marnia 27.10.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 To chwal się chwal się , Niecierpliwie na zdjęcia czekam. peters2, zapewne przed zimą ostro zasuwa, bo go tu jakoś nie widać. Niewidać także zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 27.10.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Ście namawialiście i sie pochwaliłam. Zdjądka wysłane na pocztę,własnie przed sekundeczką, jeszcze cieplutkie, dzis cykane. U nas była dzisiaj piekna złota ciepła jesień i skorzystalam z okazji pobytu na działeczce. Jak zrobia sciane dzielaca pokój i salon oraz spizarke,no i dach w jakiejs czesci chociaz, bedzie następna partia. Trudno jedna zrobić zdjecia pomieszczenia,zeby zobrazowac jego wielkość, ale sa duze po podniesieniu scianki kolankowej( w sumie 3 pustaki i wieniec to daje jakies 85 cm,licze z zaprawą,zeby nie było ),zobaczymy jak sie dom bedzie prezentował z zewnatrz,czy nie straci na uroku,dodam,ze mam przedłuzone krokwie. Pozrdawiam w niecierpliwym oczekiwaniu na ciesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 28.10.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Kasiula, jeszcze raz dzieki za zdjątka. Siedzenie mnie świeżbi żeby do Lublina jechać i w realu zobaczyć. Goń cieślę do roboty i czakamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 29.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ha ha to tak jak mnie świezbi zeby do Bydgoszczy gonić,ale mąż mi z głowy wybija,troszki daleczko!! A cieśla mówił ze po 1 listopada bedzie,czekam....Tak to miało brzmiec,tez korzystam grzecznosciowo z kompa i jak sie spiesze to zdarza sie ze tak po polacku wychodzi pisanie. A nasz peters, zapracowany biedaczek,moze sie kiedys odezwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Kasiula, nie możesz się doczekać na męża??? A może zlot planetowiczów w Bydgoszczy??? Mooon, z Gdańska to rzut beretem, Doris z Rzeszowa do Lublina, z Lublina do W-wy i jedziemy do Bydgoszczy. Tam oglądanie planety (za zgodą petersa ), panel dyskusyjny, impreza i powrót do domu dnia następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Peters udostępnisz nam swoje włości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris28 29.10.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 kasiula czy możesz mi przesłać fotki ? [email protected]ja na razie mało piszę,poniewaz korzystam z internetu grzecznościowo,budowę planujemy na wiosnę,na razie papierki u architekta,wprowadzamy parę zmian:)przy najbliższej okazji postaram się coś więcej napisać.Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 29.10.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Marnia, z sypialnia dla córy to dobry pomysł, w końcu w 2/7 tylko spi, wiec mysle ze schodki nie beda kłopotliwe, a pomieszczenie wystarczające na łózko. I jak super córci urzadzisz, a pewnie tak zamierzasz to prawdziwe królestwo bedzie. Ile córcia ma lat? Tylko pisz prawde,to policze ile ma tatuś,hi hi I ty tez sie pochwal latoroślą,żoną . Nie za duzo bym chciała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 29.10.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Mooon 123 gdzie sie słonko podziewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Kasiula z tym pomieszczeniem 2/7 to jest troche inaczej niż myślisz. Mam Planetę II z garażem dwustanowiskowym, więc powierzchni nad garażem jest od ... dużo , więc nie tylko łóżko się tam zmieści ale łoże i .. wkład do niego . 2/7 ma 20m2 podłogi. Po podniesieniu ścianki kolankowej będzie ok 14m2 Użytkowej. Oczywiście te skosy, nie moge jakoś tego wyobrazić. Z 2/8 będzie łazienka i garderoba. Łącznie niezłe mieszkanko na początek, jak w przyszłosci uda jej się męża przyprowadzić. Córcia ma 15lat, 175cm wzrostu i ... wstyd sie przyznać.. jest jadną z najlepszych uczennic w szkole. Średnia na koniec II kl. gimnazjum 5,4 . Doprawdy zacząłem się zastanawiać kto tak naprawdę może być jej ojcem . Bo te zdolności napewno nie po mnie . Możesz męża uspokoić. Mam 40 na karku, więc może Cie nawet samą ze mną puścić . Będzie napewno ... bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 29.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dzięki za zdjęcia!!!! Kasiu, dzieci masz śliczne!!!, ja na razie mam jedno - dziewczynkę , w styczniu stukną jej dwa lata Dom pięknie Wam wyszedł!!!! Bardzo mi się podoba cegła klinkierowa, czy możesz napisac jaka to firma i kolor? I jaki kolor dachu będziecie mieli? czekam na następne zdjęcia!!! Co do imprezy u Petersa to bardzo chętnie się pisze, tylko nie wiem co on na to jak taką hordę ludzi na budowie zobaczy.... m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 29.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 pytanie do Petersa i do Kasi? Dlaczego zdecydowaliście się na ten a nie na inny materiał budowlany?pytanie do budujących w przyszły roku: z czego będziecie budować?Mąż jest za BK a ja bym wolała z porothrmu no i mamy dylemat a pewnie za jakieś 2 tygodnie będziemy szli do architekta i wypadałoby już wiedzieć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 29.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Kasiula z tym pomieszczeniem 2/7 to jest troche inaczej niż myślisz. Mam Planetę II z garażem dwustanowiskowym, więc powierzchni nad garażem jest od ... dużo , więc nie tylko łóżko się tam zmieści ale łoże i .. wkład do niego . 2/7 ma 20m2 podłogi. Po podniesieniu ścianki kolankowej będzie ok 14m2 Użytkowej. Oczywiście te skosy, nie moge jakoś tego wyobrazić. Z 2/8 będzie łazienka i garderoba. Łącznie niezłe mieszkanko na początek, jak w przyszłosci uda jej się męża przyprowadzić. Córcia ma 15lat, 175cm wzrostu i ... wstyd sie przyznać.. jest jadną z najlepszych uczennic w szkole. Średnia na koniec II kl. gimnazjum 5,4 . Doprawdy zacząłem się zastanawiać kto tak naprawdę może być jej ojcem . Bo te zdolności napewno nie po mnie . Możesz męża uspokoić. Mam 40 na karku, więc może Cie nawet samą ze mną puścić . Będzie napewno ... bezpiecznie czemu wstyd się przyznać??? ja tam bym się chwaliła na prawo i lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 pytanie do Petersa i do Kasi? Dlaczego zdecydowaliście się na ten a nie na inny materiał budowlany? pytanie do budujących w przyszły roku: z czego będziecie budować? Mąż jest za BK a ja bym wolała z porothrmu no i mamy dylemat a pewnie za jakieś 2 tygodnie będziemy szli do architekta i wypadałoby już wiedzieć...... Ja buduję na 99% z ceramiki, Prawdopodobnie poryzowana, typu Porotherm. BK to bardzo wdzięczny materiał, łatwy w obróbce, jakaś dziura w ścianie itp to pryszcz. Jeżeli planujesz wewnątrz jakieś łuki, to łatwiej z BK. Ale ja wewnętrznie czyję , że to nie jest dla mnie materiał, że ja nie chce w min mieszkać. Nie mam takiego uczycia w stosunku do ceramiki czy silikatów. czemu wstyd się przyznać??? ja tam bym się chwaliła na prawo i lewo Ja też się chwalę . Tylko tak mówię, że niby przez skromność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 29.10.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Marnia,przyznaj sie ze piers ci rozrywa z dumy, ze taka córuchna wyrosła!!! My sie tak juz wszyscy szykujemy na wprosiny do petersa a tym czasem on nas wcale nie zaprosił!!! i cichótki ostatnimi czasy jakis. Klinkier to Eko klinkier Bogdanki, a Bogdanka to okoliczna kopalnia,II gat. zeby było taniej ale w sumie wyszło ok. i o to chodziło!!! A z moim materiałem to długa historia, z tego bo miało byc taniej a kupułam go w kwietniu, jak wiadomo kryzys z materiałami budowlanymi i zapłaciłam krocie za te pustaki, jak wspomne to mnie trzesie. I z tego powodu wcale tanio nie wyszło,no cóz,juz to przebolałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ba, obie piersi mi rozrywa z dumy. Jak tak dalej pójdzie to nie do Bydgoszczy tylko do Lublina pojedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ba, obie piersi mi rozrywa z dumy. Jak tak dalej pójdzie to nie do Bydgoszczy tylko do Lublina pojedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 30.10.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 W takim razie zapraszam,tylko na daszek poczekajcie zeby efekt był lepszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 i żeby za kołnierz nie napadało No to sie sprężajcie z tym daszkiem, bo śniegi spadną i czekać będziemy na ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 31.10.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ty sobie nie żartuj bo sa poważne problemy z drewnem i co drugi dzień wydzwaniam do tartaku i do cieśli, kiedy, kiedy do kurny nedzy!!!!!! Pan w tartaku taki cos chamek cwaniakowaty i co zadzwonie to sie mnie pyta czy wiem w jakim kraju zyje,są kolejki! Ja potulnie jego docinki obracam w żarciki bo skurczybyk przesunie dalej i czekaj babo, i tyle mozna zwojowac. A ja głupia murarzy popędzałam bo ma być gotowe na ostatni tydzień pażdziernika, i jest tylko co z tego! Marnia, wyć mi sie chce bo bojam sie ze śniegi nadejdą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts