LYRECO7 09.11.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Cały czas są okna pouchylane, dwa dni temu byliśmy sprawdzić co i jak i w większej części juz wszystko suche, tzn kolor zrobił się normalny a nie taki ciemny, widać, gdzie jeszcze jest dość mokro. Od czwartku ruszamy z wełną, ale najpierw wełna, a dopiero gdy zaczniemy grzać to kłaść będziemy nidę bo wełna odparuje, a jak karton-gips nasiąknie wilgocią to już kaszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.11.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Czwartek to wielkie święto, sami kładziecie czy macie tak pracowitego wykonawcę? A ja dzięki temu że chłopaki mają wolne, właśnie w czwartek będę przewozić duże graty z bloku do domku, najwyżej mnie blokarze wyklną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 12.11.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Wczoraj robiliśmy w trójkę, z przyjacielem. Szło bardzo szybko, bo jak chłopaki mieli bata nad sobą w postaci biegającej i mierzącej cm między krokwiami inwestorki musieli się sprężyć i w efekcie wczoraj wyłożyliśmy wełną 15-tką całe poddasze, chłopacy okorowali jeszcze co trzeba i dziś do 12. walczą sami, bo ja muszę być w pracy, a potem ich pogonię jeszcze trochę - dziś kolejny etap czyli 10-tka. Kupiliśmy chyba najlepszą watę jaką się dało - Isover super mata - pięknie się kładzie, przede wszystkim nie pyli się jak reszta, ma super parametry. Dziś jeśli fachowcy nie nawalili (nie dzwonię na budowę, żeby się nie stresować;P) to gdy przyjadę powinien stać już kocioł i kominek a instalator to wszystko powinien już podłączać oraz powinien dziś być koleś od drzwi zewnętrznych. Zobaczymy Jedna uwaga dla budujących - nie dawajcie w posadzkę włókna szklanego TYLKO SIATKĘ ZBROJONĄ ! dlaczego? my mielismy wczoraj przykład dlaczego - zabrakło nam siatki na jedno pomieszczenie na górze - mały pokój - coś źle zamówilismy no i chłopacy, którzy lali posadzkę dali włókno - efekt: wszędzie posadzki suche na wiór oprócz małego pokoju - mało tego - posadzka po 3 tygodniach jest taka lipna, że wczoraj pod ciężarem moje współspacza zrobiła się dziura od jednej nogi drabiny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.11.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No to macie tempo, do wiosny pewnie się wyrobicie zwłaszcza że dużo robicie sami bez łaski fachowców no i nadzór odpowiedni:cool: U mnie dawali w posadzki włókno szklane ale maty zbrojeniowe też - sama kładłam, tak więc w newralgicznych punktach jak wjazd do garażu czy pod piecem są 2 warstwy zazębiające się. Na wszelki wypadek dawałam maty i w chudziak;) a wełnę też mam Isovera super matę, tak mi mądrzy poradzili. Plan wykonany, przewiozłam duże meble, teraz kursuję z paczuszkami, kuchnia też już zamontowana ale dziś w pracy młyn, nie mogę bawić się ze zdjęciami, jutro podgonię dziennik:yes: Wcale nie jest mała ta Planetowa kuchenka, jak dla mnie to w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 16.11.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Och, czekam na te zdjęcia! Ja moje wrzucę jutro z ocieplania i nowe drzwi Mam nadzieję, że wiosnę powitam w ogrodzie, sadząc tujki i inne zieloności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.11.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dziś znów nie wyrobiłam się z opisem kuchni a już kończę pracę, jutro nadrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 17.11.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ale Ci już zazdroszczę, masz kuchnię, to już dom w pełnej krasie jest! My wczoraj ociepliliśmy wełną całą sypialnię, tzn dokończyliśmy, teraz pozostało przybicie stelaży pod nidę, ale jak juz wełenka wisi w miejscu nad sufitem to prawie jak pokój Dzisiaj ciąg dalszy zmagań, pracujemy w tygodniu tylko od 18.30 do 22. więc nie robimy wielkich postępów, ale do końca tygodnia powinniśmy mieć już zawełnowaną na gotowo całą górę. Zapomniałam wziąć ze sobą aparatu z budowy, więc zdjęcia wrzucę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 18.11.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Wrzuciłam do mojego albumu kilka nowych fotek, niektóre cienkiej jakości, bo zadymione od kociołka mieliśmy w pewnym momencie http://planeta2.fotosik.pl/albumy/729641.html a oto drzwi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bfbe8704fb3d0529.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.11.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Przejrzałam zdjęcia, jakieś znajome te pomieszczenia;) i nawet zwierz biega podobny :Dmacie wysoką ściankę kolankową ja podniosłam tylko o 1 pustak a i tak kierownik nie chce wpisać tego do dziennika bo powinna być na to zgoda projektanta, więc udaje że nie widzi, może przy odbiorze też nie zauważą Fachowo macie zrobioną więźbę, jak widzę w dziennikach to większość cieśli idzie na łatwiznę - mój zresztą też i dają kleszcze ( chyba tak to się zwie, kurczę już zapomniałam ) tylko z jednej strony krokwi i dach "ciągnie" jak stwierdził mój gorliwy kierbud, moi dobijali, u Was są z dwóch stron. Drzwi eleganckie, moje nie są super jakości ale jedyne jakie znalazłam metalowe ( bo od strony południowej) z szybkami do samego dołu dla mojej stróżującej yorczki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 18.11.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Heh, tak tak, psiaka mamy nawet takiego samego, nasza ma na imię Lusi. Co do ściany kolankowej to mamy na 120 cm podniesioną, ale to juz na etapie projektu było wyrysowane. Fachowo zrobiona więźba?!?! Poważnie? Dla nas to chałtura jakich mało, różnice odległości między niektórymi krokwiami to aż 2cm...no ale cóż... Mamy tylko nadzieję, ze się nie zawali nam na głowe... Drzwi dębowe, nie klejone, tylko z pełnego dębu, mieliśmy w planie zrobić szybke do ziemi żeby Lusia mogła patrzeć, ale potem stwierdziliśmy, ze tylko niepotrzebnie będzie się denerwować W sobotę ma niby wejśc instalator (mamy wielkiego pecha co do terminowości tego typu ludzi, ten co miał wejsc się nie pojawił i ma ktoś inny to robić...) żeby dokończyć - podłaczenie kotła i kominka i zaczynamy palić w kominku i grzać górę podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.11.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Czas i pora na grzanie bo od czwartku ma być zima, przynajmniej u nas. 2 cm różnicy między krokwiami???? W jakim domu tak jest? i 20cm się zdarza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 18.11.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jak to 20 cm? Może się nie zrozumiałyśmy, chodzi o to, że jak kładliśmy wełnę, to np na 120 cm wysokości było np szerokość 50 cm na początku, a po 120 cm niekiedy 52 cm. Dzisiaj robimy sobie odpoczynek od pracy i spotkanie z przyjaciółmi, bo tak codziennie po pracy na budowę i tyranie do 22. to mozna oszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.11.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Na szczęście zwrot Vatu za materiały pozostaje:wave: był przedstawiony projekt Radzie Ministrów ale nie miał się kto nim zająć mimo że wyliczyli ile to państwo na tym traci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 19.11.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) Właśnie tez to przeczytałam, to bardzo dobra wiadomość! Edytowane 19 Listopada 2010 przez LYRECO7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 21.11.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Gdzie ta wspaniałą wiadomość znaleźliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 21.11.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Dawno tu nie byłem ale po prostu DUŻO pracy Jak u Wszystkich od tego się zaczęło ale my poszliśmy głębiej Powiem więcej - o ponad 3 metry głębiej Tak więc mam więcej miejsca na kotłownie, skład na węgiel a i jeszcze trochę zostanie. Po tym etapie już idzie normalnie Ale do tego aby nasza planeta wyglądała jak Wasze to jeszcze nam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 21.11.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeszcze ostatnie fotki Za dwa dni wylewają mi beton na garażu i jak tylko pogoda pozwoli to dalej będę budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 21.11.2010 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 "rabbitp - Taras: zaprojektowałem sobie dwa stopnie, dodatkowa palisada wzmacniająca, 10 wywrotek kamienia. Ale tak było zaplanowane od samego początku więc już nie przeżywam tych kosztów".Możesz pokazać jak u Ciebie ten taras wyszedł (chodzi mi o projekt) bo ja też mam wysoko od tej strony (ponad 1,5m) i na razie się zastanawiam jak to zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.11.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Gdzie ta wspaniałą wiadomość znaleźliście? w necie, wpisz sobie " zwrot VAT za materiały budowlane w 2011r" czy cos w tym stylu. Znów ktos coś wymyslił jak kiedyś np. ustawa o psach agresywnych, nie dopracowano przepisów wykonawczych i padło śmiercią naturalną W przypadku vatu w grę wchodza spore pieniądze i pewnie kiedyś to ukrócą ale póki co cieszmy się i korzystajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.11.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Śliczne masz widoki i ziemia chyba dobra, nie gliniasta i trawka na niej rośnie:) nie widać na zdjęciach żadnych sąsiadów w pobliżu. A jak tam będzie zimą z dojazdem? Dużo pracy masz przed sobą ale czas tak szybko leci,że nawet się człowiek nie obejrzy jak finał nadejdzie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts