marnia 15.06.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Jak się sprowokuje to sie wszystko wyda- zaglądają, czytają, ale odzywać się nie chcą Dziś zalali mi wieniec, czas na więźbę Święta racja , świeta racja. Tobie zalali wieniec A u nas przez weekend było zalewanie ... robaka. hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.06.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ten robak to budowlany czy osobisty? A jak wpłynął na samopoczucie poniedziałkowe? Wybieram się w Wasze strony i wybrać się nie mogę chociaż spraw w Legionowie mam parę tylko wciąż szkoda mi czasu - gdy pogoda sprzyja działam na polu budowlanym, w deszcz odpicowuję domek na działeczce w RODzie żeby wziąć lepszą cenę gdy wiosną będę go sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 16.06.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Amelia, u nas samopoczucie poniedziałkowe rewelacyjne, wtorkowe także.Na budowie stelaże GK przygotowane, ale majstry na 3 dni wieją na inną budowę.Wchodzą za to rekuperatory do rozkładania rur na poddaszu.Po raz kolejny mam obiecane wykończenie glifów.Mam nadzieję, że w tą sobotę rzeczywiście to zrobią.A na działeczkę zapraszamy zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.06.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dyskutuje cieśla z murarzem nad lukarnami - murarz twierdzi że powinien być szkielet drzewniany i oni obmurują, cieśla chce żeby wymurowali murarze a on zrobi resztę. Jak było u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 26.06.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 U mnie robiła 1 ekipa, ale najpierw zostały postawione słupy drewniane a więc szkielet i zastało to wypełnione pustakiem a więc obmurowane. I sprawdz koniecznie czy osie okien sie drzwi się zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 14.07.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Myślę o kolorze elewacji, że z czerwona dachówką nie wszystkie kolory będą dobrze wyglądały. A jak u Was to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 14.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ja mam czerwien kenijska MeyerHolsen.Dachówka super, ale nie wiem ile teraz kosztuje.Nas dachówka kosztowała ok 26000, robocizna ok.16000, okna dachowe z montażem ok.10000- ale mamy inne okna. O ile pamiętam. Okna w domu kolor orzech, brama garaż też orzech, ale inny producent i inny orzech hmm.Nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia,ale mogę przesłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 15.07.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 My mamy czerwoną angobę Koramica i do tego okna złoty dąb. Moim zdaniem wygląda bardzo ładnie My za to mamy zagwostkę z drzwiami zewnętrznymi, okazało się, że w projekcie są przewidziane wyższe niż standardowe i trzeba dać naświetle, które kosztuje około 1400 zł. Trochę drogo Co robiliście? Zmienialiście wymiary otworu? Dawaliście to naświetle? Marnia jakie Wy macie okna dachowe? Jakiej firmy? My jeszcze nie mamy wstawionych okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.07.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 cześć mooon.Otwór jest wrzeczywiście za duży i do tego do d...., . Ja dostałem info, że doświetla wogóle się nie da zrobić bo za mało miejsca (ok.20cm). Jak zauważyłaś wszystko da się zrobić tylko kwestia ceny.U nas są drzwi z szybką, więc wiatrołap jest doświetlony światłem zewnętrznym. Nad drzwiami, czyli te 20cm wypełniłem styropianem(przyklejony zakołkowany, otynkowany-od środka).Chcesz zdjęcie? Prześlij adres mailowy. Okna dachowe Velux 140 x 78 zwykłe - 3 szt., (1 szt pom 2/3, 2 szt pom 2/7 + okno w szczycie 60x120), łazienkowe - 2 szt. -pom 2/6. Pom 2/8 podzielimy na 2. W jednej części będziełazienka, w drugiej garderoba do pom 2/7.To córki królestwo.Nad schodami okno chyba 110 x 70, bardzo ładnie doświetla schody.No i wyłaz przy kominie od wejścia 45x55 chyba. Mamy wstawione parapety i przy okazji zniszczone częściowo glify. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.07.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 http://images44.fotosik.pl/163/f3c8ee8b7dc7abf7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.07.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jest zdjęcie.Orzech a orzech - drzwi wejściowe i brama garażowa.Okna dachowe - 2 łazienki + wyłaz nad kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 15.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Marnia, poproszę o zdjęcia: mój adres: [email protected] W łazience na górze (2/6) daliście dwa okna? Musiało to chyba bardzo rozświetlić łazienkę? My nie mamy na razie okien i ciemno tam....jak nie powiem gdzie Piękny domek macie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.07.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 2/6 ma tylko 1 okno.Drugie okno jest na garażem, gdzie planowana jest druga łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.07.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam wszystkich, na kilka dni się wyłączyłam a tu wątek rozkwita na nowo i nawet są nowi Planetariusze Marnia, obejrzałam Wasze włości, salon macie już umeblowany sosenki urosły, a mnie interesowały rynny, zwłaszcza połączenie małych daszków z dużym. Wstępnie zamówiłam okna dachowe z dwoma systemami otwierania bo wzrostu natura mi poskąpiła Veluxy 4 szt 78x140, 2 małe nad schody i pom. 2/5 - 78x55, 2 wyłazy dachowe 46x61, blachodachówkę rukki pural mat ciemna zieleń + rynny - całość ok. 33tys.zł Otwór na drzwi wejściowe zrobiłam normalny pod upatrzone już drzwi. Okna, po wielu ocenach i wycenach - chyba będą BRUGMAN, na pewno złoty dąb. W tej chwili czekam na murarzy do szczytów, kominów i działówek, potem cieśla dokończy, dobija się juz dekarz więc w przyszłym tygodniu o ile aura będzie łaskawa, ruszam z kopyta Dzięki dachowi zauważyłam że murarze w złym miejscu zostawili otwory na okna salonowe i nie będą się licowac z górnymi http://foto2.m.onet.pl/_m/d519987b561237153dab26dbde42636a,12,19,0.jpg oczywiście każę im wykuwać i poprawiać, bo cała wieś by miała ubaw jak to baba się budowała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.07.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 marnia ma racje. nasze majsterklepki tak wybudowali nam wyjście na ogród że nie ma mowy o wstawieniu większej kanapy narożnikowej - porażka!!! A nie da się tego poprawić? Przecież buduje się na całe życie. Myślę,że technicznie to wyglądało by tak jak z przesunięciem moich okien, zrobię fotoreportaz z akcji naprawczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 16.07.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 marnia ma racje. nasze majsterklepki tak wybudowali nam wyjście na ogród że nie ma mowy o wstawieniu większej kanapy narożnikowej - porażka!!! A nie da się tego poprawić? Przecież buduje się na całe życie. Myślę,że technicznie to wyglądało by tak jak z przesunięciem moich okien, zrobię fotoreportaz z akcji naprawczej Lyreco, wejście tarasowe MUSI zgadzać się z projektem. Przyjdzie Ci później jakiś inspektor nadzoru i nie zrobi odbioru budynku, bo sie nie zgadza. Przesunięcie drzwi to może być wg. niego istotna zmiana. Na etapie stanu surowego wszystko da się naprawić, póżniej koszt będzie niewspółmiernie wysoki. Ile Ci tego przesuneli. A może jakieś zdjęcie problemu. Co kilka głów to nie jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.07.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Był u mnie na budowie kierbud, obejrzał i stwierdził że majstry muszą te nieszczęsne okna przesunąć a lekko nie będzie trzeba porządnie podstemplować strop, wykuć nadproża i nowe otwory okienne, zalać jedną wielką żelbetową belkę a wszystko pod jego ścisłym nadzorem Już im współczuję bo w sumie chłopy porządne a nie myli się tylko ten kto nic nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 22.07.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 bardzo Wam dziękuję za pomoc i odpowiedzi. zdjęcia nie mam aktualnie. przesunięte jest mocno. mówicie, że nie odbiorą tego? Co do tych dachówek, to koramic czerwona angoba wchodziła w grę, ale według mnie z taką dachówką nie każda elewacja dobrze wygląda, stąd moje pytanie: jaki kolor ele. do czerwonej angoby wybrałyście? A może znacie jakaś porządną stronę ze zdjęciami, albo najlepiej jeszcze taką, gdzie będzie można zmieniać kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Wejdź na http://www.kosbud.com.pl może coś dobierzesz. Myślę, że taki uniwersalny kolor to jasny kremowy, chyba sama też taki wybiorę do ciemnozielonego dachu. A jaki chcesz kolor okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 23.07.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Okna dachówka i brama będą orzechowe a co do elewacji to chyba limonka i gdybyśmy zrobili gzymsy wokół okien to jakis ciemniejszy zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts