rabbitp 25.11.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Taaaa projekt tarasu projektem, a fachowcy fachowcami i co i nic nie stawili się w terminie a teraz zima więc taras pewnie w przyszłym roku. Projekt mam na rysunku odręcznym. Niestety jeżeli masz spad to kosztuje. Zmieniłem wykonawce bo palisada strasznie droga, miał być mur oporowy zaczynający się od frontu domu do tyłu, okalający taras zasypany kamieniem i przysypany ziemią, ale wykonawcy dali ciała i tyle. Edytowane 25 Listopada 2010 przez rabbitp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 25.11.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 http://images50.fotosik.pl/415/e5b1c151a8d6a888.jpgU nas wylewki i i ocieplenie zrobione. Plan na ten rok (kurcze prócz tarasu) wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 25.11.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Nam się chyba nie uda wykonać zamierzonego planu. Chcieliśmy zakończyć stanem surowym zamkniętym, ale za długo trwało wykopanie piwnicy. Mam jednak nadzieję, że przed mrozami uda się moim wykonawcą zalać strop na mieszkaniu - bo na garażu już wylali. Na tym etapie chyba trzeba będzie przeczekać zimę . Tak jak pokazałem na zdjęciach taras też mam wysoko ale na razie nie mam koncepcji jak to rozwiązać. Co prawda mam dobrego wykonawcę, który nie tylko pracuje ale i poddaje różne ciekawe propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 25.11.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 O wilku mowa zadzwonił wykonawca od tarasu i w poniedziałkach ma wchodzić. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 26.11.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 A to ładnie się u Was prace posuwają. W temacie tarasu to nie wiem czy już pokazywałam, ale my chcemy zrobić sobie coś takiego http://i56.tinypic.com/r0wc29.jpg tyle, że nie na całej szerokości domu, ale coś podobnego, podoba nam się kształt, będzie mniej więcej jak na tym BARDZO odręcznym rysunku http://i53.tinypic.com/2nkhr3s.jpg A aktualnie u nas przestój mały, instalator nawala i niby ma wejść w sobotę w co już nie wierzę, elektryk niby w poniedziałek...ehhh jak chcesz mieć cos zrobione na czas i porządnie - RÓB TO SAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 29.11.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Z radością zawiadamiam, iż pierwszy raz zdarzyło nam się na tej budowie, by fachowiec powiedział, że będzie w poniedziałek i był 2 dni wcześniej! W efekcie mamy pospinane wszystkie prądy, opisaną rozdzielnie (słowem dokończenie tego, czego poprzedni fachowiec nie zrobił), poprzekłuwane włączniki do świateł w miejsca gdzie powinny być, do tego rozszyfrował nam rolety i teraz pięknie wszystkie działają na pilota. W sobotę dotarł też instalator i ustawił i podpiął kominek oraz kocioł. Od środy zaczynam więc kładzenie podłogówki na dole, bo czas nagli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.11.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) No, LYRECO, to Wy burżuje - piloty, rolety, drewno egzotyczne.... u mnie skromnie ale własno i bez kredytu;) nie mam zdjęcia swojego tarasu po całkowitym obsadzeniu skarpy ale jestem z niego zadowolona bo większa część jest od północy - jak znalazł w upały a część wysunięta na zachodnią ścianę i słońce jest na nim już od południa Z lewej strony jest ok. metra wysokości, dookoła obsypany ziemią, obsadzony roślinkami i ładnie i bezpiecznie - nikt z niego nie spadnie, nie potrzeba barierek a moja mała psinka na skróty między roslinkami zbiega:) Po tygodniu mieszkania w nowym domku :wiggle:stwierdzam że rozplanowanie kuchni jest bardzo wygodne a spiżarka rewelka, dzięki temu mam mało szafek kuchennych i kuchnia sprawia wrażenie lekkości i przestronności. Edytowane 29 Listopada 2010 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 29.11.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Hihi, no tak, ale to jednak z tymi pilotami to jest ułatwienie duże, bo na zerowym kanale mamy wszystkie na raz podnoszone czy opuszczane a na kolejnych kazda z osobna, wiec wieczorkiem mozna ze spokojem z pozycji kanapy zamknąć wszystko. A co do egzotyka to raczej jest to wymóg niż nasze widzi-mi-się, ale dokładnie jak ten taras będzie wyglądał to nie wie jeszcze nikt Na szczęście, los nam sprzyja i udaje nam się to robić bez pomocy banków. mamy tylko nadzieję, że na najważniejsze rzeczy starczy nam funduszy a czego się nie zrobi od razu to z czasem i postępem. O ile wszystko pójdzie zgodnie z planem to może już na walentynki będę mogła się pochwalić nowościami, bo jak tylko wylejemy posadzki i wykończymy poddasze to biorę się za malowanie ścian, tapetowanie, kładzenie paneli .... ehhh... czekam już na to tak bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.11.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Fajne jest wrażenie gdy zamalowuje się lub zakrywa brudny beton, od razu robi się tak domowo:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 29.11.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) Niestety jest 40 cm śniegu i na teraz koniec prac No prawie koniec, bo moi szpece będą teraz robili mi dreny z odprowadzeniem wód gruntowych bo są one moją zmorą. Edytowane 29 Listopada 2010 przez Mariusz Kam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 07.12.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jak zwykle zima zaskakuje wszystkich! Ja już odliczam dni do wiosny...Posadzki na dole nadal nie wylane i planujemy zrobić do etapami, bo na kolejne 16 dni u mnie zapowiadają w miarę znośną pogodę, jedynie 18.12 -12 stopni a tak to około -3 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.12.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Jaka zima? toż to jeszcze kalendarzowa jesień pojutrze bedzie rocznica moich wylewek na dole ( na górze były miesiąc wcześniej) i jak widać grudzień grudniowi nie równy łopatowy z krótkim rękawkiem zasuwał nie wiem czy do posadzek dodają jakieś cuda przeciwmrozowe tak jak do murowania bo u nas w firmie mówią, że chemia załatwi wszystko, aby tylko człowiek wytrzymał znajomym x-lat temu nawet nieduży mrozek zwarzył tynki i musieli przykryć je panelami bo inna opcja to skuwanie:eek: Edytowane 7 Grudnia 2010 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 07.12.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 U mnie jest zima że oooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 08.12.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Mariusz boziu, jak ja Ci zazdroszczę tych GÓR za oknem!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 19.12.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 (edytowane) http://images50.fotosik.pl/476/3b9dae1e91e22666.jpg Życzymy wszystkim Planetowiczom Zdrowych Wesołych Świąt i spełnienia wszystkich planów związanych z domkami w nowym roku. Edytowane 14 Marca 2011 przez rabbitp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 21.12.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Dziękuję bardzo za życzenia. Również życzę Wam wszystkim spełnienia domkowych marzeń, dużo zdrowia i uśmiechu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.12.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Życzę wszystkim radosnych Świąt, szampańskiej zabawy noworocznej i sukcesów w nadchodzacym roku aby następne Święta spędzić w nowych domkach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 28.12.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ja nie miałem dostępu do komputera i dlatego teraz składam WSZYSTKIM życzenia pomyślności w nowym 2011 roku, ukończenia zaczętych inwestycji - no i umorzenia KREDYTÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 26.01.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Jak tam Planetowicze po świętach? Robicie coś na swoich budowach? U nas praca rozpoczęła się dopiero dzisiaj - wszedł instalator i kończy podłączanie kominka i pieca i chyba wezmiemy go do podłogówki na dole, bo mamy trochę innej pracy i brak czasu by zająć się tym samemu. Oprócz tego, z grubszych spraw pozostała cała góra w nidzie do zrobienia - podobno lepiej robić to, gdy jest plusowa temperatura więc czekamy za wylaniem posadzek na dole i ruszamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.01.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Po świętach tak jak i przed, co się przytyło to się zrzuciło przy odśnieżaniu:D na szczęście dni są coraz dłuższe:lol2: Poddasze powinno się ocieplać i nidować gdy całkowicie posadzki wyschną i nie ma wilgoci w domu a o tej porze roku i bez ogrzewania to trochę może potrwać Peters! Jeśli czasami tu zaglądasz to odezwij się! Kończę załatwiać papierki do odbioru domu i ciekawa jestem jak innym przeszły poważne /wg mojego kierbuda/ przeróbki np. podniesienie ścianki kolankowej i dostawienie nowego komina po przeniesieniu kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts