Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ście namawialiście i sie pochwaliłam. Zdjądka wysłane na pocztę,własnie przed sekundeczką, jeszcze cieplutkie, dzis cykane. U nas była dzisiaj piekna złota ciepła jesień i skorzystalam z okazji pobytu na działeczce. Jak zrobia sciane dzielaca pokój i salon oraz spizarke,no i dach w jakiejs czesci chociaz, bedzie następna partia. Trudno jedna zrobić zdjecia pomieszczenia,zeby zobrazowac jego wielkość, ale sa duze po podniesieniu scianki kolankowej( w sumie 3 pustaki i wieniec to daje jakies 85 cm,licze z zaprawą,zeby nie było :D ),zobaczymy jak sie dom bedzie prezentował z zewnatrz,czy nie straci na uroku,dodam,ze mam przedłuzone krokwie. Pozrdawiam w niecierpliwym oczekiwaniu na ciesli. :wink:

Ha ha to tak jak mnie świezbi zeby do Bydgoszczy gonić,ale mąż mi z głowy wybija,troszki daleczko!! A cieśla mówił ze po 1 listopada bedzie,czekam....

Tak to miało brzmiec,tez korzystam grzecznosciowo z kompa i jak sie spiesze to zdarza sie ze tak po polacku wychodzi pisanie. A nasz peters, zapracowany biedaczek,moze sie kiedys odezwie!

Kasiula, nie możesz się doczekać na męża???

:o

A może zlot planetowiczów w Bydgoszczy??? :D :D

Mooon, z Gdańska to rzut beretem, Doris z Rzeszowa do Lublina, z Lublina do W-wy i jedziemy do Bydgoszczy.

Tam oglądanie planety (za zgodą petersa 8) ), panel dyskusyjny, impreza :D :wink: :wink: i powrót do domu dnia następnego. :D :D

kasiula czy możesz mi przesłać fotki ? [email protected]

ja na razie mało piszę,poniewaz korzystam z internetu grzecznościowo,budowę planujemy na wiosnę,na razie papierki u architekta,wprowadzamy parę zmian:)przy najbliższej okazji postaram się coś więcej napisać.Z niecierpliwością czekam na zdjęcia.

Marnia, z sypialnia dla córy to dobry pomysł, w końcu w 2/7 tylko spi, wiec mysle ze schodki nie beda kłopotliwe, a pomieszczenie wystarczające na łózko. I jak super córci urzadzisz, a pewnie tak zamierzasz to prawdziwe królestwo bedzie. Ile córcia ma lat? Tylko pisz prawde,to policze ile ma tatuś,hi hi :wink: I ty tez sie pochwal latoroślą,żoną . Nie za duzo bym chciała???

Kasiula z tym pomieszczeniem 2/7 to jest troche inaczej niż myślisz. :roll: :wink:

Mam Planetę II z garażem dwustanowiskowym, więc powierzchni nad garażem jest od ... :D dużo :o, więc nie tylko łóżko się tam zmieści ale łoże i .. wkład do niego :D :D .

2/7 ma 20m2 podłogi. Po podniesieniu ścianki kolankowej będzie ok 14m2 Użytkowej. Oczywiście te skosy, nie moge jakoś tego wyobrazić.

Z 2/8 będzie łazienka i garderoba.

Łącznie niezłe mieszkanko na początek, jak w przyszłosci uda jej się męża przyprowadzić. :D

Córcia ma 15lat, 175cm wzrostu i ... wstyd sie przyznać.. jest jadną z najlepszych uczennic w szkole. Średnia na koniec II kl. gimnazjum 5,4 :o :o. Doprawdy zacząłem się zastanawiać kto tak naprawdę może być jej ojcem :o :o :o . Bo te zdolności napewno nie po mnie :D :lol: .

Możesz męża uspokoić. Mam 40 na karku, więc może Cie nawet samą ze mną puścić :D :D.

Będzie napewno ... bezpiecznie :wink: :wink:

Dzięki za zdjęcia!!!!

Kasiu, dzieci masz śliczne!!!, ja na razie mam jedno - dziewczynkę :D, w styczniu stukną jej dwa lata :)

Dom pięknie Wam wyszedł!!!!

Bardzo mi się podoba cegła klinkierowa, czy możesz napisac jaka to firma i kolor?

I jaki kolor dachu będziecie mieli?

czekam na następne zdjęcia!!! :D

Co do imprezy u Petersa to bardzo chętnie się pisze, tylko nie wiem co on na to jak taką hordę ludzi na budowie zobaczy.... :wink:

m

pytanie do Petersa i do Kasi? Dlaczego zdecydowaliście się na ten a nie na inny materiał budowlany?

pytanie do budujących w przyszły roku: z czego będziecie budować?

Mąż jest za BK a ja bym wolała z porothrmu no i mamy dylemat a pewnie za jakieś 2 tygodnie będziemy szli do architekta i wypadałoby już wiedzieć......

Kasiula z tym pomieszczeniem 2/7 to jest troche inaczej niż myślisz. :roll: :wink:

Mam Planetę II z garażem dwustanowiskowym, więc powierzchni nad garażem jest od ... :D dużo :o, więc nie tylko łóżko się tam zmieści ale łoże i .. wkład do niego :D :D .

2/7 ma 20m2 podłogi. Po podniesieniu ścianki kolankowej będzie ok 14m2 Użytkowej. Oczywiście te skosy, nie moge jakoś tego wyobrazić.

Z 2/8 będzie łazienka i garderoba.

Łącznie niezłe mieszkanko na początek, jak w przyszłosci uda jej się męża przyprowadzić. :D

Córcia ma 15lat, 175cm wzrostu i ... wstyd sie przyznać.. jest jadną z najlepszych uczennic w szkole. Średnia na koniec II kl. gimnazjum 5,4 :o :o. Doprawdy zacząłem się zastanawiać kto tak naprawdę może być jej ojcem :o :o :o . Bo te zdolności napewno nie po mnie :D :lol: .

Możesz męża uspokoić. Mam 40 na karku, więc może Cie nawet samą ze mną puścić :D :D.

Będzie napewno ... bezpiecznie :wink: :wink:

czemu wstyd się przyznać??? :o

ja tam bym się chwaliła na prawo i lewo :D :D

pytanie do Petersa i do Kasi? Dlaczego zdecydowaliście się na ten a nie na inny materiał budowlany?

pytanie do budujących w przyszły roku: z czego będziecie budować?

Mąż jest za BK a ja bym wolała z porothrmu no i mamy dylemat a pewnie za jakieś 2 tygodnie będziemy szli do architekta i wypadałoby już wiedzieć......

Ja buduję na 99% z ceramiki, Prawdopodobnie poryzowana, typu Porotherm.

BK to bardzo wdzięczny materiał, łatwy w obróbce, jakaś dziura w ścianie itp to pryszcz. Jeżeli planujesz wewnątrz jakieś łuki, to łatwiej z BK. Ale ja wewnętrznie czyję , że to nie jest dla mnie materiał, że ja nie chce w min mieszkać. Nie mam takiego uczycia w stosunku do ceramiki czy silikatów.

czemu wstyd się przyznać???

ja tam bym się chwaliła na prawo i lewo

Ja też się chwalę :D :D . Tylko tak mówię, że :wink: :wink: niby przez skromność. :D :D

Marnia,przyznaj sie ze piers ci rozrywa z dumy, ze taka córuchna wyrosła!!! My sie tak juz wszyscy szykujemy na wprosiny do petersa a tym czasem on nas wcale nie zaprosił!!! :lol: i cichótki ostatnimi czasy jakis. Klinkier to Eko klinkier Bogdanki, a Bogdanka to okoliczna kopalnia,II gat. zeby było taniej ale w sumie wyszło ok. i o to chodziło!!! A z moim materiałem to długa historia, z tego bo miało byc taniej a kupułam go w kwietniu, jak wiadomo kryzys z materiałami budowlanymi i zapłaciłam krocie za te pustaki, jak wspomne to mnie trzesie. :x I z tego powodu wcale tanio nie wyszło,no cóz,juz to przebolałam.

Ty sobie nie żartuj bo sa poważne problemy z drewnem i co drugi dzień wydzwaniam do tartaku i do cieśli, kiedy, kiedy do kurny nedzy!!!!!!

Pan w tartaku taki cos chamek cwaniakowaty i co zadzwonie to sie mnie pyta czy wiem w jakim kraju zyje,są kolejki! Ja potulnie jego docinki obracam w żarciki bo skurczybyk przesunie dalej i czekaj babo, i tyle mozna zwojowac. A ja głupia murarzy popędzałam bo ma być gotowe na ostatni tydzień pażdziernika, i jest tylko co z tego! Marnia, wyć mi sie chce bo bojam sie ze śniegi nadejdą!!!! :cry: