Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Muszę z rana wszystkim Wam obwieścić radosną nowinę, że od wczoraj mam już prawomocna decyzję. Strasznie się cieszę bo w moim przypadku strasznie to długo trwało. Na 15 września mam umówionych murarzy ( o ile przyjdą w terminie) i chyba ruszamy. Może teraz pójdzie już szybciej :D .

Amelia widziałaś u Marni ten powiększony schowek?. Dużo się w nim zmieści?

Ja też planuje z niego zrobić garderobę. Napisz co Ci się najbardziej spodobało w naszej Planecie? Co byś zmieniła?

Pozdrawiam

To masz szansę mnie wyprzedzić, chociaż papierologię zakończyłam wcześniej, moi murarze mają być za 3 tyg. Schowek u Marni / może Anarika się wypowie/ jest powiększony w szerz ciut kosztem pokoju i zaczyna się zaraz za drzwiami pokoi. Sama nie wiem co zrobić, bo u Petersa nie ma schowka i jest fajnie a ja mam wielką, rozłożystą dracenę, która tam by mi pasowała. Przy ogrzewaniu na węgiel super jest kotłownia za garażem / pomysł Petersa/ i wtedy projektowa kotłownia jest ładnym czystym pom. na kuchnię "roboczą" /pomysł Kasiuli/, koniecznie powiększ łazienkę na dole i podnieś ścianki kolankowe! Nie rezygnuję ze spiżarki, powiększam taras na 2 ściany i dam 2 szt niezbyt dużych schodków a resztę obsypię ziemią i obsadzę roślinami wchodzącymi na taras :lol: Schody na górę będą betonowe, żeby było łatwiej chodzić na pięterko w czasie budowy, a że kiedyś miałam drewniane ażurowe to wiem jak sypie się kurz pod nie :lol: , podoba mi sie bardzo zadaszony częściowo taras i pomieszczenia gospodarcze, których brak w większości nowoczesnych projektów.

Amelia nie wiem czy Cię uprzedzę bo wiesz jak to dzisiaj bywa z fachowcami. Umawiają się a potem nie przychodzą. Sprawdzę to teraz na własnej skórze.

Amelia a jak wyglądają u Petersa powiększone drzwi balkonowe? Na zdjęciu bardzo mi się podoba i też myślę je powiększyć. Schody również będę miała betonowe, zawsze pod nimi coś schowam. Musze wykorzystać każdy kawałek

domu, bo nie mając garażu, nie mam też pomieszczeń na pralnię i garderobę.

" bo nie mając garażu, nie mam też pomieszczeń na pralnię i garderobę."

No to jeszcze jeden wariant domku. Łazienka na górze jest tak olbrzymia że śmiało zmieści się pralka, która może też być i w kotłowni jeśli masz gaz bo wtedy piec zajmuje mało miejsca. Sama nie wiem gdzie wstawić pralkę- na dole, bliżej dworu gdzie będzie się suszyć pranie czy na górze, gdzie wszyscy będą sie rozbierać. A Wy jak sądzicie?

No to jeszcze jeden wariant domku. Łazienka na górze jest tak olbrzymia że śmiało zmieści się pralka, która może też być i w kotłowni jeśli masz gaz bo wtedy piec zajmuje mało miejsca.

Amelia właśnie tak planuje to zrobić. Pozostaje tylko kwestia pieca gazowego i dogrzewania kominkiem. :D

Pralkę myślę, że lepiej umieścić na górze, tak gdzie są ubrania.

Ja też tak uważam, mało mi się uśmiecha ganianie w tą i z powrotem z praniem. Wystarczy mi, że teraz biegam z suszarką na balkon, jak pada to albo do dużego pokoju albo jak mają przyjść goście to do małego i znowu na balkon i tak w kółko... Wiem, niektórzy piszą, że nie ma to jak pranie wysuszone na słońcu, na dworzu.... ale na prawdę dosyć mam tej bieganiny.... a w ogóle to się zastanawiam nad kupnem suszarki, co o tym myślicie? Podobno już nie niszczą rzeczy tak, jak kiedyś....

W końcu przyszli do nas dekarze..... :lol: Hurrrraaaa :D Mam nadzieję, że sprawnie im robota będzie szła, i że nam porządny dach zrobią......

Dziewczyny, gratuluję rozpoczęcia robót!!!!

Co do schowka na górze to my go akurat zmniejszyliśmy, ale dzięki temu zmieścimy w łazience na górze i wannę i prysznic co było dla mnie bardzo ważne.

Taaak....mam tę dachówkę, ale jeszcze jej nie widziałam. Mąż mówi,że ładna. Już nawet ułożona jest na połowie garażu.

Druga dobra nowina, to od dzisiaj mamy prąd.... :lol: oczywiście bvudowlany, ale nie trzeba nikogo prosić, to najważniejsze.

Będę w sobotę na działce to trochę popstrykam zdjęć i coś z mężem wkleimy.

Co do umieszczenia pralni tez miałam dylemat i długo zastanawiałam się.

Zdecydowałam na dole...nie wiem,czy dobrze :-?

życzę wszystkim udanego i Pracowitego weekendu :lol:

A.