Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umowa przedwstępna na zakup działki w trakcie podziału

emmmma

Recommended Posts

Witam :) ,

i proszę o Wasze wskazówki i doświadczenia:

może się zdarzyć,że będę kupować przez agencję działkę, która jest własnie wydzielana z dużej działki powstałej po scaleniu 3.

Działek wydzielanych jest kilkanaście.

Na jakim etapie podziału mogę bezpiecznie podpisać umowę przedwstepna sprzedaży z określeniem wszelkich parametrow typu cena, wielkość, nr działki,wysokośc zadatku i zasady odstąpienia od umowy, maxymalny termin zawarcia umowy przyrzeczonej, slużebność drogi (też wchodzi w grę - będzie to droga dojazdowa), aby dawała mi ona gwarancję zawarcia umowy przyrzeczonej?

Wiem,że najlepiej aby taka umowa była sporządzona notarialnie - ja wtedy wygląda kwestia kosztów notarialnych dla tej umowy i umowy właściwej?

Czy jeśli w caly proces zaangażowana jest agencja powinna byc ona w jakiś sposób ujęta w umowie?

Moja dotychczasowa wiedza podpowiada mi,że najwcześniej czytaj najbezpieczniej jest podpisać taką umowę po pozytywnej decyzji gminy o proponowanym podziale? Jak wtedy z KW? Kto ją zakłada i kiedy?

Może Szanowni Forumowicze mają doświadczenia bądź/i wiedzę w tym temacie?

Będę wdzięczna za wszelki wskazówki.

Emmmma

[/url]

• 1 month później...