Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WOW! DOM JEST SUUUUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Bardzo mi się podoba, jest zgrabny i bardzo ładny i tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że chcę ten a nie inny!!!!

Peters, dzięki za zdjęcia!!!! Gdyby Ci się chciało jeszcze pstryknąć od środka salon i to pomieszczenie nad garażem oraz łazienkę to był0by super....

Jak się nazywa kolor Twojej dachówki? Bardzo ładna, ładne masz też widoki z działki... A jaki planujesz kollor elewacji?

Nie odzywałam się, bo przez tydzień nie otwierałam kompa,(szukamy murarzy na przyszły rok....) i byłam strasznie zabiegana. Sprawdzam pocztę a tu taka niespodzianka.... :D Bardzo ładnie Ci wszystko wyszło!

Zastanawiałam się nad tą łazienką na górze, wejście do pralni chcieliśmy trochę przesunąć bliżej środka, tak, żeby w kąt wszedł jeszcze prysznic.... Chyba wejdzie, jak myślicie?

Kasiu a Ty na jakim jesteś etapie?

pozdrowienia

m

Dzięki, miło słyszeć że ładnie wyszło. Zdjęcia salonu prześlę jak będę mógł je zrobić. Na razie leży tam dużo styropianu więc nie bardzo jest jak je zrobić. Co do łazienki na górze to nie jestem taki pewien czy możesz drzwi przesunąć bo zaraz obok jest komin oraz pion kanalizacyjny. Prysznic robię na dole a na górze tylko wannę. Jest tam naprawde dużo miejsca. pozdrawiam

My dzisiaj raniutko zalewalismy strop, a o 17 juz stąpałam po nim i podziwiałam okolice z pięterka,super!!!My rowniez na dole robimy prysznic a na górze wanna.Nasza rada Mooon, przesuń scianke w dolnej łazience o jakies 20cm,kosztem szafy ale powiekszy sie łazienka.My niestety nie zdażylismy powiedziec murarzom,zaczeli murowac i juz machnelismy reką.Wstrzymałam sie natomiast z postawieniem spizarki,wyliczyłam ze nie mam miejsca na lodówke,chciałam zeby staneła obok spizarki,hi hi hi i lipa bo pieknie komponuje sie w oknie. I zastanawiam sie czy robic!!! Jak Peter u ciebie,Jest,co tak zonka wymysliła? I ze zmian to mamy drzwi miedzy garazem a kotłownią 70/190 i myslimy na schowniem pod schodami! Jak zdejmiemy stemple to wymierzymy gdzie wypadna drzwi,zeby nie wyszły jak w chacie Bilbo. :wink: Zdjecia bedą oczywiscie jak bedzie dach,dom wtedy wyglada jak dom,a nie bunkier z otworami nad ziemia, i taras robimy na prosto i bez donicy. AAAAAllleee sie rozpisałam!!! Pozdrowionka

W dolnej łazience przesunąłem ściankę w łazience kostem szafy w przedpokoju o 30 cm. Drzwi pomiedzy garażem a kotłownią mam 900x2050 , Spiżarki nie mamy za to oddzieliliśmy kuchnię od salonu ścianką z otworem 1800 x 2100, Będzie tam ościeżnica z Porty bez skrzydeł ( mają takie specjalne półokrągłe ościeżnice bez zawiasów)

buuuuuuuuuu nawet mi nie mów o tej sciance w łazience bo załuje ze nie zburzyli,w koncu było tylko do połowy :cry: !!!! Wysłij mi zdjecie jak prezentuje sie ta scianka w kuchni bo mam dylemat? I jak ci sie szerokosc drzwi w kotłowni 90 zmiesciła,u nas na styk,pare cm od komona i od sciany???

Hm...., chciałabym mieć prysznic tu i tu... :( wydawało mi się, że na styk ale się jednak zmieści..... :(

Czyli lodówka nie mieści się na tej ścianie przy oknie, sąsiadującej ze spiżarką? :evil: Całę moje planowanie bierze w łeb... :evil:

Zastanawiałam się też nad wydłużeniem tej krótszej ścianki od spiżarni, kuchnia byłaby wtedy bardziej zamknięta, ale byłoby gdzie wstawić lodówkę, co o tym myślicie?

W dolnej łazience przesunąłem ściankę w łazience kostem szafy w przedpokoju o 30 cm. Drzwi pomiedzy garażem a kotłownią mam 900x2050 , Spiżarki nie mamy za to oddzieliliśmy kuchnię od salonu ścianką z otworem 1800 x 2100, Będzie tam ościeżnica z Porty bez skrzydeł ( mają takie specjalne półokrągłe ościeżnice bez zawiasów)

ale gdzie macie wejście?

• 2 weeks później...
witam,co taka cisza u nas,zapracowani wszyscy? Peters,przerwa w budowaniu na zime,czy lecisz dalej? Zastanawiałam sie z ta scianka w łazience i nie mogłam sobie darowac ze nie przesunelismy jednak,az tu dnia pewnego dowiaduje sie ze mój tatko rozwalił ta scianke,jemu tez było za mało miejsca,namawiał nas na rozwalenie a my juz dalismy spokój. A tu taka niespodzianka i po problemie,bedzie wieksza!!! I fajnie!! My czekamy na ciesli! Tak dla rozróznienia to my zrobilismy słupy podtrzymujace daszki z klinkieru,odcien zółto- beżowy.Zdjecia teraz czy czekacie na całosc z daszkiem??? :wink: Pozdrawiam

TERAZ, TERAZ, TERAZ!!! :D

I później z daszkiem też oczywiście :D

Kasiu a jaką planujecie do tego dachówkę i elewację?

U nas nic się nie dzieje, połączenie działek mamy, ale geodeta jeszcze nie może robić mapki bo jeszcze nie dotarły papiery....

mam pytanko, czy zmianę ze ściany jedno na dwu warstwową robił Wam architekt przy adaptacji?

czy takie rzeczy to już w gesti kier bud?

no i szukamy ekipy na przyszły rok....., ceny robocizny są powalające, chyba się przekwalifikuję i otworzę firmę budowlaną :wink:

jeśli można spytać ile płąciliście za robociznę - stan surowy + dach ale bez okien?

pozdrawiam

m

Peters konkrety,ile?????Co prawda u ciebie inny rejon ale mozna porównac ceny!

Zdjecia zrobie i wysle w sobote bo jeszcze sa stemple takze słabe widoki!!!Obcykam wszystkie pomieszczenia z kazdej strony,bo my kobitki lubimy duzo podziwiac,prawda mooon?U nas murarze wezma 17-18tys.,nie wiem ile wezma za taras,bo mieli nie robic i umowieni bylismy na 17ooo,solidne chłopy,zasuwaja od 7 do 17,6 dni w tyg.,robocizna dachu 18 tys,drewno 10ooo.

Moon a te pomieszczenia nad garazem to ogromne,nie spodziewałam sie ze takie duze beda.My robimy dach z dachówki cementowej brasa,celtycka,braz,kolor elewacji w odcieniu zółci,zblizony do klinkieru.

I nie wiem czy pisałam ale ponieslismy scianke kolankowa o dwa pustaki wiecej,zobaczymy jak wyjdzie! :wink: