Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelia wczoraj dzwoniliśmy do murarzy, żeby potwierdzić termin no i oczywiście na wstępie przesunięcie o 2 tyg. Nie wiemy czy czekać czy szukać na wszelki wypadek innych. To w sumie nie chodzi o te 2 tygodnie tylko, żeby można było coś konkretnie ustalić. Tak że na razie dom wyznaczony, a my chodzimy w koło i zastanawiamy się czy czegoś jeszcze nie zmienić w ustawieniu.

No i czekamy...... :(

Amelia a Ty kiedy zaczynasz?

Amelia wczoraj dzwoniliśmy do murarzy, żeby potwierdzić termin no i oczywiście na wstępie przesunięcie o 2 tyg. Nie wiemy czy czekać czy szukać na wszelki wypadek innych. To w sumie nie chodzi o te 2 tygodnie tylko, żeby można było coś konkretnie ustalić. Tak że na razie dom wyznaczony, a my chodzimy w koło i zastanawiamy się czy czegoś jeszcze nie zmienić w ustawieniu.

My tak czekaliśmy na dekarzy, za każdym razem mówilim że góra za dwa dni na pewno już będą... I oczywiście nie doczekaliśmy się....... Nie rozumiem takich ludzi, zamiast powiedzieć konkretnie nie przyjdę bo mam ful roboty to tak zwodzą..... Podsumowując, jak zależy wam na rozpoczęciu w tym roku to ja jednak rozglądałabym się za jakąś inną ekipą....

Zastanawiam się w którym momencie hydraulik ma położyć rury- w trakcie robót fundamentowych czy potem kuć przeloty w lub pod fundamentem, a chciałabym zasypać na zimę żeby się uleżało. Doświadczeni może się wypowiedzą :roll:

My robiliśmy w trakcie, wydaje mi się, że bez sensu potem kuć..... Nie robił tego hydraulik tylko majster. W sumie to dosyć prosta robota, trzeba tylko dopilnować, czy spadki są, czy woda spływa. Pod fundamentem jest tylko woda (przynajmniej u nas) bo rurka powinna być położona poniżej poziomu przemarzania. Ale rurka do wody też jest wyprowadzona bo po co potem kuć. Amelia dowiedz się, czy takie zasypanie na zimę wystarczy. U nas zagęszczaliśmy piasek co 10-15 cm. Znam przypadek, kiedy to zagęszczono tylko ostatnią warstwę i grunt potem siadł.... Mój mąż brał urlop, żeby dopilnować tego zagęszczania.....

Zastanawiam się w którym momencie hydraulik ma położyć rury- w trakcie robót fundamentowych czy potem kuć przeloty w lub pod fundamentem, a chciałabym zasypać na zimę żeby się uleżało. Doświadczeni może się wypowiedzą :roll:

My robiliśmy w trakcie, wydaje mi się, że bez sensu potem kuć..... Nie robił tego hydraulik tylko majster. W sumie to dosyć prosta robota, trzeba tylko dopilnować, czy spadki są, czy woda spływa. Pod fundamentem jest tylko woda (przynajmniej u nas) bo rurka powinna być położona poniżej poziomu przemarzania. Ale rurka do wody też jest wyprowadzona bo po co potem kuć. Amelia dowiedz się, czy takie zasypanie na zimę wystarczy. U nas zagęszczaliśmy piasek co 10-15 cm. Znam przypadek, kiedy to zagęszczono tylko ostatnią warstwę i grunt potem siadł.... Mój mąż brał urlop, żeby dopilnować tego zagęszczania.....

no tak, odpowiedziałam na prywatnego maila.....więc od początku.

Wchodząc do łazienki po prawej stronie...w moim przyp. jest to ściana garderoba/łazienka ...będzie umywalka z lustrem, potem bidet, potem kibelek.

Po lewej strone tj. ściana pokój córki/łazienka będzie kaloryfer a w kąciku natrysk (tak wymierzaliśmy,żeby zmieścił się). A wanna będzie w skosie tak jak w projekcie, tylko trójkątna.

Pozdr. A.

Pomału coś się dzieje- mam zdjęty humus i postawiony kibelek, no i czekam na telefon od majstrów, ale przez tę pogodę chyba przeciągnie się zakończenie tej na której są obecnie :cry: Do zimy jeszcze trochę czasu, chociaż pamietam jak kiedyś przyszedł mróz we wrześniu i odpuścił dopiero w kwietniu...

W Lublinie byłam ale nie mam namiarów na Kasiulę poza forum a tu ostatnio rzadko się odzywa. Za to w Kurowie k/ Lublina"odkryłam" przy trasie dwie szkółki roślinek o połowę tańszych niż u nas i w których jest duży wybór odmian, pewnie w przyszłym roku specjalnie sie tam wybiorę na większe zakupy.

Hej:)

My w łazience będziemy mieli trochę inaczej, prysznic będzie w miejscu pom gosp, ale pomieszczenie też jest tylko, że mniejsze. Zawsze to jakieś miejsce, gdzie można coś położyć :D Kończą nam robić dach, w sobotę mają skończyć. W sumie zajęło im to dwa tygodnie (łącznie z sobotami) - pracowały 3 osoby. Zdjęcia wkleić? :D

No i w tym roku kończymy, jeszcze tylko sprzątnąć na budowie musimy.