toomas 10.12.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Witam.Mam taki dylemat i prosze Was o poradę. Mam garaż nieogrzewany, zaizoluje nieco dach aby sie zbytnio nie nagrzewał. Brama od strony północnej. I teraz mam dylemat czy jest sens dodawać ok 700 zl za ocieplaną bramę czy kupić nieocieploną? Ma może ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Z góry dzięki za wszelkie porady. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 11.12.2006 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 podciagam wątek..moze jednak ktos sie znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 11.12.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 to zależy, czy garaż jest w bryle na parterze, w piwnicy, czy wolnostający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 11.12.2006 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Niby jest w bryle ale sciana miedzy garażem a budynkiem jest taka sama jak inne zewnętrzne w budynku czyli 36 cm. Tu wiekszych strat nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 11.12.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 to chyba nie musisz ocieplać... a;e ja bym jednak ocieplaną wybrał... ...a jaka jest różnica w cenie? ...a ... sorki nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 11.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam. Mam taki dylemat i prosze Was o poradę. Mam garaż nieogrzewany, zaizoluje nieco dach aby sie zbytnio nie nagrzewał. Brama od strony północnej. I teraz mam dylemat czy jest sens dodawać ok 700 zl za ocieplaną bramę czy kupić nieocieploną? Ma może ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam Tomek Jeżeli zamontujesz nie ocieploną, to będą częste przypadki skraplania, a zimą oszraniania. Nie ocieplana jest szybciej podatna na różnice temperatur,jeżeli od strony północnej przy nie ogrzewanym będzie więcej mokra od środka niż sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 11.12.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam. Mam taki dylemat i prosze Was o poradę. Mam garaż nieogrzewany, zaizoluje nieco dach aby sie zbytnio nie nagrzewał. Brama od strony północnej. I teraz mam dylemat czy jest sens dodawać ok 700 zl za ocieplaną bramę czy kupić nieocieploną? Ma może ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam Tomek Jeżeli zamontujesz nie ocieploną, to będą częste przypadki skraplania, a zimą oszraniania. Nie ocieplana jest szybciej podatna na różnice temperatur,jeżeli od strony północnej przy nie ogrzewanym będzie więcej mokra od środka niż sucha. a ty jaką masz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 11.12.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam. Mam taki dylemat i prosze Was o poradę. Mam garaż nieogrzewany, zaizoluje nieco dach aby sie zbytnio nie nagrzewał. Brama od strony północnej. I teraz mam dylemat czy jest sens dodawać ok 700 zl za ocieplaną bramę czy kupić nieocieploną? Ma może ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam Tomek Jeżeli zamontujesz nie ocieploną, to będą częste przypadki skraplania, a zimą oszraniania. Nie ocieplana jest szybciej podatna na różnice temperatur,jeżeli od strony północnej przy nie ogrzewanym będzie więcej mokra od środka niż sucha. a ty jaką masz...? mam ocieploną wiśniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12 11.12.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Zalety ocieplanych dzwi w przypadku garażu w bryle budynku:- trzymam rosliny ogrodowe(cebulki, donice itp)- przetwory ( nie mam piwnicy)- zimą w miarę ciepły samochód- zimą można trochę pomajsterkować Temperatura nie spada poniżej zera.Warto dodać te 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 11.12.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dzieki wszystkim za porady..czyli jednak chyba na ocieploną sie skusze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 12.12.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Co z tego że ściana między garażem a domem jest takiej samej grubości jak nie masz jej ocieplonej jak ściana na zewnątrz budynku. Albo kup brame bez ocieplenia i cieplij styro ściane wewnątrz garażu albo dopłać do bramy ocieplonej. Ja miałem podobny wybór, tylko nie zastanawiałem się nad tym czy kupić z lub bez ocieplenia tylko czy kupić z ociepleniem 20 czy 40mm dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 13.12.2006 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Tak ale u mnie sa sciany 1W Wiec sciana miedzy garażem a domem jest taka jak wszystkioe zewnętrzne. Czyli jakby garażu nie było to ściana i tak bylaby taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts