Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na ile lat?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na ile lat?

Recommended Posts

...ile lat?

...uwaga!!!

jeśli masz kredyt na np.15 lat, to zaznacz opcję 10-15, a nie 15-20

Zła skala :):)

1-5

6-10

11-15

16-20

21-25

26-30

31-35

ponad 35 lat

U mnie będzie 32 lata. Sprzedam jedno mieszkanie i zainwestuję - będzie się płacić samo :):)

Wszyscy mówią : nie spłacać wcześniej kredytu tylko zainwestować :) Tak będzie.

Wesołych Świąt.

Na 15 lat, bo gdy człek ma swoje lata to na więcej nie dadzą. Zresztą nie ma co brać kredytu na zbyt wiele lat bo odsetki zżerają lwią część a raty od pewnego progu wcale wyraźnie nie maleją. Każdy powinien zrobić sobie indywidualną symulację rat kalkulatorem kredytowym oraz kalk. zdolności kredytowej. Od stycznia przyszłego roku ruszają kredyty z dopłatą do odsetek przez pierwszych 8 lat. Wszystko pięknie ładnie, tylko ograniczenie metrażu użytkowego do 140m2 jest uważam zbyt małe (wliczając w to garaż) aby się załapać na ten kredyt. Może ktoś ma swoje zdanie w tym temacie, tak przy okazji.

Pozdroofka

Ja wezmę kredyt na 25 lat. Na dłuższy okres się nie łapię. I tak niektóre banki żądają jako dodatkowego zabezpieczenia ubezpieczenia na życie. Jedynie Kredyt Bank oferuje takie ubezpieczenie bezpłatnie. Jest tylko jeden warunek: kredytobiorca nie może mieć ukończonych 55 lat w dniu zawierania umowy żeby przystąpić do ubezpieczenia. Ja mogę z tego skorzystać. Uważam, że to fajna sprawa.