Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To drewno co mam jest z Biłgoraja i po 750, w innych tartakach w ogole nie mają drewna a i ta cena nie jest bardzo wygórowana,a ten facet sie nie wyrabia z produkcja. Poza tym gdzie indziej okres oczekiwania do 4 tygodni wiec chyba tutaj poczekam,nigdzie indziej nie pośpiesze! Pozdrawiam. I pochwal sie obiektem od którego ci piersi rozrywa :lol: .

Ja zaglądam, zaglądam caly czas!!!!

Tylko nie mam co pisać na razie.....

Sprawdzamy murarza, którego wstępnie wybraliśmy, tzn. odwiedziliśmy właścicicieli domu, który zbudował a poza tym mamy jeszcze kilka namiarów i będziemy dzwonić po lludziach i pytać czy zadowoleni....

Marnia, Ty już masz jakiegoś murarza?

Poza tym ciągle nie mamy mapki a co za tym idzie adaptacji....

I ciągle się zastanawiamy jakie zmiany wprowadzić....

i czy poszerzać o metr czy nie........ :o

pzdr

m

Ja zaglądam, zaglądam caly czas!!!!

Tylko nie mam co pisać na razie.....

Sprawdzamy murarza, którego wstępnie wybraliśmy, tzn. odwiedziliśmy właścicicieli domu, który zbudował a poza tym mamy jeszcze kilka namiarów i będziemy dzwonić po lludziach i pytać czy zadowoleni....

Marnia, Ty już masz jakiegoś murarza?

Poza tym ciągle nie mamy mapki a co za tym idzie adaptacji....

I ciągle się zastanawiamy jakie zmiany wprowadzić....

i czy poszerzać o metr czy nie........ :o

pzdr

m

Jeszcze na majstra się nie zdecydowałem.

Poszerzenie o metr, to powazna sprawa. Czy nie musi się za to zabrać projektant??

Czy poszerzać???

Jedyne wyjście zobaczyć w rzeczywistości.

Peters sie nie odzywa, więc jedziemy do kasiuli. :D :D

Witam wszystkich i przepraszam że przez jakiś czas nie było mnie na forum. U mnie ocieplają budynek, położyli instalację elektryczną ( wyszła strasznie drogo)i tynkują wnętrza tynkkiiem gipsowym. Myślę że gdzies do wtorku powinni wszystko otynkować. kasiula dziękuję za zdjęcia, bardzo ładnie wyszło ze nie wspomnę o dzieciach :D . Ciekawe jak bedzie wyglądał dach z podniesioną ścianą kolankową. Bałem się tak robić bo nie chciałem zmieniac wyglądu budynku. Ale przedużenie krokwii powinno pomóc.

No,Peters tak długo milczałes ze juz myslałam ze w ogóle tu nie zajrzysz. Miło znów "widzieć". Dwa pytanka: Ile zapłaciłes za elektrykę?(nie trzymaj tego w tajemnicy) , Ile wyliczyłes metrów powierzchni ścian, wew i na zew.? chcemy sie zorientowac ile bedzie nas kosztowała robocizna. Tylko sie nie wymiguj i pisz!

Nie liczyłem bardzo dokładnie powierchni ścian. Wstępnie wyliczyłem powierchnie zewnętrzną do ocieplenia na ok 200m2,natomiast ścian wewnętrznych na ok. 540-550m2. Zobaczymy ile wyliczą wykonawcy.

Jeżeli chodzi o elektrykę to wyszło ok 10tys. Fakt że może trochę przesadziłem z ilością obwodów, w każdym pokoju jest gniazzdo TV, sieć komputerowa, oraz telefon oraz sporo wylączników typu schodowego.

Dzisaij zamontowano bramę garażową. Wszystko było by fajnie gdyby nie te drzwi pomiedzy bylą kotlownią a garażem. Trzeba je będzie zdemontować i przesunąć do wewnątrz pomieszczenia gospodarczego o jakieś 10mm :( . Niestety przy otwartym skrzydle zahaczały o prowadnice od bramy garazowej.