LYRECO7 07.08.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Może jeśli chodzi o kuchenne sprawy to nie wyrzucam tego, czego rok nie używałam, ale z wszystkim innym tak właśnie robię. Jak narazie kuchnia pozostaje otwarta, zainwestujemy w dobry wyciąg (tylko żeby kucharki razem z zapachami nie wciągnął ) MARNIA - 70 cm blatu?mówimy o głębokości? jeśli tak to wow, właśnie zmierzyłam moje biurko w pracy i ma 73 cm i jest mega głębokie, mi tam wystarczy jak to będzie 40-50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.08.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 No, może 60 cm, taką głębokość mają lodówki i zmywarki - a przynajmniej moje x-letnie, może teraz coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.08.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Po niedzieli przychodzą murarze stawiać ścianki działowe na górze i pojawiła się nowa zagwostka -jedna z naszych koleżanek, nie wiem czy mogę powiedzieć która, może sama się ujawni podpowiedziała, że schowek na końcu korytarza łączą z łazienką dziś o świcie jeszcze przed pracą popędziłam, popatrzyłam, przemyślałam - może to i niegłupie W rogu przy kominie wentylacyjnym można dać prysznic, który bardzo chcę w tej łazience i do tej pory nie wiedziałam gdzie go wcisnąć, obok w stronę łazienki podwieszany bidet i kibelek a jeśli się nie zmieszczą można dać wysuniętą ok.60-cm ściankę wchodząca w głąb łazienki i jednocześnie zasłaniającą kibelek. Nie wiem czy jasno się wyrażam a nie mam skanera żeby to narysować i wkleić Żeby za ciemno nie było pod prysznicem, przydało by się małe, takie 55x78 okienko nad daszkiem wejściowym, tylko nie wiem czy robią takie łazienkowe. I jeszcze mały problemik - na końcu korytarza będzie wielka pusta ściana, co z nią zrobić? Jakieś luxfery? ale te kojarzą mi się z urzędem Proszę o opinie, co 5 głów to nie jedna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.08.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Peters, zdjęcie podbitki poproszę, połaczenia kolumn z daszkiem i info jak rozwiązałeś sprawę deszczówki. Dzięki Ty chyba nie masz problemu z deszczówką - opaska dookoła domu i do kanału hehe, a komu sie będzie chciało 30m kopać??? Chiba jakiś zbiornik zrobię albo w grunt wpuszczę. Eee w grunt to nie, bo woda z małej głebokości będzie i tu jest problem. Nie mam wody i musze mieć studnię i to płytką, bo im głębiej tym gorsza woga. Ale deszczówka to chyba jest czysta. No oprócz tego kwasu siarkowego co to kwaśne deszcze powoduje. Marzą mi się zbiorniki na deszczówkę pod każdą rynną http://www.aqua.celmax.pl/images/stone.jpg http://www.aqua.celmax.pl/images/pien.jpg http://www.aqua.celmax.pl/images/beczka.jpg http://www.aqua.celmax.pl/images/worek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 07.08.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Wywołana do tablicy, więc się zgłaszam - pomysł z powiększeniem łazienki jest mój pozwalam skorzystać Na gołej ścianie zawsze da się coś zrobić, może być to wielkie lustro które po 1. posłuży przy wychodzeniu z garderoby po 2. powiększy optycznie całe pomieszczenie Można wstawić kwiata, cokolwiek Dla mnie ważna jest łazienka, prysznic i wanna, obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.08.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 A jak planujecie rozmieścić urządzenia łazienkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 07.08.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 narazie to jeszcze nie wiem, cos ostatnio na mniejscu obmyslalismy ale trudno mi teraz to odtworzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 07.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 A jeszcze mi się tak nasunęło, chyba na 16-17 stronie pojawiła się kasiula77 z wiadomością, że już mieszka, miała wrzucić fotki, ale nie widzę ich. Czy ktoś coś dostał? Chciałabym ją poprosić o fotki wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.08.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 No, może 60 cm, taką głębokość mają lodówki i zmywarki - a przynajmniej moje x-letnie, może teraz coś się zmieniło ^0 cm mamy teraz, więc na 90% będą 70. Oczywiście jeszcze to rozrysuję, czy zostanie troche kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.08.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Po niedzieli przychodzą murarze stawiać ścianki działowe na górze i pojawiła się nowa zagwostka -jedna z naszych koleżanek, nie wiem czy mogę powiedzieć która, może sama się ujawni podpowiedziała, że schowek na końcu korytarza łączą z łazienką ... Proszę o opinie, co 5 głów to nie jedna.... Sorry ja nie zrozumiałam, ale ... Powiększyłem łazienkę na dole o 30cm. i mieści się od lewej: 1/ ścianka 60cm. teraz dałbym 70cm zasłoniłaby cały WC, 2/ WC, 3/ natrysk 90cm a co tam będę pisał. zobaczcie sami. http://images50.fotosik.pl/176/c0d61c3673f7fbc7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 07.08.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 hm.... ja też nie bardzo zrozumiałam jak Amelia chce poustawić sprzęty w górnej łazience.... Amelia, moze narysuj na kartce, zrób zdjęcie i wklej? ja chciałam nieśmiało przypomnieć ze tez zabralismy kawałek kanciapy i zrobimy tam prysznic, zlew na ścianie z sypialnią, kibelek i bidet na ścianie z pralnią a pod oknem wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 07.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 co do dolnej łazienki, wyszła nam duża, powiększaliśmy ją o ten korytarzyk bo początkowo chciałam tam mieć również bidet, ale teraz bidetu tam nie chcę i nie wiem jak to wszystko poustawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 10.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 właśnie moon też chyba tak zrobimy bo ten korytarzyk wydaje mi cię całkowicie niepotrzebny, a te kilka cm2 przyda się w łazience, żeby sie nie obijać o sprzęty. Jak będę miała dachówkę to pochwalę się naszą planetką bo jest bardzo pozmieniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.08.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Też tak planowałam ale byłam w ub. roku u Kasiuli i odradziła mi całkowite zlikwidowanie tej wnęki bo wtedy hol optycznie się zmniejsza i ta długa prosta ściana może wyglądać nieciekawie więc tak jak ona zmniejszyłam znacznie szafę powiększajac łazienkę. Na krótkiej ściance z lewej strony tej wnęki ma szafkę z czymś tam od ogrzewania podłogowego (rozdzielnia?- nie jestem jeszcze na tym etapie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 10.08.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 To kwestia gust, ściana jakoś specjalnie długa się nie robi a i tak na jej końcu będą przecież schody. Nam właśnie nie bardzo podobał się ten korytarzyk, taki ni w kijki ni w drewka , ale jak napisałam to kwestia gustu. LYRECO7 jak planujesz rozmieszczenie sprzętów w tej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 10.08.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 U siebie pomniejszyłem wnękę do 1m. Nie załuję. To było dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 11.08.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 moon123 jeszcze nie planuję wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.08.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jak umiem tak pokażę propozycje łazienekhttp://foto0.m.onet.pl/_m/f8460694247545494b7da804bb403068,12,19,0.jpgdolna http://foto0.m.onet.pl/_m/ae3ffd75ba049555ffb8647d04783114,12,19,0.jpggórna. Obawiałam się czy mój 180centymetrowy synuś idąc do prysznica obok kibelka i bidetu nie będzie się musiał schylać pod skosem dachu, ale ma jeszcze luz, chyba że za długi urośnie bo ma teraz 16 lat. Okno w łazience ma 78x140 a drugie małe 78x55 bo wyjdzie nad daszkiem wejściowym ale górne krawędzie bedą zlicowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 11.08.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Lyreco, wydaje mi się, że to właśnie przed robieniem instalacji i wylewkami powinno się mieć już rozeznanie co, gdzie stoi, bo po co niepotrzebnie potem kuć i dwa razy płacić hydralikowi?Amelia, fajnie rozpracowałaś tą góną łazienkę, my z tego schowka, zabieramy tylko miejsce na prysznic, schowek zostaje też, bidet i muszlę klozetową będziemy mieć na przeciwko a wannę na ścianie ze schowkiem właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 12.08.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 usiedliśmy wczoraj nad projektem, oj będzie się działo. Planetka będzie bardzo odmienna od projektu ;d 1. lazienka na dole powiekszona o korytarzyk i pół kotłowni więc będzie duża 2. lazienka na dole powiekszona o skrytkę i korytarz 3. dwa przyległe pokoje na górze połaczone w dużą sypialnię (dzieki temu łazienka będzie duża - z niej wyjście nad garaż gdzie będzie pralnia, suszarnia i graciarnia ) 4. z małego górnego pokoju juz wczesniej został usunięty balkon (jak się pojawi dziecko to i bezpieczniej, że będzie miało tylko okno) na rzecz balkonu nad wyjściem z ogrodu - czyli w sypialni która robi się wielka i jasniutka, że aż miło. za radą moon ustaliliśmy mniej więcej gdzie co będzie stalo więc jesteśmy mocno do przodu. Projekt kuchni i salonu już wykonany, teraz tylko czekać na wiosnę. Zainspirowana dziennikiem amelii 2 poczytałam o skalniakach i projektowaniu ogrodu i ju wstępną wizje także posiadam. To będzie piękna planeta ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts