peters2 08.11.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 moon123, pytałaś dlaczego wybrałem porotherm a nie beton komorkowy. ano dlatego że jakoś tak bardziej mnie przekonuje. W trakcie budowy, gdy nie było jeszcze dachu, było wiele deszczowych dni. Porothermgdy wyszlo sloneczko w przeciągu kilku godzin był suchy. czego nie mozna było powiedziec o bk na okolicznych budowach. Oczywiście bk też ma sowje zalety. Jest bardziej "obrabialny". Szybciej można zrobić jakieś bruzdy podkucia itd. Poza tym jest wg mnie szczelniejszy od porothermu. Porothermu zgodnie z technologią nie łączy się zaprawą w pionie pomiędzy bloczkami. jak złoży się bloczki to jest pomiędzy nimi kilka mm przerwy ( pomiędzy wpustami ). Tak więc jest konieczność późniejszego ocieplenia, co wlasnie robię. W sumie myślęże podjąłem słuszną decyzję kupując porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 10.11.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Hejka!!! A my mamy w końcu już mapkę.... W przyszłym tygodniu oddajemy projekt do adaptacji. U nas początkowo planowaliśmy dużo zmian w projekcie, ale w końcu stanie chyba tylko na zmianie ścian z jedno na dwuwarstwową i zlikwidujemy balkon. Zrezygnowaliśmy z wydłużenia domu, stwiedziliśmy, że jak z 50 przeniesiemy się na 170 metrów to i tak będziemy zachwyceni Co do ścian to chyba będziemy stawiać z Porothermu. Mnie przekonuje argument, że ściany oddychają, chociaż jak ocieplimy styropianem, to nie wiem, czy jeszcze będą oddychać....... Czym będziecie ocieplać? Wełną czy styropianem? pzdr m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 18.11.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 witam wszystkich serdecznieno Peters widze że idziesz ostro do przodu z budową, oby tak dalej. Mooon zapomnij o oddychaniu ścian. Po ociepleniu i tak z tego nic nie wyjdzie. Najważniejsza jest wentylacja, myślę, że najlepiej mechaniczna. Ja najchętniej ocieplałbym wełną, ale styropian tańszy. Ostatecznie uzależnię to od ceny materiału. Kasiula buziaczki dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 20.11.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 witam wszystkich i dzieki marnia za buziaki!!! Niestety dalej czekam na drewno a co za tym idzie i na cieslę, ale sądze że sa w zmowie i dlatego nie mam drewna bo cieśla nie wyrabia sie z robotą, a powiedział ze przyjdzie jak drewno bedzie i dlatego facet z tartaku się nie spieszy.Obaj mi obiecują to na sobotę, to na wtorek, i z kolei na środe albo czwartek!!!! A ja czekam i juz nie wiem jak z nimi gadać, bo przeciez nie zmuszę. I chwilowo brak sił i dobrego humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 20.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 qrczę, ale Cię zwodzi..... a nie możesz tam jakiejś awantury skręcić skoro grzeczne załatwianie nie przynosi efektu....? m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.11.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 kasiula, czy zapłaciłaś za więźbę?? Może postrasz, że rezygnujesz, że znalazłaś więźbę i może byc za tydzień. Niestety jest to okres, gdzie mnóstwo drewna idzie, a drewna mało. Co gorsza, jest ono mokre bo świeże. Ale głowa do góry. Zacząłem prace budowlane peters jak postepują prace?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 21.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 WOW , Marnia, gratulacje!!! Zamierzasz budować tak długo jak pogoda Ci pozwoli, czy chcesz zrobić fundamenty a reszta dalej na wiosnę? m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 21.11.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Sie zobaczy.Ale chyba tylko stan "0", bo jeszcze o kredyt się nawet nie starałem, a niechce się z kasy wypłukać. Dupsko mnie swędzi, żeby zodaczyć poczynania petrsa i kasiuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 21.11.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ciekawy artykuł o stresach zwiazanych z przeprowadzką.Adres w stopce.Art na str 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.11.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam wszystkich!!!O to chodzi, ze za drewno nie płaciłam zadnej zaliczki,płatne przy odbiorze i tak szczerze mówiąc facet ma wszystkich w garsci bo wiadomo jak jest z drewnem i dodaje w dyskusji... - Panie, Niemcy kazdą ilośc wezma, ja nie mam problemu ze zbytem. Ale!!!!!!!! Rzekomo mam miec drewno jutro,ale bez podniety,jak zobacze je na podwórku to odtańcze dziki taniec!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 22.11.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Kasiula, jesteś kobietką Do wszystkich spraw używaj swojego naturalnego wdzięku. A to miły głosik, trochę nieporadności. Faceci lubią takie nieporadne zwłaszcza panie, chętnie pomagają (nie wszyscy).Pupcia zakręcić, rzęsami zatrzepotać, pierś do przodu, westchnąć parę razy i większość legnie. To tak odnośnie też innych spraw. Kiedy jedziemy do petersa?Peters ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 22.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Pryjedźcie zapraszam. U mnie skończone ocieplanie budynku i tynki wewnętrzne. Niestety nie wszystko idzie tak fajnie, ponieważ okradli mnie na budowie . Ukradli całą wełnę która miałem zmagazynowaną na poddasze, zniszczyli okno itd. Najgorzej że ukradli również agegat tynkarski warty około 20 tys złotych, który był własnoscią firmy wykonującej u mnie tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 22.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 po prostu szok. Ręce obcinać. Wszędzie kradną na potęge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 No wlaśnie, my na ten przykład noc w noc nocujemy na budowie, w przyczepce, w lecie było fajnie ale teraz juz mniej ale co zrobić. Złodzieje obserwują i czyhaja tylko na okazje, a jak nie ukradną to zniszczą. A ty człowieku żyły sobie wypruwaj i haruj po to zeby sobie złodziej wlazł jak po swoje. Przykre Peters! Nasi sasiedzi maja za to dobrze, obok mamy jeszcze 2 budowy i pilnowanie maja ze łba!!! My jakoś sie trzymamy oby do zakończenia dachu i koniec w tym sezonie ale do garazu złodziej (jak zorientuje sie ze nikt nie pilnuje) i tak zajrzy,nie wierze zeby nie ale g... znajdzie, chyba ze łopata albo grabki stare mu sie przydadza to niech se wezmie bo nic wiecej mu nie zostawie Marnia, w sprawie drewna nie moge wdzieku urzyć bo facet to jakiś burak i rozmowa z nim jest krótka i na temat i na koniec kłap słuchawką z jego strony Ale nic to moze mój wdzięk i urodę jeszcze przy innej okazji wykorzystam, no i nieporadnej zgrywac nie umiem, jak trzeba to sama łapie za łopatę i zasuwam, i sie w tańcu nie... chym chym Ale sie rozpisałam uuuuuuuuu Pozdrawiam i uściski dla Petersa i jego żony coby sie nie martwili!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 24.11.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam! Peters bardzo Ci współczuję... :,cry: na prawdę ręce można im poobcinać..... Niestety, ale bardzo często słyszy się o takich przypadkach..... Kasiu, mam nadzieję, że w końcu facet sprzeda ci to drewno... Ja niestety się rozchorowałam, mam zapalenie tchawicy i kaszlę jak stary gruźlik..... Nasz projekt w adaptacji, mam nadzieję, ze już niedługo będzimy mogli złożyć papiery do urzędu.... pozdawiam i trzymam za Was kciuki pa m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 24.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 No to i ja mam dobre wieści!!!!!!!! Jakie??????? Dostałam dzisiaj więżbę!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jupi,Jupi!!!!! Jeden kłopocik z głowy mniej, jeszcze mam 3!!!! Ale silna kobita ze mnie i dam radę!!!! Mooon, jak zdrówko? Marnia, jak stan zero, robi się? Peters, Podnieśliście sie po stracie,mam nadzieję ze tak i ruszacie dalej? Ile ta wełna cie kosztowała? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Majster mnie goni. W piatek wylana ława, a on w sobote chciał bloczki murować. No nawiedzony jakiś. Może uda sie w poniedziałek, ale musze bloczki kupić itp.Kasiula, Jak oceniasz więźbę (jakość, czy konserwowana) mooon zdróweczka zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 26.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 DZiękuję wszystkim, zdrowie POWOLI wraca, kaszel może trochę mniejszy...... Marnia, co Ty piszesz? Majster Cię goni? To przecież inwestorzy gonią i zabiegają o majstrów!!!! Czyżby się coś zaczęło zmeniac w tym względzie? Pewnie chce jeszcze zarobić przed zimą.... Kasiu super, że masz więźbę m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 26.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Wiatam,kochani więżba super!!! Dlatego wiedziałam na co czekam! Zaimpregnowana na zieleń,az w oczy razi,taka mocna. Facet nie odwala fuszerki z impregnacją, nie ma prawa nic jasnego przebić. I jesli chodzi o obrobienie drewna to juz od nie jednej osoby słyszałam ze solidnie,dlatego tak sie uparłam!!!! Ale jest juz!!! I dzisiaj kolejny problemik sie rozwiązał i juz zycie jest piękniejsze.Marnia U nas ja w sobotę wylali to juz w poniedziałek bloczki układali, szpieszą bo pewnie roboty maja huk,pochwalisz sie za ile majstrów znalazłeś? Nasz Peters sie nie odzywa,pewnie sie jeszcze nie otrząsnął!! Jak ułożą więżbe to cyknę fotki to zobaczycie kolorek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 26.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 W miarę ciepło, więc chce zarobić. Kasiula, prosze o kontakt do ludka od drewna. I po ile ma drewno.Majster bierze 35.000 + jakieś drobne.A najlepsze, że znalazłem za ... 25.000, ale czekałem tydzień na ofertę, więc nie do końca ufam mu. Poza tym ten robi już fundamenty, więc go sprawdzę. Cyknij cyknij i ślij.. PYTANIE.Jakie planujesz kolumny(wejście, taras).Jaki krztałt i materiał. Ja zacząłem się zastanawiać nad drewnianymi balami, jeszcze niewiadomego krztałtu (chyba o przekroju kwadratowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts