mooon123 17.08.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 ojojoj ja zrozumiałam, że chodzi o cyrkulację, czylli o zamontowanie czegoś takiego, dzięki czemu zaraz po odkręceniu ciepłej wody (nawet daleko od kotła) leci CIEPŁa woda, nie trzeba czekać aż doleci od kotła ta ciepła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ameliaa a Ty juz zbierasz wyceny od hydraulików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.08.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Nie, u mnie już od dziś robi się hydraulika wprawdzie nie mam jeszcze na górze ścianek działowych - mają być w tym tygodniu- ale sąsiad, który robi w firmie hydraulicznej ma ten tydzień wolny bo jego szef się wczasuje i razem z brygadą robią fuchę u mnie oczywiście taniej niż normalnie. Zawsze to lepiej mieć układy z hydraulikiem zza płota bo zdarzyła mi się kiedyś awaria w Sylwestra wieczorem i wiem co to znaczy A jak coś s...... to z procy w okienko U siebie robił i już 3 lata działa bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 LYRECO, czy Ty aby nie jesteś hydraulikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.08.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 to napisz chociaż na ile wycenił ci materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.08.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Wcale nie wycenił bierze na mnie z hurtowni w której mają upusty i której szef buduje się w naszej wsi a potem będę sukcesywnie regulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 17.08.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 hihi, nie, jestem fotografem dla odmiany ;D A coś tam poczytałam więc coś tam wiem, ale czy wiem dobrze to nie wiem Czyli wiem, że coś wiem, ale nie do końca wiem ... i się zamotałam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.08.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Peters, gdzie trzymasz opał na zimę? Kostka fajna, czy dobrze myślę że to "jesienny liść"? Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 19.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Kostka jest firmy Kamal z Bydgoszczy. Starobruk, jasny melanż. Tej zimy nie robiłem dużych zapasów ekogroszku. To co miałem mieściło się w powiększonej nieco kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 19.08.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Peters a ile u Ciebie wyszła hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 19.08.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie pamietam dokładnie ale za całą hydraulikę i kompletne CO ( bez pieca ) zapłaciłem cos około 22 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.08.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 dzięki od razu jasniej 2 hydraulikow wycenilo nam robocizne na tyle samo, 6 tys. z jednym jeszcze nie rozmawialam na temat materialow a drugi wycenil je nam "na oko" na +/- 15 tys, to chyba trochę dużo? marnia a jakie masz grzejniki? Powyższe ceny dotyczą samej instalacji przewodów. Brak grzejników. Koszt instalacji grzejnika 600zł. Tylko nie wiem czy to nie jest cena za wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.08.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A co to instalacja obiegowa? min Powoduje stały ruch wody w przewodach. Efekt: ciepła woda zaraz po odkręceniu kranu. (chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.08.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 jaki planujesz piec? Pierwotnie myślałem o Vitodensie, tj ten co w projekcie, bo jest to bardzo dobry kocioł. Ale ma jedną wadę. Koszt. Poniewaz muszę zweryfikować (czyt. ograniczyć) koszty, zejdę o klasę niżej. Jeszcze nie wiem jaki, ale zapewne nie będzie miał tyle elektroniki. Ogólnie: zamkniętya komora spalania jednofunkcyjny kondensacyjny zasobnik warstwowy chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.08.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Marnia a czym Ty ogrzewasz? ... Ale się rozkręciło. Ja mam mieć gaz już za miesiącccc. Ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 20.08.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Na gaz? my też myslelismy o piecu gazowym, bo spokoj, ale koszty ogrzewania gazowego, przy aktualnym wzroście cen całkowicie przeważyły na korzyść ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 20.08.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Gdybym miał do wyboru gaz ziemny albo ekogroszek, wolałbym gaz. Oczywiście kocioł kondensacyjny. Koszt podobny do ekogroszku, a mniej uciążliwe w uzytkowaniu. Niestety gazu ziemnego nie mam. Ma być, ale kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 20.08.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 My także wybraliśmy gaz. Nie chcę mieć drugiego eatatu - palacza w piecu Zresztą ceny WSZYSTKICH paliw idą w górę ..... Dzięki za podanie kosztów hydrauliki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 21.08.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Nie do końca się zgodzę z Wami, gdyż w rodzinie mamy wielu tzw. palaczy ekogroszkiem. Nie jest to wcale uciążliwe (jak ktoś miał zwykły węglowy jak ja, przez wiele lat, to doceni wrzucanie kilku wiaderek i spokoj). W domu rodzinnym mam piec który ogrzewa 3 duże domy. Spalanie ma naprawdę niewielkie. Na jeden duży dom wychodzi (przy zwykłym piecu ekogroszkowym na 1 dom) około 300 zł koszt miesięczny. Czy duzo pracy pochłania? Nikt się nie skarżył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts