caleb 07.05.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Za możliwość włączenia się do sieci elektrycznej, wodociągowej i kanalizacyjnej biegnących po terenie sąsiednich działek w odległości 0,5 do 5 m od granicy mojej działki zapłaciłem moim sąsiadom w sumie 3000 zł. Alternatywą było ciągnięcie mediów z drugiej strony z odległości 100 - 150m. Co sądzicie o tej kwocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonja 07.05.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 hm 3000 zł to w sumie sporo jeśli dobrze rozumiem, to za zgodę na to musiałeś wydać 3000 zł, tak?Jeśli przez jego działkę przebiegają przyłącza do Ciebie to on w tym rejonie nie będzie mógł nic posadzić ani wybudować, więc wiązało się to z pewną niewygodą. Jednak uważam, że to sporo. Ja jestem w gorszej sytuacji bo mój sąsiad nie chce nawet za pieniądze zgodzić się na to by mały kabelek przechodził przez 0,5 metra jego działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 07.05.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 To niedużo. Wyszłoby cię dużo drożej ciągnięcie samodzielne. Ja to rozumiem w ten sposób, że sąsiedzi dociągnęli na swój koszt, a ty się teraz dołączasz. W ten sposób zwracają sobie część kosztów. [ Ta wiadomość była edytowana przez: franekF dnia 2003-05-07 13:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 07.05.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 To i tak niedrogo. Napewno więcej zapłacił byś budując samoszielnie. Zauważ, że twoi sąsiedzi też budawali te przyłącza i nikt im za darmo tego nie zbudował.Najważnejsze to dogadać się z sąsiadem!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 10.05.2003 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Dzięki za opinie, też mam nadzieję, że "per saldo" wyjdę na swoje,tzn. będzie mnie to w sumie kosztowaćmniej niż ciągnięcie samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts