izka 07.05.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Przymierzamy się do montażu płyt g-k.Potrzebuję informacji co ile montuje się listwy na suficie?Jedni mówią że co 40 inni że co 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.05.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Na scianach co 60 na suficie co 40. Wez informacje techniczna producentow i popatrz. Zalezy tez od rodzaju zastosowanych zawiesi i plyt g.-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipcio 07.05.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 pierwsza uwaga to: proponuję profile nie listwy, a druga; jeżeli sufit to 40 przy podwójnym ruszcie max. 50, jeżeli okładzina ścienna to max. 60, oczywiście bez względu na grubość płyty, no chyba, że dwie warstwy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 08.05.2003 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Słyszałam, że na sufitach też dają profile co 60 cm, ale wiadomo im gęściej tym konstrukcja stabilniejsza. U mnie były kładzione co 40 cm. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 08.05.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 tylko i wyłącznie 40 , przy oszczędnościach bardzo znikomych (60)będziesz miał ugięte płyty i wkręty nie mniej niż 15cm nie ma co oszczędzać na scianach można co 60 ale ja dawałem 40 sciana jest sztywniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 08.05.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Januszek możesz powiedzieć jako użytkownik więcej na temat rys na łączeniu płyt G-K. Myślę o taki rozwiązaniu, ale negatywne głosy sygnalizujące ten problem odwodzą mnie od tego pomysłu.PozdrawiamLeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś 09.05.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Kiedyś sam wykonywałem montaż tych płyt. Może nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale z tego co wiem to przy montażu sufitu podwieszanego szyny na suficie montuje sie co 60cm (i jest to wystarczająco stabilne sam mam sufit podwieszany z halogenami w bloku mieszkalnym) oraz na ścianach bocznych wokół pomieszczenia (to jest inny rodzaj szyn).W przypadku montażu płyt gip-kart na ścianach można mocować za pomocą specjalnego kleju (coś w rodzaju gipsu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts