Los Pedroz 19.04.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Jeżeli chodzi o telefony stacjonarne i wewnętrzne centralki abonenckie to jest to tzw "bramofon" np. firmy Silican. Domofon odbierasz na zwykłym aparacie telefonicznym który podczas dzwonienia z furtki wydaje inny dźwięk dzwonka, dzięki temu wiesz skąd pochodzi wywołanie. Używając telefon bezprzewodowy oczywiście pozwala to na powiększenie się zasięgu działania często do 100m w porównaniu z telefonem "na sznurze". Możesz przeprowadzić rozmowę a potem wbijając kod z klawiatury otwierasz elektrozaczep przy furtce i wpuszczasz "intruza" Przy telefonie komórkowym są dwie opcje jedna to droższa w użytkowaniu przez przekierowanie połączenia z bramofonu przez sieć telefonii stacjonarnej na nr tel komórkowego .Ograniczeniem jest wtedy tylko zasięg sieci komórkowego, możesz np. zdalnie wpuścić np chłopaka od koszenia trawy pod Twoją nieobecność. Tańsze rozwiązanie jest w przypadku gdy Twój telefon obsługuje voip i wifi, wtedy koszty wywołania telefonu są zerowe a ograniczone są tylko zasięgiem sieci wifi na działce. Przy technologii voip telefon stacjonarny jest naprawdę tani a wewnętrzne centralki abonenckie są fajną sprawą zastępując w dużym domu tez funkcje interkomu pomiędzy poziomami domu. Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez Los Pedroz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 10.01.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 podciągam temat. Jako, że salon będzie na pietrze i na parterze nikogo nie będzie to chciałabym videofon - czy coś macie, coś polecacie? coś sprawdziliście? dodam, że to będzie dzwonek na drzwiach domu, ponieważ ogrodzenia brak. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.05.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 wITAJCIE. Czy możecie napisać co sądzicie o tych zestawach:http://sanserwice.pl/pl/wideomonitor-kw-s702c-w-kw-137mc-1b.htmlhttp://www.miwiurmet.com.pl/domofony_katalog_produktow-zestawy_dla_domu_jednorodzinnego-1707_611_kolor_z_koncentrycznym,-,gr,34_578_1093,pr,16792.htmlMyślę jeszcze o Fermaxie, ale żadnych opinii nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory6 04.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ja polecam videodomofon, to optymalne rozwiązanie dla każdego. Od razu widzisz, z kim masz do czynienia http://sklep.cseie.com.pl/p/780/374/abaxo-onyx-zestaw-wideodomofonowy-mc-710c-kolorowy-mc-710c--zestawy-videodomofony-zabezpieczenie-domow-i-obiektow-publicznych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 18.06.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Czy jest coś takiego jak wideodomofon IP z możliwością podglądu i otwarcia furtki przez telefon/tablet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwlodar 20.06.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 ABB Welcome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 20.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 ABB Welcome? Już widzę że strasznie drogie, a jeszcze nie sprawdziłem nawet czy robi to, co potrzebuję. Mnie się udało namierzyć domophone, ale zdaje się że jeszcze nie jest w sprzedaży. No i nie wiadomo jaka cena, ale nie wydaje mi się że wyższa niż ten Welcome. Przede wszystkim składa się z samego panelu zewnętrznego, co powinno obniżyć koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.09.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Dawidek, ja słyszałem że kupując tam można nieźle się zdziwić, a osoby reklamujące tę firmę to same głąby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.09.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Compi, moglbys rozwinac sa wypowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.09.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Wiesz, jeśli ktoś w swoich trzech pierwszych postach na forum wkleja trzy razy ten sam link, pomimo że mod go wycina, to jest.... sam dopisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.09.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Trol:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawenave 06.11.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) My z mężem od kilku lat posiadam domofon urmet z panelem mikro i też jesteśmy zadowoleni na razie nam bardzo długo służy zobaczymy jak będzie dalej. Niejednokrotnie spotkałam się już z pochlebną opinią tej firmy aczkolwiek ostatnio zastanawiamy się nad wideodomofonem Edytowane 10 Marca 2015 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lokerea 13.11.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Ja osobiście uważam, że na obecne czasy domofony bezprzewodowe zdecydowanie najlepiej będą się sprawdzać. Mam banalny układ, z najprostszym unifonem. Mój kolega z pracy polecił mi firmę Genway (tutaj można znaleźć wiele systemów, w tym ten który ja posiadam ( XL-6011S) to właśnie od nich kupiłem cały zestaw i w styczniu mijać będzie drugi rok odkąd działa w moim domu. Jak do tej pory nie zawiódł mnie ani razu. Cenowo również nie wygląda to źle, więc dla bardziej wymagających też się może sprawdzi . Edytowane 10 Marca 2015 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chojniak 08.04.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Zainwestuj w dobrą sprawdzoną firmę domofonów. Nie ma sensu kupować głupot za grosze w supermarketach, bo te domofony szybciej się zepsują, niż je założysz. Ja w swojej firmie zdecydowałem się na Fermax, bo mieli naprawdę duży wybór, a domofony są świetnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 09.04.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Zainwestuj w dobrą sprawdzoną firmę domofonów. Nie ma sensu kupować głupot za grosze w supermarketach, bo te domofony szybciej się zepsują, niż je założysz. Ja w swojej firmie zdecydowałem się na Fermax, bo mieli naprawdę duży wybór, a domofony są świetnej jakości. To musi być beznadziejna firma, skoro wynajmuje pajaca latającego po forach i sikającego z zachwytu jaki to cudowny sprzęt, którego nawet na oczy nie widział. Do sprawdzonych firm w tym zakresie należy też z całą pewnością Ivel, więc warto zajrzeć na ich stronę i zapoznać się z ofertą. My zainwestowaliśmy w domofony jednorodzinne http://ivel.pl/k196,domofony-jednorodzinne.html , ale z tego, co widzę mają też różnego rodzaju wideodomofony z możliwością sterowania z urządzenia mobilnego, więc całkiem fajny bajer. I kolejny matoł od jakiejś g*wnianej firmy latający po forach za 50 gr od postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makrelnet 17.04.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Tak jak wyżej ja też montowałem prosty model Fermaxa ok 2 lat temu. Kaseta na zewnątrz. Osobny zasilacz. Do tej pory zero kłopotu. Z firm które mogę polecić to na pewno Miwi-Urmet i Eura Professional. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 24.04.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 można obsłużyć wideodomofon i elektro-zamek furtki jednym kabelkiem np 6 żyłowym czy to za mało ? Ile minimum żył wymagają wideodomofony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 25.04.2015 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Kolego zależy jaki sprzęt będziesz zakładał - do transmisji obrazu i dźwięku wystarczą już dwie żyły, kolejne dwie żyły potrzebne będą do zasilenia elektrozaczepu.Jednak oprócz ilość żył ważna jest długość odcinka między centralą/unifonem a bramofonem co się z tym wiąże - odpowiedni dobór przekroju przewodu.Dlatego najlepiej obrać sobie markę przed wykonaniem instalacji i przygotować okablowanie zgodnie z wytycznymi producenta.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts