mooon123 04.09.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Anarika, to dużo zmian wprowadziliście, może wkleisz jakieś fotki w wolnym czasie? Jaki kolor dachu będziecie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 04.09.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ciekawe, że nikt nowy się nie pokazuje, a taki piękny i wygodny domek.... Też mnie to dziwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 04.09.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 No Kasia, w końcu się odezwałaś!!! Czekamy na zdjęcia! Ale macie fajnie, ze juz mieszkacie! Nam się teraz trochę ciasno zrobiło, ale niestety na ten rok musimy prace zakończyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 04.09.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dachówki mamy w kolorze "jakiejś" czerwieni. Podobno już jadą do nas na działkę Jak je ułożą to poprosżę męża,żeby wkleił fotki, bo ja nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 05.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam! Muszę z rana wszystkim Wam obwieścić radosną nowinę, że od wczoraj mam już prawomocna decyzję. Strasznie się cieszę bo w moim przypadku strasznie to długo trwało. Na 15 września mam umówionych murarzy ( o ile przyjdą w terminie) i chyba ruszamy. Może teraz pójdzie już szybciej . Amelia widziałaś u Marni ten powiększony schowek?. Dużo się w nim zmieści? Ja też planuje z niego zrobić garderobę. Napisz co Ci się najbardziej spodobało w naszej Planecie? Co byś zmieniła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.09.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 To masz szansę mnie wyprzedzić, chociaż papierologię zakończyłam wcześniej, moi murarze mają być za 3 tyg. Schowek u Marni / może Anarika się wypowie/ jest powiększony w szerz ciut kosztem pokoju i zaczyna się zaraz za drzwiami pokoi. Sama nie wiem co zrobić, bo u Petersa nie ma schowka i jest fajnie a ja mam wielką, rozłożystą dracenę, która tam by mi pasowała. Przy ogrzewaniu na węgiel super jest kotłownia za garażem / pomysł Petersa/ i wtedy projektowa kotłownia jest ładnym czystym pom. na kuchnię "roboczą" /pomysł Kasiuli/, koniecznie powiększ łazienkę na dole i podnieś ścianki kolankowe! Nie rezygnuję ze spiżarki, powiększam taras na 2 ściany i dam 2 szt niezbyt dużych schodków a resztę obsypię ziemią i obsadzę roślinami wchodzącymi na taras Schody na górę będą betonowe, żeby było łatwiej chodzić na pięterko w czasie budowy, a że kiedyś miałam drewniane ażurowe to wiem jak sypie się kurz pod nie , podoba mi sie bardzo zadaszony częściowo taras i pomieszczenia gospodarcze, których brak w większości nowoczesnych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 05.09.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Amelia nie wiem czy Cię uprzedzę bo wiesz jak to dzisiaj bywa z fachowcami. Umawiają się a potem nie przychodzą. Sprawdzę to teraz na własnej skórze.Amelia a jak wyglądają u Petersa powiększone drzwi balkonowe? Na zdjęciu bardzo mi się podoba i też myślę je powiększyć. Schody również będę miała betonowe, zawsze pod nimi coś schowam. Musze wykorzystać każdy kawałekdomu, bo nie mając garażu, nie mam też pomieszczeń na pralnię i garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 05.09.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Dokładne wymiary garderoby na piętrze podam Wam po wizycie sobotniej na działce. Jest ona zrobiona kosztem pokoju,łazienki i holu....i całkiem wszysko pasuje i przyzwoicie prezentuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 " bo nie mając garażu, nie mam też pomieszczeń na pralnię i garderobę." No to jeszcze jeden wariant domku. Łazienka na górze jest tak olbrzymia że śmiało zmieści się pralka, która może też być i w kotłowni jeśli masz gaz bo wtedy piec zajmuje mało miejsca. Sama nie wiem gdzie wstawić pralkę- na dole, bliżej dworu gdzie będzie się suszyć pranie czy na górze, gdzie wszyscy będą sie rozbierać. A Wy jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 05.09.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Dzięki Anarika. Jak będziesz miała wolną chwilę to wklej zdjęcia. Masz już w końcu tą dachówkę?.Wczoraj byłam na składzie budowlanym po materiały i przy okazji oglądałam dachówki. Jest tak duży wybór, że ciężko się zdecydować na kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 05.09.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 No to jeszcze jeden wariant domku. Łazienka na górze jest tak olbrzymia że śmiało zmieści się pralka, która może też być i w kotłowni jeśli masz gaz bo wtedy piec zajmuje mało miejsca. Amelia właśnie tak planuje to zrobić. Pozostaje tylko kwestia pieca gazowego i dogrzewania kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.09.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Widzę że tylko ja decyduję się na blachodachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 05.09.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Amelia ja w harcerstwie też byłam, ale jestem strachliwa. Jak mąż pojedzie w delegację, a mi będzie bębniło po dachu to na pewno spać nie będę. Pralkę myślę, że lepiej umieścić na górze, tak gdzie są ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Pralkę myślę, że lepiej umieścić na górze, tak gdzie są ubrania. Ja też tak uważam, mało mi się uśmiecha ganianie w tą i z powrotem z praniem. Wystarczy mi, że teraz biegam z suszarką na balkon, jak pada to albo do dużego pokoju albo jak mają przyjść goście to do małego i znowu na balkon i tak w kółko... Wiem, niektórzy piszą, że nie ma to jak pranie wysuszone na słońcu, na dworzu.... ale na prawdę dosyć mam tej bieganiny.... a w ogóle to się zastanawiam nad kupnem suszarki, co o tym myślicie? Podobno już nie niszczą rzeczy tak, jak kiedyś.... W końcu przyszli do nas dekarze..... Hurrrraaaa Mam nadzieję, że sprawnie im robota będzie szła, i że nam porządny dach zrobią...... Dziewczyny, gratuluję rozpoczęcia robót!!!! Co do schowka na górze to my go akurat zmniejszyliśmy, ale dzięki temu zmieścimy w łazience na górze i wannę i prysznic co było dla mnie bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 05.09.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Taaak....mam tę dachówkę, ale jeszcze jej nie widziałam. Mąż mówi,że ładna. Już nawet ułożona jest na połowie garażu. Druga dobra nowina, to od dzisiaj mamy prąd.... oczywiście bvudowlany, ale nie trzeba nikogo prosić, to najważniejsze. Będę w sobotę na działce to trochę popstrykam zdjęć i coś z mężem wkleimy. Co do umieszczenia pralni tez miałam dylemat i długo zastanawiałam się. Zdecydowałam na dole...nie wiem,czy dobrze życzę wszystkim udanego i Pracowitego weekendu A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 05.09.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ....zapomniałam....mimo,że trochę zmniejszyliśmy łazienkę też będziemy mieli natrysk i wannę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Anarika a jak będziecie mieli ustawione sprzęty w górnej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.09.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A zapomniałam jeszcze napisać, że w obydwu łazienkach chcę mieć bidet. Mieszkałam kiedyś w takim domu, gdzie było to urządzenie i gorąco wszystkim polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.09.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Bidet super rzecz ale może w prywatnej łazience na górze, bo nie każdy gość wie co to i może pomylić z kibelkiem- słyszłam o takich przypadkach A dach - jak dobrze, grubo /25cm/ ocieplony to nie będzie słychać deszczu a różnica w cenie, zwłaszcza robocizny - olbrzymia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.09.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Bidet super rzecz ale może w prywatnej łazience na górze, bo nie każdy gość wie co to i może pomylić z kibelkiem- słyszłam o takich przypadkach Amelia nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts