Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzę że budowy postępują, choc na forum nie ma zbyt wielkiego ruchu :D . Mieszkam w swojej Planecie od grudnia 2008. Cały czas jest mnóstwo pracy z wykończeniem domu. A pewnie potrwa to jeszcze długi czas. W lipcu zaczęliśmy porządkować teren wokoł domu. Ostatnia fotka, zrobiona dzisiaj wieczorkiem :

http://images41.fotosik.pl/166/54f88c9c9a2a62c0med.jpg

pozdrawiam

peters2

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No witaj Peters, cudnie macie :lol: Mieszkacie w całym czy tylko na parterze? Co jeszcze wam pozostało do zrobienia? Dojazdy do metropolii nie są uciążliwe dla niezmotoryzowanej części rodziny? :roll: A ja dziś muszę zdecydować jaki kolor rynien do ciemnozielonego dachu - zielone, brązowe czy może miedziane? :o :roll:

Amelia, ja bym wybrała zielone, żeby pasowały do dachu, nie lubię jak jest za duży misz masz kolorystyczny :)

Wczoraj zamówiłam zielone a dziś zmieniłam na kolor miedzi :lol: :lol: :lol: zrobiłam objazd po mieście i znalazłam dom z takimi rynnami i oknami w złotym dębie - stwierdziłam że rury spustowe będace na ścianie obok okien, pasujące kolorystycznie właśnie do nich wygladaja najlepiej, tylko teraz kominy ciemny brąz ni przypiął ni przyłatał :(

U mnie zaczęło się przesuwanie okien

http://foto2.m.onet.pl/_m/1f1b1561420602cf330e5077e3ed6ee2,12,19,0.jpg

lewe boczki już prawie wyrównane, zastygają, nabierają mocy :lol: przy następnej wizycie murarzy zostaną wykute nadproża, zrobione nowe jedno wielkie ,strop wystemplowany co 0,5m, wymurowane prawe krawędzie i po bólu. :wink: w tej chwili wyglada to niezbyt ciekawie a jest to strona od szosy :lol:

Peters bardzo jestem ciekawa jak urządziliście parter (salon i kuchnię) i jakie macie schody. Może wrzucisz kilka fotek albo prześlesz na prv?

[email protected]

pozdrawiam

m

ja też chcę zobaczyć!

NO widzę, że sie towarzystwo obudziło i od razu prywatę uprawiają.

Nie słuchaj Peters nie wysyłaj nic na priva, tylko zdjęcia ładuj od razu na forum.

No chyba, że wyśleśz także na mój prywatny adres mailowy ;). [email protected]

Aaa .. i nie oszczędzaj za bardzo miejsca, tylko pchaj zdjęcia ile wlezie.

Spiżarkę przeniosłam na tę ścianę żeby kanał wentylacyjny wykorzystać do okapu kuchennego. Okienko będzie jeszcze zmiejszone z wysokości o pół pustaczka.

A nie lepiej żeby w spiżarni było ciemno??

Wiem że ciemno to przyjemno :lol: ale to już nie komuna, nie robi się dużych zapasów no i mamy nowy market na wsi :lol: a jakim produktom może zaszkodzić trochę światła? U mnie kuchnia i spiżarka są w fatalnym miejscu bo od południa. Kierbud podpowiedział żeby część pod schodami w holu wydzielić na warzywka i zrobić zamykany nawiew z zewnątrz bo to strona północna :roll: Znów nawiedziłam Wasze strony :lol: ostatnio co tydzień wysyłają mnie na przetargi do Legionowa i znów nikogo nie uwidziałam :( teraz będę jechać 10.08, chyba że przyjdą do mnie murarze kończyć i będę wyznaczać ścianki działowe na pięterku :wink:

wyglada to niezbyt ciekawie a jest to strona od szosy :lol:

Od szosy??

No to już Cię tam ludzie odpowiednio podsumują.

Jeszcze nie wybudowała, a już zmienia.

Jak prawdziwa kobieta :)

Myślę że już podsumowują, bo nie dość że bez chłopa buduje to z taczkami zasuwa i z kosą spalinową :o , jeszcze z pilarką mnie nie widzieli ale to już niedługo nadrobię bo mnóstwo kawałków z więźby zostało :lol: