Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Może jeśli chodzi o kuchenne sprawy to nie wyrzucam tego, czego rok nie używałam, ale z wszystkim innym tak właśnie robię. Jak narazie kuchnia pozostaje otwarta, zainwestujemy w dobry wyciąg (tylko żeby kucharki razem z zapachami nie wciągnął :lol: )

MARNIA - 70 cm blatu?mówimy o głębokości? jeśli tak to wow, właśnie zmierzyłam moje biurko w pracy i ma 73 cm i jest mega głębokie, mi tam wystarczy jak to będzie 40-50 cm ;)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po niedzieli przychodzą murarze stawiać ścianki działowe na górze i pojawiła się nowa zagwostka -jedna z naszych koleżanek, nie wiem czy mogę powiedzieć która, może sama się ujawni :lol: podpowiedziała, że schowek na końcu korytarza łączą z łazienką :roll: dziś o świcie jeszcze przed pracą popędziłam, popatrzyłam, przemyślałam - może to i niegłupie :roll: W rogu przy kominie wentylacyjnym można dać prysznic, który bardzo chcę w tej łazience i do tej pory nie wiedziałam gdzie go wcisnąć, obok w stronę łazienki podwieszany bidet i kibelek a jeśli się nie zmieszczą można dać wysuniętą ok.60-cm ściankę wchodząca w głąb łazienki i jednocześnie zasłaniającą kibelek. Nie wiem czy jasno się wyrażam a nie mam skanera żeby to narysować i wkleić :( Żeby za ciemno nie było pod prysznicem, przydało by się małe, takie 55x78 okienko nad daszkiem wejściowym, tylko nie wiem czy robią takie łazienkowe. I jeszcze mały problemik - na końcu korytarza będzie wielka pusta ściana, co z nią zrobić? Jakieś luxfery? ale te kojarzą mi się z urzędem :roll: Proszę o opinie, co 5 głów to nie jedna....

Peters, zdjęcie podbitki poproszę, połaczenia kolumn z daszkiem i info jak rozwiązałeś sprawę deszczówki.

Dzięki

Ty chyba nie masz problemu z deszczówką - opaska dookoła domu i do kanału :lol: :lol: :lol:

hehe, a komu sie będzie chciało 30m kopać???

Chiba jakiś zbiornik zrobię albo w grunt wpuszczę.

Eee w grunt to nie, bo woda z małej głebokości będzie i tu jest problem.

Nie mam wody i musze mieć studnię i to płytką, bo im głębiej tym gorsza woga. Ale deszczówka to chyba jest czysta. No oprócz tego kwasu siarkowego co to kwaśne deszcze powoduje.

Marzą mi się zbiorniki na deszczówkę pod każdą rynną

http://www.aqua.celmax.pl/images/stone.jpg

http://www.aqua.celmax.pl/images/pien.jpg

http://www.aqua.celmax.pl/images/beczka.jpg

http://www.aqua.celmax.pl/images/worek.jpg :lol: :lol: :lol:

Wywołana do tablicy, więc się zgłaszam - pomysł z powiększeniem łazienki jest mój ;) pozwalam skorzystać ;) Na gołej ścianie zawsze da się coś zrobić, może być to wielkie lustro które po 1. posłuży przy wychodzeniu z garderoby ;) po 2. powiększy optycznie całe pomieszczenie ;) Można wstawić kwiata, cokolwiek ;) Dla mnie ważna jest łazienka, prysznic i wanna, obowiązkowo.

Po niedzieli przychodzą murarze stawiać ścianki działowe na górze i pojawiła się nowa zagwostka -jedna z naszych koleżanek, nie wiem czy mogę powiedzieć która, może sama się ujawni :lol: podpowiedziała, że schowek na końcu korytarza łączą z łazienką ... Proszę o opinie, co 5 głów to nie jedna....

Sorry ja nie zrozumiałam, ale ...

Powiększyłem łazienkę na dole o 30cm. i mieści się od lewej: 1/ ścianka 60cm. teraz dałbym 70cm zasłoniłaby cały WC, 2/ WC, 3/ natrysk 90cm

a co tam będę pisał. zobaczcie sami.

http://images50.fotosik.pl/176/c0d61c3673f7fbc7m.jpg

hm.... ja też nie bardzo zrozumiałam jak Amelia chce poustawić sprzęty w górnej łazience.... :roll: Amelia, moze narysuj na kartce, zrób zdjęcie i wklej?

ja chciałam nieśmiało przypomnieć :wink: ze tez zabralismy kawałek kanciapy i zrobimy tam prysznic, zlew na ścianie z sypialnią, kibelek i bidet na ścianie z pralnią a pod oknem wanna

Też tak planowałam ale byłam w ub. roku u Kasiuli i odradziła mi całkowite zlikwidowanie tej wnęki bo wtedy hol optycznie się zmniejsza i ta długa prosta ściana może wyglądać nieciekawie więc tak jak ona zmniejszyłam znacznie szafę powiększajac łazienkę. Na krótkiej ściance z lewej strony tej wnęki ma szafkę z czymś tam od ogrzewania podłogowego (rozdzielnia?- nie jestem jeszcze na tym etapie :oops: )

Jak umiem tak pokażę propozycje łazienek

http://foto0.m.onet.pl/_m/f8460694247545494b7da804bb403068,12,19,0.jpg

dolna

http://foto0.m.onet.pl/_m/ae3ffd75ba049555ffb8647d04783114,12,19,0.jpg

górna. Obawiałam się czy mój 180centymetrowy synuś idąc do prysznica obok kibelka i bidetu nie będzie się musiał schylać pod skosem dachu, ale ma jeszcze luz, chyba że za długi urośnie bo ma teraz 16 lat. Okno w łazience ma 78x140 a drugie małe 78x55 bo wyjdzie nad daszkiem wejściowym ale górne krawędzie bedą zlicowane.

Lyreco, wydaje mi się, że to właśnie przed robieniem instalacji i wylewkami powinno się mieć już rozeznanie co, gdzie stoi, bo po co niepotrzebnie potem kuć i dwa razy płacić hydralikowi?

Amelia, fajnie rozpracowałaś tą góną łazienkę, my z tego schowka, zabieramy tylko miejsce na prysznic, schowek zostaje też, bidet i muszlę klozetową będziemy mieć na przeciwko a wannę na ścianie ze schowkiem właśnie

usiedliśmy wczoraj nad projektem, oj będzie się działo. Planetka będzie bardzo odmienna od projektu ;d

1. lazienka na dole powiekszona o korytarzyk i pół kotłowni więc będzie duża

2. lazienka na dole powiekszona o skrytkę i korytarz

3. dwa przyległe pokoje na górze połaczone w dużą sypialnię (dzieki temu łazienka będzie duża - z niej wyjście nad garaż gdzie będzie pralnia, suszarnia i graciarnia :lol: )

4. z małego górnego pokoju juz wczesniej został usunięty balkon (jak się pojawi dziecko to i bezpieczniej, że będzie miało tylko okno) na rzecz balkonu nad wyjściem z ogrodu - czyli w sypialni która robi się wielka i jasniutka, że aż miło.

za radą moon ustaliliśmy mniej więcej gdzie co będzie stalo więc jesteśmy mocno do przodu. Projekt kuchni i salonu już wykonany, teraz tylko czekać na wiosnę. Zainspirowana dziennikiem amelii 2 poczytałam o skalniakach i projektowaniu ogrodu i ju wstępną wizje także posiadam. To będzie piękna planeta ;D