feb25 11.12.2006 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Czy ktoś z Was budował lub jest w trakcie realizowania projektu TERMINI z biura Archigraph? Całkiem fajnie prezentuje się ten projekt, a co najważniejsze dla nas, zmiesci się na bardzo wąską działkę. Przeglądałam forum i wiem, że kilka osób też bylo zainteresowanych tym projektem, ktoś miał zacząc budowę, ale nie mogę juz trafić z powrotem do tego postu...Bardzo jestem ciekawa, jakie mieliście doświadczenia z budową, i co ogólnie myślicie o tym projekcie.http://www.twojprojekt.pl/projekty/termini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 11.12.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witaj.Ja kupiłem od nich Termini, podesłałem im rysunki mojego architekta i kupiłem od nich adaptację. I tak biuro Archigraph wzbogaciło się o projekt Termini II. Jeżeli chciałbyś mieć pomieszczenie gospodarcze/kotłownie oraz prywatną łazienkę przy sypialni to polecam moją wersję. W razie pytań pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witaj. Ja kupiłem od nich Termini, podesłałem im rysunki mojego architekta i kupiłem od nich adaptację. I tak biuro Archigraph wzbogaciło się o projekt Termini II. Jeżeli chciałbyś mieć pomieszczenie gospodarcze/kotłownie oraz prywatną łazienkę przy sypialni to polecam moją wersję. W razie pytań pisz. Hej Adrian, właśnie się zastanawiam, jak to jest z ogrzewaniem.Na ich stronie internetowej nic nie znalazłam i to mnie trochę zastanawia! A Ty jesteś w trakcie budowania czy sie przymierzesz do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 11.12.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 jestem w trakcie budowania. Jak już wybuliłem tyle kasy za projekt to szkoda, żeby leżał na darmo, nie? Domek już stoi - za pare miesięcy będę mieszkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Na prawdę nikt więcej nie buduje TERMINI???? To nie jest taki nowy projekt, więc myślałam, że może jeszcze ktoś się znajdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 jestem w trakcie budowania. Jak już wybuliłem tyle kasy za projekt to szkoda, żeby leżał na darmo, nie? Domek już stoi - za pare miesięcy będę mieszkał. Zazdroszczę Ci, też byśmy już chcieli.... A jak tam z kosztami? W jakiej kwocie planujesz się zmieścić? Jak rozwiązałeś ogrzewanie? Ja chyba pomyślę nad kominkowym, to mi poradzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 11.12.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Zazdroszczę Ci, też byśmy już chcieli.... A jak tam z kosztami? W jakiej kwocie planujesz się zmieścić? Kosztorys opiewa na 253tys. Jak rozwiązałeś ogrzewanie? Ja chyba pomyślę nad kominkowym, to mi poradzono. Mam zamówioną kotłownie z kondensacyjnym Wolfem, zasobnikiem 250l i kominek z płaszczem wodnym Byrskiego 12kW. Oprócz tego wentylację z odzyskiem ciepła od rekuperatory.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To kosztorys stanu surowego zamkniętego, tak? Wiesz, muszę przyznać,że Termini II też jest ciekawy, z tego co widzę, to zewnętrznie się niczym nie różni (chyba, ze cos pominęlam). Ale ciekawi mnie, w którym miejscu znajduje się pomieszczenie gospodarcze, które uważam osobiście za bardzo dobry pomysł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 11.12.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To kosztorys stanu surowego zamkniętego, tak? Nie - całości. Bez ogródka. Za stan surowy zamknięty wydałem jakieś 130-140tys. Wiesz, muszę przyznać,że Termini II też jest ciekawy, z tego co widzę, to zewnętrznie się niczym nie różni (chyba, ze cos pominęlam). Jest dłuższy o 1.45m. I od frontu ma na poddaszu dwie pary drzwi zamiast jednych podwójnych. I ma dłuższy podcien przy wejściu z dwiema kolumnami zamiast jednej. Ale ciekawi mnie, w którym miejscu znajduje się pomieszczenie gospodarcze, które uważam osobiście za bardzo dobry pomysł) Przyjrzyj się dokładniej - zwłaszcza miejscu pomiędzy garażem, a kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 130-140tys. to nie jest to jeszcze chyba tak źle Nie mam rzutów Termini II, tylko Termini a z zarysu projektu nie widać własciwie różnic W takim razie, czy w Twoim domku nie ma na dole łazienki (która w Termini jest właśnie pomiędzy garażem a kuchnią)? Tak w ogóle dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 11.12.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Rzuty znajdziesz na stronie http://www.archigraph.pl wybierając projekt alfabetycznie. Ja zamiast łazienki mam tam: spiżarenkę (mikro ), WC (spore) i kotłownię (niedużą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Rzuty znajdziesz na stronie http://www.archigraph.pl wybierając projekt alfabetycznie. Ja zamiast łazienki mam tam: spiżarenkę (mikro ), WC (spore) i kotłownię (niedużą). Rzeczywiście rzuty już znalazłam, dzięki Muszę przyznać, że zmiany, które wprowadziliście są całkiem ciekawe i bardzo praktyczne! Podoba mi się, że nie ma tam już całej łazienki, a w zamian tylko WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 11.12.2006 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jeszcze jedno pytanie : czy zamontowałeś jakieś dodatkowe okna? Wydaje nam się, że poddasze jest trochę ciemne ( w pokojach w projekcie nie ma żadnych okien poza drzwiami balkonowymi) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 12.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 W projekcie mamy okna połaciowe tylko w obu łazienkach. Żona mi wciąż biadoli, że w tych dwóch wąskich pokojach trzeba by wybić otwory, ale wymogłem na niej żebyśmy poczekali do zakończenia budowy - a tymczasem robili zgodnie z projektem Teraz, po wykończeniu tych pokoików GK i zagruntowaniu są całkiem w porządku IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feb25 12.12.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 W projekcie mamy okna połaciowe tylko w obu łazienkach. Żona mi wciąż biadoli, że w tych dwóch wąskich pokojach trzeba by wybić otwory, ale wymogłem na niej żebyśmy poczekali do zakończenia budowy - a tymczasem robili zgodnie z projektem Teraz, po wykończeniu tych pokoików GK i zagruntowaniu są całkiem w porządku IMHO. No właśnie najbardziej chodzi nam o te dwa pokoje, i nie wiem, czy sie nie pokusimy na dodatkowe okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts