i pomieszczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 04.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Cały czas robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 07.09.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Peters, czy ocieplałeś ławy,pytam bo różnych rzeczy sie naczytałam i zgłupieć można,że: ludzie odkopują ławy oczyszczają,równaja i okładają styropianem!!! Jak ty sprawę fundamentów rozwiąałeś u siebie? U nas leje juz 3 dzień,na działce mozna ryż sadzic, a miał być taki piekny ten wrzesień,i tyle jesli chodzi o plany!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 07.09.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 witam. Ław fundamentowych nie ocieplałem. Nie wiem czy ma to sens. Ławy i tak są na głębokości poniżej zamarzania gruntu ( głębokość ta uzależniona jest od regionu Polski) U mnie są głębsze niż te z projektu o 30 cm. Myślę że i u Was projektant robiący adaptację projektu pogłębi fundament. Fundament ocieplałem (sam!) styropianem 5 cm. Najpierw przemalowałem fundament dysperbitem, na to klej, styropian, siatka z dużym zakładem na górę ściany fundamentowej z klejem. Wszystko jeszcze raz przemalowałem z zewnątrz dysperbitem. Ławę fundamentową malowałem Izobitem BR który nie ulega bio-degradacji jak Dysperbit. Trzeba jednak pamiętać że nie może się stykać ze styropianem. Ocieplanie fundamentu najlepiej zrobić przed zasypaniem, bo nie widze sensu późniejszego odkopywania. tak swoją drogą to ocieplanie fundamentu wykonywałem sam bo majster stwierdził że nie należy to do elemntu murarki. chciał dodakowo wyrwac jakieś pieniądze , ale się przeliczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.09.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 CZołem Peters, jak tam u Ciebie? Powiedz, czy te deski nad oknami (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) będziesz robił takie zaokrąglone cz proste? Może wrzucisz jakieś zdjęcia salonu i kuchni? oprócz fotek pokazujących dach pzdr m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 19.09.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ja te ozdobne "deski" robie proste,mój ciesla jak zobaczył te zaokrąglenia to sie zaśmiał i zapytał kto mi je tak wygnie.Poza tym w katalogu "dobre domy" sa akurat proste. Jak postepy u ciebie mooon 123? Peters czekamy na zdjecia! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.09.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 no właśnie tak się zastanawiałam nad tymi wygięciami..... a te deski muszą być? czy one tylko są elementem dekoracyjnym? Kasiu a można gdzieś w necie zobaczyć jak wyglądają proste? mi nie udalo się nigdzie znaleźć...... u nas czekamy na papier z urzędu o zniesieniu podziału działki, bo mamy 2 obok siebie a na jednej dom się nie zmieści bo za wąsko, potem geodeta ma wkroczyć i zrobć mapkę,..., także my jesteśmy na samym początku....\] no i cały czas się zastanawiamy cz poszerzać czy nie..... dlatego tak nagabuję Petersa o zdjęcia m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 21.09.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Wygięte deski w lukarnach są tylko dla ozdoby. Nie musi ich wogóle być. Natomiast w daszku wejściowym a zwłaszcza w daszku nad tarasem muszą być i tre zrobiłem. co prawda proste ale są. Cieśla który robił mi dach powiedział że te wygiete deski sa do zrobienia ale on chwilowo nie ma na to czasu. Może zimą znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 25.09.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A nam cieśla powiedział ze te "deski" to dobre sa dla ptactwa... wiadomo o co chodzi,ale my robimy tylko nad wejsciem i w daszku tarasowym.Mooon 123 wiekszosc robi na prosto (na spacerku zerknij na domy innych) bo tak łatwiej, jeszcze nie doszłam do tego etapu,wiec nie wiem jak ostatecznie zrobie,ale wygiete nie bedą! W tym katalogu,kt. mam w lukarnach nie ma tych desek,jedynie nad wejsciem i tarasem.Peters,jaką masz wysokość parteru? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 25.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Wysokość parteru wyszła o praę centymetrów więcej niż w projekcie, na razie jest to ok. 2880 - 150 mm na styropian i posadzkę = 2730 mm. Zdjęcią obejrzałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 26.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ej,zaraz nagabujemy!!! Tak to juz jest ze pionierzy lekko nie maja!!! Zdjecia super,az sobie wzdechnełam na ten widok, u nas troszku inaczej bo ze wzgledu na wąska działke zlikwidowalismy okna na ścianie od garazu zastepujac je dachowymi.Dachóweczka super Wam wyszła.Jakie prace na ten rok jeszcze przewidziane? Ach gdyby tem Bydgoszcz lezał blizej juz bym była na ogledzinach Dzieki za zdjecia i prosze o wiecej w miare postepów prac.Pozdrawiam! ps. Ile wyniósł cie stan surowy jeszcze otwarty z dachem? My sie przeliczylismy troszke ale cóż!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 26.09.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 ja chwalić nie mogę bo nic nie widziałam .... Peters może mi też prześlesz mejlem? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 02.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 mooon widziałas zdjecia od petersa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 03.10.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dzieki za zdjecia,sa super a domek jeszcze ładniejszy. My dach mamy miec w kolorze brązu a okna tak jak wy orzech ale bez szprosów i zastanawiam sie nad podziałami w kuchni i w tym oknie nad kuchnia. Chcielismy powiekszyc łazienke na dole o 20 cm. ale za pózno juz było i nic z tego. Napisz mi ile wydaliscie na stan do tej pory i czy robicie przerwe do wiosny??Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 03.10.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Coś widzę że po wysłaniu zdjęć, zatkało Was chyba , pytanie jest tak źle czy tak dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 03.10.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Coś widzę że po wysłaniu zdjęć, zatkało Was chyba , pytanie jest tak źle czy tak dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 05.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 zazdrosc wzieła góre, musimy ochłonąć nieco!! Jest ok,pochwaliłam przecie,nie czytałes bo pytałam jeszcze ile cie stan do tej pory wynióśł!!! I dodam jeszcze skąd brałes okna i ile kosztuja drzwi balkonowe przesuwne! Piknie masz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts