Amelia 2 10.09.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Coś tu cicho, za cicho.... Spadliśmy na 3 stronę Kończę budowę kibelka a na sobotę mam umówioną koparkę do zdjęcia humusu. Trebor, odliczasz godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 10.09.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Amelia wczoraj dzwoniliśmy do murarzy, żeby potwierdzić termin no i oczywiście na wstępie przesunięcie o 2 tyg. Nie wiemy czy czekać czy szukać na wszelki wypadek innych. To w sumie nie chodzi o te 2 tygodnie tylko, żeby można było coś konkretnie ustalić. Tak że na razie dom wyznaczony, a my chodzimy w koło i zastanawiamy się czy czegoś jeszcze nie zmienić w ustawieniu. No i czekamy...... Amelia a Ty kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.09.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Podobno ok. 25-tego. A co jeszcze możecie zmienić, chyba ustawienie domu jest już wyznaczone i zatwierdzone pozwoleniem na budowę? Geodeta jeszcze mi nie wytyczył bo obawiam się żeby jakiś dowcipas nie poprzestawiał palików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.09.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Zastanawiam się w którym momencie hydraulik ma położyć rury- w trakcie robót fundamentowych czy potem kuć przeloty w lub pod fundamentem, a chciałabym zasypać na zimę żeby się uleżało. Doświadczeni może się wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 11.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Amelia wczoraj dzwoniliśmy do murarzy, żeby potwierdzić termin no i oczywiście na wstępie przesunięcie o 2 tyg. Nie wiemy czy czekać czy szukać na wszelki wypadek innych. To w sumie nie chodzi o te 2 tygodnie tylko, żeby można było coś konkretnie ustalić. Tak że na razie dom wyznaczony, a my chodzimy w koło i zastanawiamy się czy czegoś jeszcze nie zmienić w ustawieniu. My tak czekaliśmy na dekarzy, za każdym razem mówilim że góra za dwa dni na pewno już będą... I oczywiście nie doczekaliśmy się....... Nie rozumiem takich ludzi, zamiast powiedzieć konkretnie nie przyjdę bo mam ful roboty to tak zwodzą..... Podsumowując, jak zależy wam na rozpoczęciu w tym roku to ja jednak rozglądałabym się za jakąś inną ekipą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 11.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Zastanawiam się w którym momencie hydraulik ma położyć rury- w trakcie robót fundamentowych czy potem kuć przeloty w lub pod fundamentem, a chciałabym zasypać na zimę żeby się uleżało. Doświadczeni może się wypowiedzą My robiliśmy w trakcie, wydaje mi się, że bez sensu potem kuć..... Nie robił tego hydraulik tylko majster. W sumie to dosyć prosta robota, trzeba tylko dopilnować, czy spadki są, czy woda spływa. Pod fundamentem jest tylko woda (przynajmniej u nas) bo rurka powinna być położona poniżej poziomu przemarzania. Ale rurka do wody też jest wyprowadzona bo po co potem kuć. Amelia dowiedz się, czy takie zasypanie na zimę wystarczy. U nas zagęszczaliśmy piasek co 10-15 cm. Znam przypadek, kiedy to zagęszczono tylko ostatnią warstwę i grunt potem siadł.... Mój mąż brał urlop, żeby dopilnować tego zagęszczania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 11.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Zastanawiam się w którym momencie hydraulik ma położyć rury- w trakcie robót fundamentowych czy potem kuć przeloty w lub pod fundamentem, a chciałabym zasypać na zimę żeby się uleżało. Doświadczeni może się wypowiedzą My robiliśmy w trakcie, wydaje mi się, że bez sensu potem kuć..... Nie robił tego hydraulik tylko majster. W sumie to dosyć prosta robota, trzeba tylko dopilnować, czy spadki są, czy woda spływa. Pod fundamentem jest tylko woda (przynajmniej u nas) bo rurka powinna być położona poniżej poziomu przemarzania. Ale rurka do wody też jest wyprowadzona bo po co potem kuć. Amelia dowiedz się, czy takie zasypanie na zimę wystarczy. U nas zagęszczaliśmy piasek co 10-15 cm. Znam przypadek, kiedy to zagęszczono tylko ostatnią warstwę i grunt potem siadł.... Mój mąż brał urlop, żeby dopilnować tego zagęszczania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.09.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Anarika a jak będziecie mieli ustawione sprzęty w górnej łazience? Dołączam się do pytania; łazienka na górze jest ogromniasta ale przez skosy i 2 szt drzwi nie wiem jak wcisnąć prysznic i bidet nie rezygnując z wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Mam wodociąg w drodze- czy muszę robić oddzielny projekt dla rurki łączącej dom z wodociągiem czy wystarczy czerwona kreska naniesiona przez kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 11.09.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 no tak, odpowiedziałam na prywatnego maila.....więc od początku.Wchodząc do łazienki po prawej stronie...w moim przyp. jest to ściana garderoba/łazienka ...będzie umywalka z lustrem, potem bidet, potem kibelek.Po lewej strone tj. ściana pokój córki/łazienka będzie kaloryfer a w kąciku natrysk (tak wymierzaliśmy,żeby zmieścił się). A wanna będzie w skosie tak jak w projekcie, tylko trójkątna. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 11.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 co do wodociągu, to myślę,że trzeba zrobić projekt przyłącza, ale Amelia najlepiej jak zadzwonisz do swojego Urzędu Gminy i zapytasz.Różnie może być w różnych Gminach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.09.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Dużo zmniejszyliście pokój żeby zmieścić natrysk z lewej strony? Chciałam drzwi wejściowe do łazienki przesunać w prawo ale chyba jest tam jakiś słup, a może da się jeszcze bardziej w prawo, za słupem kosztem schowka i wtedy dać z lewej w rogu natrysk, za nim umywalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 12.09.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ścianka musi mieć 90 cm do drzwi i wtedy zmieści się kabina. My przesunęliśmy drzwi o ile dobrze pamiętam,ale chyba też 10 cm z pokoju zabraliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Pomału coś się dzieje- mam zdjęty humus i postawiony kibelek, no i czekam na telefon od majstrów, ale przez tę pogodę chyba przeciągnie się zakończenie tej na której są obecnie Do zimy jeszcze trochę czasu, chociaż pamietam jak kiedyś przyszedł mróz we wrześniu i odpuścił dopiero w kwietniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 18.09.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 U mnie nic się nie dzieje. Majstrowie dalej nie określili terminu kiedy przyjdą. Szukamy innych, ale w tym roku już nikt się nie chce podjąć. Mam nadzieję, że w końcu coś się ruszy. Żeby chociaż Kasia przysłała te zdjęcia naszej Planetki, to chociaż by człowiek oko nacieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.09.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 W taką pogodę posiedziało by się przy kominku Byłam wczoraj w Lublinie ale żadnej Planetki po drodze nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor35 18.09.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Amelia to niemożliwe, że będąc w Lublinie nie wstąpiłaś do Kasiuli?Zdradź tajemnicę - byłaś czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 W Lublinie byłam ale nie mam namiarów na Kasiulę poza forum a tu ostatnio rzadko się odzywa. Za to w Kurowie k/ Lublina"odkryłam" przy trasie dwie szkółki roślinek o połowę tańszych niż u nas i w których jest duży wybór odmian, pewnie w przyszłym roku specjalnie sie tam wybiorę na większe zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.09.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Hej:) My w łazience będziemy mieli trochę inaczej, prysznic będzie w miejscu pom gosp, ale pomieszczenie też jest tylko, że mniejsze. Zawsze to jakieś miejsce, gdzie można coś położyć Kończą nam robić dach, w sobotę mają skończyć. W sumie zajęło im to dwa tygodnie (łącznie z sobotami) - pracowały 3 osoby. Zdjęcia wkleić? No i w tym roku kończymy, jeszcze tylko sprzątnąć na budowie musimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.09.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 No pewnie! Dla tych co jeszcze nie zaczęli każde zdjęcie cieszy oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts