kasiula77 28.07.2008 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witaj Peters, ciesze sie ze znależliście kogos do glazury i robota ruszyła, wstaw w końcu te fotki . Peters nie zazdrośc bo mnie to tempo sporo nerwów kosztuje ale innego wyjścia nie mam. Licze ze po przeprowadzce szybko wylecze nerwy. Amelia a garaż mam faktycznie deczko węższy o jakieś 30 cm ze względu na wąską działkę, zeby zachować odległości 3m od sąsiada i 4 od drogi, mus był 0,5m na całej szerokosci ciachnąć, ale auto sie miesci swobodnie !!! Na długość jest jak w projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 28.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Oczyszczalnię ścieków robiliście sami ? Jeżeli tak to skąd wiedzieliście jak ją zrobić. Właśnie się zastanawiam, czy robić szamaboi czy oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Widzę Kasiula że spać nie możesz, czy to przez budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 30.07.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Amelia a zebys wiedziała ze spac nie moge przez budowe, miałam na nią jechać i tak przy kawusi porannej zasiadłam do kompa. A oczyszczalnie sami montowaliśmy wg wytycznych solarenza ( chyba tak to sie pisze?) i jesli zrobimy wszystko zgodnie z ich wymogami zrobia nam odbiór, samodzielnie montując zaoszczedzilismy prawie 4 tys., sama oczyszczalnia z całym "osprzętem" kosztowała nas 3.800zł. Jestesmy w połowie montażu , rozgrzebane pół działki z tyłu, jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.07.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Kasiula,dzięki Twoim super zdjęciom kuchni już widzę moją: lodówka w rogu od strony salonu, w lewo blat żeby było gdzie wykładać produkty /w miejscu twojej kuchenki/, w drugim kącie kuchnia, z lewej zlew a pod oknem długi blat roboczy, dzięki temu nie trzeba będzie zmniejszać spiżarki. Na ścianie z salonem okienko widokowe a pod nim maciupki stoliczek z taboretami, żeby przycupnąć po trudach pichcenia; jak myślisz wyjdzie mi to? Poproszę o zdjęcia salonu z kuchni i z tarasu Ciekawa jestem na ile można powiększyć drzwi tarasowe żeby fotel nie wchodził w szybę? Już się mebluję a jeszcze nawet jedna łopata do wytyczania nie wbita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 31.07.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich Tak, jak napisała Amelia 4 lipca urodziłam synka, 3110, 54 cm długi, 10 punktów Z synkiem wszystko OK, natomiast ja trochę chorowałam po porodzie, ale już wszystko wraca do normy Dziękuję wszystkim za gratulacje A oto jak w tym czasie zmieniła się nasza Planeta: http://images23.fotosik.pl/257/2975cb50eba263a5.jpg http://images32.fotosik.pl/330/ee746a42b0c0e0ab.jpg http://images26.fotosik.pl/258/19a7eb1f199e2e6f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 31.07.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Kasia, masz bardzo ładny domek To nie jest tak, że podobają mi się tylko zielone łazienki a inne to już nie. Z czego masz mebelki kuchenne? Bardzo ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witaj! Tobie to dobrze, rodzisz sobie a dom się buduje Jakbym swój widziała- też nie bedzie balkonu i taras też chcę taki duży, na dwie strony świata. Jak dziecię ma na imię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 31.07.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witaj Moo23!Po pierwsze gratulacje z okazji narodzin synka.Czekałam z gratulacjami aż się odezwiesz. Bardzo sie cieszymy, że znowu jesteś z nami.Domek zmienił się bardzo od ostatniego razu, ale muszę napisać że oczywiście na korzyść. Jeszcze trochę i będzie jak malowany. Napisz jaka będzie dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 31.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witaj mooon123, ładny ten twój domek. Wiesz odnosze wrazenie ze łudząco podobny do mojego . Mebelki w kuchni mam z płyty, najzwyklejsze . Toczymy boje i nie jestem nastrojowa, takze krótko. Znajomy kt. robił nam hydraulikę nie zapłacił w hurtowni za mareriały 2,500, pieniążki mu na to daliśmy bo podłogówka w końcu zrobiona ale nie dotarł z zapłaceniem za te materiały do hurtowni od kwietnia. Kobieta zadzwonila do mojego męża, pytanie skąd miała tel., z pretensjami, ze trafia sprawa do działu windykacji.......... znajomy obiecał ze zapłaci, ale nie zapłacił - dzwoniliśmyy. Ten znajomy to rodzina mojej rodziny, nakłamał żonie (jak zrobilismy awanturkę) ze za co miał zapłacić jak my mu nie zapłaciliśmy za robotę jeszcze . A pieniążki dostał do ręki i do domciu został podwieziony. Byliśmy tacy dobrzy i kase mu pożyczylismy jak potrzebował, to sie odpłacił wdziecznością. I stare porzekało sie potwierdza kto ma miętkie serce to musi mieć twardą .... K.....a , wybaczcie za słownictwo, bądż tu uczciwym, jak cie na kazdym kroku rolują. Nic tylko trzeba być sk......., tego sie człowiek uczy przez całe zycie po takich historiach. Juz nie zanudzam. Smutne bo wyszliśmy na nieuczciwych w rodzinie, ktos u nas robi a my mu nie płacimy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.08.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Widziałam domek z wyrazistą kremową elewacją, oknami złoty dąb i ciemno-zielonym dachem, ślicznie wygląda chyba swój też tak zrobię, nie będę porywać się na dachówkę ze względu na koszty i materiału i robocizny a jako stara harcerka nie obawiam się stukających kropli deszczu. Mam już do odbioru pozwolenie ! Z polecanymi murarzami też się wczoraj domówiłam na fundamenty we wrześniu. Wycenili robociznę na 35000 zł, ale na wszelki wypadek na niedzielę umówiłam się jeszcze z dwoma innymi. No i się zacznie.... Teraz będę budować kibelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 01.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Amelia no to jesteś szczęściara. Ja dalej czekam na pozwolenie. Nar razie sprawa utknęła u konserwatora. Twoi murarze biorą 35 000 tys. za wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.08.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Jakoś brakuje mi tego szczęścia w toto-lotku, puściłam za 50zł i nic, nawet marnej trójki :cry. W maju dowiadywałam się o pozwolenie- powiedzieli że czeka się 65 dni, gdy składałam 30.06 to kazali dowiedzieć się za miesiąc - dzwonię - jest! Murarzy polecił mi znajomy, mają robić kopane fundamenty, ściany, schody, schodki na zewnątrz i taras tylko jeszcze nie wiedzą jaki chcę wielki Na forum z moich stron mówią że murzrze życzą sobie od 35 tys. do 60 tys.więc ci moi są przyzwioci. Robia też elewacje i pokrycie dachu ale to jeszcze daleki problem ... Z działką też mi się udało, był już zrobiony podział, gminny plan zagospodarowania, nawet woda z wodomierzem tylko o prąd na razie będę musiała się usmiechnąc do sąsiadów których jeszcze nie znam A co ma konserwator do Twojej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 01.08.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Amelia ja wszystkie potrzebne dokumenty (łącznie z projektem przyłącza gazu, kanalizacji, prąd, wody) złożyłam 17lipca. Myślłam, że to juz wszystko i też będę miała pozwolenie za 65dni. Niestety okazała się, że moja działka jest położona : " w strefie indywidualnych form ochrony krajobrazu kulturowego". i na czas uzyskania opini konserwatora całe postępowanie jest wstzymane. Konserwator ma miesiąc na wydanie opini, więc czekam no bo nie ma wyjścia. Tylko, że znowu tracę bezsensownie m-c, bo moja działkanie jest na końcu świata tylko w zabudowie szeregowej i domy stoją tam od wieków. Co do totolotka to też puściłam jak była kumulacja i nawet dwójki nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.08.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witaj! Tobie to dobrze, rodzisz sobie a dom się buduje Jakbym swój widziała- też nie bedzie balkonu i taras też chcę taki duży, na dwie strony świata. Jak dziecię ma na imię? Tomasz Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.08.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witaj Moo23! Po pierwsze gratulacje z okazji narodzin synka.Czekałam z gratulacjami aż się odezwiesz. Bardzo sie cieszymy, że znowu jesteś z nami. Domek zmienił się bardzo od ostatniego razu, ale muszę napisać że oczywiście na korzyść. Jeszcze trochę i będzie jak malowany. Napisz jaka będzie dachówka? dziękuję dachówka to koramic angoba czerwona, najpóźniej do środy mają wejść dekarze, jak będzie coś widać to wkleję następne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.08.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 kasia, przykra sprawa z tym hydraulikiem..... jak będziesz miała chwilę to odbierz pocztę z innej beczki....my będziemy mieli drewniane, samonośne schody, w związku z tym na górę można wejść po drabinie, ja się boję bo jakaś taka chybotliwa jest i nawet nie wiem jak tam na górze mamy.... tzn., wiem, bo małż zdjęcia zrobił ale to ne to samo co na własne oczy.... w totka też graliśmy, mieliśmy dwójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.08.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 A to moje roślinki na działkę hodowane na balkoniehttp://img140.imageshack.us/my.php?image=dsc00940qh0.jpghttp://img399.imageshack.us/my.php?image=dsc00941uz1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 03.08.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Mooon, cudny Tomuś. Do kogo podobny, juz cos mozna powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Dzięki Kasiu nam też się poodoba Z góry podobny do mnie a od dołu do męża , przynajmniej na razie bo to wszystko się może zmienić... (to znaczy ta góra ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts