Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaką farbą malujesz, bo kolory- mam nadzieję że zobaczymy na fotkach?

U mnie już była koparka na placu, na razie szukaliśmy gdzie kończy się rurka z wodą; przekopaliśny 3 rowy po 1.6 głębokości i 3 m długości / chcieliśmy to robić szpadlami :lol: :lol: w glinie!/ i nic, w końcu odkopaliśmy przy samym głównym wodociągu, oczywiście zerwaliśmy rurkę która odchodziła w plac tylko troszkę jakby w inną stronę niż mówił właściciel a przy okazji kabel telekomunikacji ale chyba jakiś stary bo sąsiadom tel. działa i żaden patrol interwencyjny się nie pokazał :lol: Przy okazji okazało się że jest zasuwa odcinająca wejście wody na plac, a właśnie mieli przyjść z wodociągów i ją montować / za ok.700zł/. To co mają na tych swoich planach? Sam wodociąg na planie też idzie rowem , 80cm od granicy a w rzeczywistości jest 0,5m na mojej działce...

Dziewczyny zdjęcia wysłane :D

Kasia, ale masz ekstra, już malowanie. My czekamy na dekarzy, którym na razie sie do nas nie spieszy :-? :-? :-? Czekamy na zdjęcia :lol:

Amelia, czy ty słyszałaś, że podobno tuje są niezdrowe dla ludzi? Teściowa mnie zastrzeliła taką informacją .... Ja nic nie znalazłam na ten temat ale za dużo nie szukałam......

Mooon, może i teściowa ma rację skoro zawsze tuje były roślinami cmentarnymi :lol: ale nikt nie musi ich jeść. Nie wiem pod jakim względem są niezdrowe, ale jakby tak wnikać to pewnie conajmniej połowa roślin okazała by się niezdrowa. Nie jest trująca a to najważniejsze zwłaszcza przy dzieciach a ilość odmian raczej świadczy o dużej popularności żywotników. Nie wiem jakie masz relacje z teściową więc nie chcę się narażać /moja zawsze krytykowała to co robiłam/ i nic więcej nie dodam a sama na pewno nasadzę dużo tuj ze względu na ich różnorodność i żywotność jak sama nazwa wskazuje.

Mam już dom! Wczoraj na mojej działce stanął magazynek-kiosk za komuny popularny jako "szczęka" kupiony za całe 200zł :lol: :lol: :lol:

Amelia pocieszyłaś mnie z tymi chłopakami!!! Też marzyłam o dziewczynce i mam 2 synów, lekarz mi powiedział ze mąż ma silne geny ( o dziewczynkę sie nie staram), 3 chłopów w domu wystarczy hi hi, zakrzyczą mnie. Dla równowagi pomyśle o kotce i suni, bedzie nas po równo!! :lol: :lol: . Wnetrza malujemy dekoralem (mąż ma upusty jako były pracownik, wiec sami rozumiecie). Bawie sie w dekorowanie, karnisz, firaneczka i takie tam duperszwance :lol: . Mężczyźni szaleją na zewnątrz, kończą den drenaż oczyszczalni coby dokonać otwarcia i spuścić uroczyście wodę w klozecie i mamy w połowie podjazd, tzn. obsadzone krawężniki. A z teściową amelia to racja, moja czeka na grządki :lol: :lol: :lol: , których nie bedzie!!!! :lol:

To teściowa ma z Wami mieszkać ? :cry: Moja mieszkała 150km ode mnie a i tak panoszyła się w moim domu jak u siebie!

Kurczę jak Ci zazdroszczę, chyba wybiorę się do Lublina..... o ile zaprosicie :lol:

O oczyszczalni mogę zapomnieć- gdy koparka szukała rurki od wody to się okazało że 60cm pod powierzchnią zaczyna się piękna, mazista glina...

Dzięki dziewczyny :)

Tomek na razie grzeczny, ładnie przybiera, waży już 4400 :D

Co do tego czy łatwiej z chłopakami czy z dziewczynami to sama nie wiem, moim zdaniem to chyba kwestia charakteru....

Co do tuj to teściowa usłyszała to od jakieś znajomej i teraz za każdym razem, gdy mowa o ogrodzie to o powtarza :-?

kasia, gdzie zdjęcia? :lol: dekarz nas olewa, miał być dzisiaj i znowu go nie ma...... :evil:

A z teściową amelia to racja, moja czeka na grządki :lol: :lol: :lol: , których nie bedzie!!!! :lol:

Grządki warzywne? My jak kupowaliśmy działkę to miał być tylko ogród z żywopłotem, jakimiś drzewkami i krzewami ozdobnmi i owocowymi i z ładnym trawnikiem :D ale jak jem jakieś dobre warzywka z działki od rodziców to się zaczynam łamać...... może chociaz pomidorki :lol: ale nie wiem czy znajziemy na to czas.......

Mieszkać na wsi i kupować marchewkę w sklepie? Ja planuję małe grządki i nawet szklarenkę na nowalijki chociaż i nigdy tego nie robiłam.

A jakby tak się rozpędzić to może jeszcze parę kurek na swoje jajka, a potem chociaż kózkę na mleko :lol: i gospodyni pełną gębą, potem już tylko pozostaje zapisać się do Koła Gospodyń Wiejskich :lol: :lol: :lol:

No to można by rzec, ze mieszkamy!! :lol: :lol: :lol: :lol: Co prawda czuje sie jak na wyjeżdzie wakacyjnym ale....juz mamy 2 noc w gronie całej naszej czwórki za sobą :lol: . My na materacu, starszy syn na polówce a młodszy na leżaczku przedszkolnym :lol: , a wszystko to pomiedzy częściami od regału. Nie ma kiedy przykleić listew przypodłogowych coby urządzić chłopakom pokój, ale da sie żyć. Obiadki też da sie ugotować, pichce na kuchence turystycznej :roll: . Pozdrawiam i wracam na działkę, nie mam jeszcze netu w domciu ale.... juz niedługo zaklikam od siebie. Pozdrawiam.

Dziś wielki dzień - uprawomocniło się moje pozwolenie! :lol: Natychmiast też złożyłam zawiadomienie o planowaniu rozpoczęcia robót do Nadzoru i za tydzień kolejny wielki dzień / pukam w niemalowane żeby nie zapeszyć/ i koniec użerania się z urzędnikami :lol: mam tylko nadzieję że nadzór nie zauważy tak jak i nie zauważyli wydając pozwolenie że architekt zaprojektował mi szambo dokładnie na linii telekomunikacji :lol: :lol: :lol:

Trebor, planujecie jeszcze w tym roku coś zacząć?