rabbitp 17.07.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 http://images38.fotosik.pl/972/4f1c279907f3c27d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 17.07.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 http://images47.fotosik.pl/982/67a526042c11910d.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 19.07.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Rabbitp - hahaha, musiałam zapisać sobie twoje zdjęcie i odwrócić w poziomie bo nie mogłam rozszyfrować co to za pomieszczenie teraz już wszystko widzę. Wydaje mi się jakbyś miał większą, tzn szerszą klatkę schodową??? daj więcej zdjęć Amelio - oczywiście, że nie maluje się najpierw ścian - na logikę - co łatwiej - wyłożyć panele folią i jeśli cokolwiek z farby by skapnęło to wyczyścić od razu czy może pomalować ściany a potem czyścić je z kurzu po montażu paneli i uważać jak z jajem żeby przypadkiem nie dotknąć panelem ściany i do malowana znowu? Jeden i drugi sposób wymaga poświęcenia, ale zdecydowanie mniej się nastresujesz malując ściany jak już masz podłogę, tak przynajmniej proponują nam wszyscy fachowcy W tym tygodniu przystępujemy do akcji panele;) gdy tylko panowie zagruntują nam ściany hurra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) Jakoś nie przekonuje mnie to co mówią "fachowcy":no:po prostu nie chce im się wychodzić z każdym panelem ( czy kupkę robią w jadalni bo tak łatwiej i bliżej? ) chciałabym zobaczyć nic nie zniszczone panele po malowaniu:D sma u siebie je kładłam, docinałam je w pomieszczeniu nad garażem jako że robiłam to w jesienno-zimowej porze, a na filmach poglądowych to jeden wymierza i potem układa w pokoju, a podaje przez okno drugiemu, który docina na zewnątrz i jest czyściutko, od razu po położeniu odkurzanko, przemycie i lecą meble:yes: dlaczego mają się poobijać ściany? z panelem trzeba jak z jajkiem bo każde puknięcie może uszkodzić delikatny profil zatrzaskowy......... Edytowane 19 Lipca 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 19.07.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja w przeciągu roku układałam panele na 3 mieszkaniach i za każdym razem sprawdzało się malowanie po założeniu paneli. Docinanie oczywiście, że na zewnątrz, nikt nie będzie robił sobie syfu w domu, ale kurz zawsze jakis jest. Wiem, że jedni robią tak, drudzy tak, jednak moim zdaniem bardziej praktycznie jest połozyć najpierw podłogę a potem malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A może po prostu nie spróbowałaś inaczej;) pracuję w firmie budowlanej z 25-letnim stażem i różni podwykonawcy z różnymi pomysłami nam się trafiają a jak powinno się robic to inna sprawa, ale jeśli ktoś lubi akurat tak to jego sprawa, ja kończąc górę na pewno panele będę kłaść na końcu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 19.07.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja malowałem przed panelami, żona zadowolona bo nie musiała szorować paneli, no ja bez stresu ganiałem z drabiną po pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 19.07.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 http://images40.fotosik.pl/977/6e5bcac98d6fc08c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 19.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 http://images47.fotosik.pl/985/bb49a972ee8c4ae8.jpg Zrobiłem zestawienie rzeczy, które trzeba zrobić przed zimą - dużo tego.Ale i tak cieszy. Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.07.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Dużo??? Domek wygląda na dopieszczony, nawet listwy przypodłogowe masz;) a do zimy jeszcze kawałek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 19.07.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Podbitka, malowanie wiatrołapu , klatki schodowej i gospodarczego, garaż tylko ocieplony od środka, a najgorsze to dojście do domu z drogi, muszę ściągnąć jakiegoś porządnego kostkarza do podjazdu żeby wytyczyć przyszły podjazd i wysypać kliniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.07.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Nie zazdroszczę malowania klatki gdy są już piękne schody:o ja swoją malowałam z rusztowań ustawionych na betonach a w przyszłości nawet nie chcę myśleć o malowaniu chociaż kolorek okazał się nie taki jak bym chciała..... Garaż mam cały - oprócz sufitu- w drobnym mozalicie, chłopaki zrobili w jeden dzień a robota tak łatwa że samemu dało by się radę Edytowane 20 Lipca 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 20.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Rabbitp ale masz tam ślicznie! Szkoda tylko, że fotki takie małe! Ciekawe ile my zdążymy zrobić przed zimą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabbitp 20.07.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Dzięki , trzymamy za Was kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 22.07.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki Wczoraj kładliśmy pierwsze panele, na połowie pralni (na drugiej połowie są płytki, a ta z panelami przeznaczona jest w przyszłości na przebicie się z małego pokoju i zrobienie jednego dużego pokoju dla dziecka). Niestety jak się zaczyna pracę na budowie o 19. to nie można położyć za dużo, nam udało się polozyc prawie cala podloge : http://img196.imageshack.us/img196/6237/zdjcie0104jj.jpg Uploaded with ImageShack.us W łazience trwają prace wykończeniowe przed położeniem płytek (musieliśmy trochę rozwalić ścianki bo się okazało, że nie można było wsunąć wanny) http://i53.tinypic.com/2qbc191.jpg Edytowane 22 Lipca 2011 przez LYRECO7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) teraz układanie paneli bezklejowych to pryszcz, gorzej gdy ktoś -tak jak ja -chce się bawić w dobieranie słojów żeby to wyglądało jak jedna ciągła deska..... http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon1.png http://img577.imageshack.us/img577/8601/obraz170.jpg LYRECO a czemu od razu nie połączyliście tych 2 pomieszczeń jeśli macie takie plany? To gruba ściana nośna więc potem będzie trudniej.Nie wiem czy dobrze widzę że fachowcy zrobili Wam z okien dachowych prostokątną skrzynkę? Węższe ścianki powinny być: górna równoległa do podłogi, dolna prostopadła, dzieki temu jest widniej a co najważniejsze jest lepszy przepływ powietrza i woda skraplająca się na szybie nie zalega w kątach powodując zawilgocenie; jest na fm taki temat ze zdjęciami czarnej pleśni....... Edytowane 22 Lipca 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 25.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Skrzynki nie ma, okno zrobione jest dobrze, zgodnie z sztuką, po bokach otwór z tego co mówili to lepiej żeby był szerszy niż okno, tzn rozwidlał się, ale niestety poprzedni "fachowcy" zrąbali sprawę ustawiając okno tak jak im pasowało do dachówki i nie równo jest między krokwiami, dlatego też zrobione jest tak, a nie inaczej. Plany powiększenia pokoju powstały dopiero jak kładliśmy podłogówkę i ściana dawno już stała, dlatego też, jak przyjdzie taka potrzeba to pomęczymy się z rozkuwaniem jej, na razie bardziej przyda nam się duża pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 18.08.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Prace trwają Górna łazienka właśnie się wykańcza, wczoraj płytkarz rozpoczął kładzenie płytek na podłodze Zdjęcia nie wrzuce, bo by objąć całość musiałabym mieć szeroki obiektyw ze sobą na budowie;) Elewacja też na ukończeniu, w tym tygodniu przyjeżdża ogrodzenie i alarm przybędzie Agd zamówione, kuchnia na ukończeniu, razem ze schodami będą za niecały miesiąc juz u nas. Juz jest naprawdę domowo http://img585.imageshack.us/img585/7396/zdjcie0189i.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kam 18.08.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja na razie dociepliłem sobie piwnice i garaż a poza tym dopiero stawiają się ścianki działowe. Mam nadzieję, że to zrobią szybko bo mam umówionego i hydraulika i elektryka. tak więc niestety prace idą bbbardzo wolno. Ale mam nadzieję, że przed zimą uda mi się trochę podgonić. Napiszcie proszę jakie macie piece c.o. i jak się one wam sprawują? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts