Trebor35 07.08.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Moo123 ja też bym chciała zobaczyć małego Tomusia ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 07.08.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To napisz na jaki adres wysłać ci zdjęcia (nie chcę umieszczać ich na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 08.08.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.08.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 I ja też! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 08.08.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja maluje parter , ręce mnie juz bolą i w oczach mieni. Do pomalowania został hol i wiatrołap Niby blizej do końca a jeszcze tyle brakuje, głównie detali tworzących całość, ale juz juz widać światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 09.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Kasia to juz naprawdę nieduzo Ci zostało. Jak pomalujesz konieczne wklej zdjęcia. U mnie w końcu coś się ruszyło. Mam pismo od konserwatora i teraz chyba to już wszystko żeby dostać pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.08.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Jaką farbą malujesz, bo kolory- mam nadzieję że zobaczymy na fotkach? U mnie już była koparka na placu, na razie szukaliśmy gdzie kończy się rurka z wodą; przekopaliśny 3 rowy po 1.6 głębokości i 3 m długości / chcieliśmy to robić szpadlami w glinie!/ i nic, w końcu odkopaliśmy przy samym głównym wodociągu, oczywiście zerwaliśmy rurkę która odchodziła w plac tylko troszkę jakby w inną stronę niż mówił właściciel a przy okazji kabel telekomunikacji ale chyba jakiś stary bo sąsiadom tel. działa i żaden patrol interwencyjny się nie pokazał Przy okazji okazało się że jest zasuwa odcinająca wejście wody na plac, a właśnie mieli przyjść z wodociągów i ją montować / za ok.700zł/. To co mają na tych swoich planach? Sam wodociąg na planie też idzie rowem , 80cm od granicy a w rzeczywistości jest 0,5m na mojej działce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 11.08.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Dziewczyny zdjęcia wysłane Kasia, ale masz ekstra, już malowanie. My czekamy na dekarzy, którym na razie sie do nas nie spieszy Czekamy na zdjęcia Amelia, czy ty słyszałaś, że podobno tuje są niezdrowe dla ludzi? Teściowa mnie zastrzeliła taką informacją .... Ja nic nie znalazłam na ten temat ale za dużo nie szukałam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 12.08.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mooo123 synuś jest śliczny i jak już poważnie patrzy na ten świat ( ostatnie zdjęcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.08.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mooon, może i teściowa ma rację skoro zawsze tuje były roślinami cmentarnymi ale nikt nie musi ich jeść. Nie wiem pod jakim względem są niezdrowe, ale jakby tak wnikać to pewnie conajmniej połowa roślin okazała by się niezdrowa. Nie jest trująca a to najważniejsze zwłaszcza przy dzieciach a ilość odmian raczej świadczy o dużej popularności żywotników. Nie wiem jakie masz relacje z teściową więc nie chcę się narażać /moja zawsze krytykowała to co robiłam/ i nic więcej nie dodam a sama na pewno nasadzę dużo tuj ze względu na ich różnorodność i żywotność jak sama nazwa wskazuje. Mam już dom! Wczoraj na mojej działce stanął magazynek-kiosk za komuny popularny jako "szczęka" kupiony za całe 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.08.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dzięki Mooon za zdjęcia, czy Tomuś w rzeczywistości jest takim aniołkiem jak na zdjęciach? Zawsze chciałam córkę ale teraz synowie są dla mnie wielką pomocą i chyba mniej z nimi kłopotów niż z dziewczynami, zwłaszcza w wieku nastolęckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.08.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Amelia pocieszyłaś mnie z tymi chłopakami!!! Też marzyłam o dziewczynce i mam 2 synów, lekarz mi powiedział ze mąż ma silne geny ( o dziewczynkę sie nie staram), 3 chłopów w domu wystarczy hi hi, zakrzyczą mnie. Dla równowagi pomyśle o kotce i suni, bedzie nas po równo!! . Wnetrza malujemy dekoralem (mąż ma upusty jako były pracownik, wiec sami rozumiecie). Bawie sie w dekorowanie, karnisz, firaneczka i takie tam duperszwance . Mężczyźni szaleją na zewnątrz, kończą den drenaż oczyszczalni coby dokonać otwarcia i spuścić uroczyście wodę w klozecie i mamy w połowie podjazd, tzn. obsadzone krawężniki. A z teściową amelia to racja, moja czeka na grządki , których nie bedzie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.08.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 To teściowa ma z Wami mieszkać ? Moja mieszkała 150km ode mnie a i tak panoszyła się w moim domu jak u siebie! Kurczę jak Ci zazdroszczę, chyba wybiorę się do Lublina..... o ile zaprosicie O oczyszczalni mogę zapomnieć- gdy koparka szukała rurki od wody to się okazało że 60cm pod powierzchnią zaczyna się piękna, mazista glina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 13.08.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzięki dziewczyny Tomek na razie grzeczny, ładnie przybiera, waży już 4400 Co do tego czy łatwiej z chłopakami czy z dziewczynami to sama nie wiem, moim zdaniem to chyba kwestia charakteru.... Co do tuj to teściowa usłyszała to od jakieś znajomej i teraz za każdym razem, gdy mowa o ogrodzie to o powtarza kasia, gdzie zdjęcia? dekarz nas olewa, miał być dzisiaj i znowu go nie ma...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 13.08.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A z teściową amelia to racja, moja czeka na grządki , których nie bedzie!!!! Grządki warzywne? My jak kupowaliśmy działkę to miał być tylko ogród z żywopłotem, jakimiś drzewkami i krzewami ozdobnmi i owocowymi i z ładnym trawnikiem ale jak jem jakieś dobre warzywka z działki od rodziców to się zaczynam łamać...... może chociaz pomidorki ale nie wiem czy znajziemy na to czas....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.08.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Mieszkać na wsi i kupować marchewkę w sklepie? Ja planuję małe grządki i nawet szklarenkę na nowalijki chociaż i nigdy tego nie robiłam. A jakby tak się rozpędzić to może jeszcze parę kurek na swoje jajka, a potem chociaż kózkę na mleko i gospodyni pełną gębą, potem już tylko pozostaje zapisać się do Koła Gospodyń Wiejskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 16.08.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No to można by rzec, ze mieszkamy!! Co prawda czuje sie jak na wyjeżdzie wakacyjnym ale....juz mamy 2 noc w gronie całej naszej czwórki za sobą . My na materacu, starszy syn na polówce a młodszy na leżaczku przedszkolnym , a wszystko to pomiedzy częściami od regału. Nie ma kiedy przykleić listew przypodłogowych coby urządzić chłopakom pokój, ale da sie żyć. Obiadki też da sie ugotować, pichce na kuchence turystycznej . Pozdrawiam i wracam na działkę, nie mam jeszcze netu w domciu ale.... juz niedługo zaklikam od siebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 16.08.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Kasia bardzo się cieszę i gratuluję przeprowadzki. Fajnie, że udalo się Wam wszystkie zrealizować w terminie. Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Gratulacje!!! !4 miesięcy od zakupu projektu to tempo godne podziwu! Teraz pewnie już nie będziesz nas odwiedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.08.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Dziś wielki dzień - uprawomocniło się moje pozwolenie! Natychmiast też złożyłam zawiadomienie o planowaniu rozpoczęcia robót do Nadzoru i za tydzień kolejny wielki dzień / pukam w niemalowane żeby nie zapeszyć/ i koniec użerania się z urzędnikami mam tylko nadzieję że nadzór nie zauważy tak jak i nie zauważyli wydając pozwolenie że architekt zaprojektował mi szambo dokładnie na linii telekomunikacji Trebor, planujecie jeszcze w tym roku coś zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts