peters2 27.07.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Widzę że budowy postępują, choc na forum nie ma zbyt wielkiego ruchu . Mieszkam w swojej Planecie od grudnia 2008. Cały czas jest mnóstwo pracy z wykończeniem domu. A pewnie potrwa to jeszcze długi czas. W lipcu zaczęliśmy porządkować teren wokoł domu. Ostatnia fotka, zrobiona dzisiaj wieczorkiem : http://images41.fotosik.pl/166/54f88c9c9a2a62c0med.jpg pozdrawiam peters2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 28.07.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Amelia, współczuję...... ale najważniejsze, że można poprawiić.... Peters, ale fajnie, że się odezwałeś Jaki kolor ma Twoja Planeta? Biały, kremowy? W tym swietle ciężko stwierdzić.... Jakie masz drzwi zwnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 28.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Kolor ma piaskowy ( mniej więcej ). Faktycznie, w tym świetle to nie bardzo to widać . Moze zrobię zdjęcia w pełnymm słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.07.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 No witaj Peters, cudnie macie Mieszkacie w całym czy tylko na parterze? Co jeszcze wam pozostało do zrobienia? Dojazdy do metropolii nie są uciążliwe dla niezmotoryzowanej części rodziny? A ja dziś muszę zdecydować jaki kolor rynien do ciemnozielonego dachu - zielone, brązowe czy może miedziane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 28.07.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Mieszkamy też juz na pietrze. Nie jest zrobiona gorna łazienka i pralnia. No i masę różnych drobiazgów. chcemy w najbliższym czasie zrobić trawnik. Kostka jak widac już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 28.07.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Amelia, ja bym wybrała zielone, żeby pasowały do dachu, nie lubię jak jest za duży misz masz kolorystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 28.07.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Peters bardzo jestem ciekawa jak urządziliście parter (salon i kuchnię) i jakie macie schody. Może wrzucisz kilka fotek albo prześlesz na prv?[email protected]pozdrawiamm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Amelia, ja bym wybrała zielone, żeby pasowały do dachu, nie lubię jak jest za duży misz masz kolorystyczny Wczoraj zamówiłam zielone a dziś zmieniłam na kolor miedzi zrobiłam objazd po mieście i znalazłam dom z takimi rynnami i oknami w złotym dębie - stwierdziłam że rury spustowe będace na ścianie obok okien, pasujące kolorystycznie właśnie do nich wygladaja najlepiej, tylko teraz kominy ciemny brąz ni przypiął ni przyłatał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Peters bardzo jestem ciekawa jak urządziliście parter (salon i kuchnię) i jakie macie schody. Może wrzucisz kilka fotek albo prześlesz na prv? [email protected] pozdrawiam m ja też chcę zobaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 29.07.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Drzwi mam z Porty - dębowe. Wzór Gdynia. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 U mnie zaczęło się przesuwanie okien http://foto2.m.onet.pl/_m/1f1b1561420602cf330e5077e3ed6ee2,12,19,0.jpg lewe boczki już prawie wyrównane, zastygają, nabierają mocy przy następnej wizycie murarzy zostaną wykute nadproża, zrobione nowe jedno wielkie ,strop wystemplowany co 0,5m, wymurowane prawe krawędzie i po bólu. w tej chwili wyglada to niezbyt ciekawie a jest to strona od szosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 29.07.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 To małe okienko to doświetlenie kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Spiżarkę przeniosłam na tę ścianę żeby kanał wentylacyjny wykorzystać do okapu kuchennego. Okienko będzie jeszcze zmiejszone z wysokości o pół pustaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.07.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Peters bardzo jestem ciekawa jak urządziliście parter (salon i kuchnię) i jakie macie schody. Może wrzucisz kilka fotek albo prześlesz na prv? [email protected] pozdrawiam m ja też chcę zobaczyć! NO widzę, że sie towarzystwo obudziło i od razu prywatę uprawiają. Nie słuchaj Peters nie wysyłaj nic na priva, tylko zdjęcia ładuj od razu na forum. No chyba, że wyśleśz także na mój prywatny adres mailowy . [email protected] Aaa .. i nie oszczędzaj za bardzo miejsca, tylko pchaj zdjęcia ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.07.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 wyglada to niezbyt ciekawie a jest to strona od szosy Od szosy?? No to już Cię tam ludzie odpowiednio podsumują. Jeszcze nie wybudowała, a już zmienia. Jak prawdziwa kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.07.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Spiżarkę przeniosłam na tę ścianę żeby kanał wentylacyjny wykorzystać do okapu kuchennego. Okienko będzie jeszcze zmiejszone z wysokości o pół pustaczka. A nie lepiej żeby w spiżarni było ciemno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.07.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Peters, zdjęcie podbitki poproszę, połaczenia kolumn z daszkiem i info jak rozwiązałeś sprawę deszczówki.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.07.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Spiżarkę przeniosłam na tę ścianę żeby kanał wentylacyjny wykorzystać do okapu kuchennego. Okienko będzie jeszcze zmiejszone z wysokości o pół pustaczka. A nie lepiej żeby w spiżarni było ciemno?? Wiem że ciemno to przyjemno ale to już nie komuna, nie robi się dużych zapasów no i mamy nowy market na wsi a jakim produktom może zaszkodzić trochę światła? U mnie kuchnia i spiżarka są w fatalnym miejscu bo od południa. Kierbud podpowiedział żeby część pod schodami w holu wydzielić na warzywka i zrobić zamykany nawiew z zewnątrz bo to strona północna Znów nawiedziłam Wasze strony ostatnio co tydzień wysyłają mnie na przetargi do Legionowa i znów nikogo nie uwidziałam teraz będę jechać 10.08, chyba że przyjdą do mnie murarze kończyć i będę wyznaczać ścianki działowe na pięterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.07.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 wyglada to niezbyt ciekawie a jest to strona od szosy Od szosy?? No to już Cię tam ludzie odpowiednio podsumują. Jeszcze nie wybudowała, a już zmienia. Jak prawdziwa kobieta Myślę że już podsumowują, bo nie dość że bez chłopa buduje to z taczkami zasuwa i z kosą spalinową , jeszcze z pilarką mnie nie widzieli ale to już niedługo nadrobię bo mnóstwo kawałków z więźby zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 30.07.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Peters, zdjęcie podbitki poproszę, połaczenia kolumn z daszkiem i info jak rozwiązałeś sprawę deszczówki. Dzięki Ty chyba nie masz problemu z deszczówką - opaska dookoła domu i do kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts