Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie Czy za 138 PU , 158 pow.Cakowitej wystarczy 250 000 zł.

Chodzi mi o stan tzw developerski czyli prawie do zamieszkania. Kafelki terakota i panele to już z innej kasy. Czy tylko tzw sposobem gospodarczym uda się ew.osiągnąć ten zamiar czy też mogę sobie pozwolić na wynajem firmy budującej od a do z. Miejsce budowy - okolice Poznania. Dla rozeznania załączam link do zdjęcia domu.http://projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=271&IdKolekcji=[/img][/url]

https://forum.murator.pl/topic/67616-czy-za-138-pu-i-158-powcakowitej-wystarczy-250-000-z%C5%82/

nie ma szans... :cry:

...nie słuchaj takich optymistów co ci zaraz powiedzą "buduj, :D buduj, :D pewnie, :D że :D zbudujesz :D . Ja :D zbudowałem :D !!! :D tylko, że materiały dostałem w prezencie, ekipą błem ja, żona, wujek, ciotka, babka, dziadek, teść eściowa, 10braci, 15sióstr, CARITAS POLSKA i wiele pociotków; w urzędzie sama rodzina, działka w Zapupiu Ciemnym, gmina Kozia Wólka,budowa do stanu surowego zamkniętego... itd.itp.

...popatrzyłem na kosztorys...

...w zasadzie to on mało uwzględnia...

^

|

...bo pod spodem jest napisane, że nie zawiera przygotowania placu budowy, dokumentacji, ogrodzenia...

tak na prawdę, to musisz mieć...

...ze 300 000 PLN + kasa na dzałkę + 10% rezerwy ... ...~460 000 w zależności od tego, gdzie mieszkasz...

...zastanów się nad tym projektem... on ma bardzo skomplikowany dach...

:( ...oj, tani to on nie będzie... :(

...poszukaj prostego projektu...

...wtedy możesz się zdecydować nawet na większy...

...ach, przepraszam, jesteś z Poznania...

...no raczej więcej niż to co napisałem...

...uroki dużej aglomeracji... :D

ale poszukaj ekip jakieś 50km-60km od miasta...

...będzie taniej...