Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polityka sięgnęła DNA

Mufinek

Recommended Posts

A politycy protestują, że to nie ich wina:

LPR chce zaostrzenia przepisów dotyczących umieszczania przez gazety sprostowań, nakładania kar finansowych za publikowanie kłamstw oraz wprowadzenia pilnego trybu rozpatrywania spraw z dziedziny prawa prasowego przez specjalne sądy prasowe. :wink:

A politycy protestują, że to nie ich wina:

LPR chce zaostrzenia przepisów dotyczących umieszczania przez gazety sprostowań, nakładania kar finansowych za publikowanie kłamstw oraz wprowadzenia pilnego trybu rozpatrywania spraw z dziedziny prawa prasowego przez specjalne sądy prasowe. :wink:

Skoro nie ich wina nawet w 5% to dlaczego dzieje sie w ich środowisku??

Z drugiej strony jestem za. Niech zaostrzają prawo w tym i prasowe. Ale także to dotyczące polityków i ich obietnic przedwyborczych. Taka obietnica jest brzemienna w skutki. Polityk powinien być rozliczany z jej realizacji.

Weźmy na ten przykład takie ulotki przedreferendalne (akcesja do UE), kiedy to LPR straszyła nas utratą suwerenności, wykupem ziemi przez obcokrajowców, wzrostem deficytu handlowego z UE, wzrostem bezrobocia...

O ostatnich obietnicach PiS czy SO nawet nie będę przez litość wspominał.

Z drugiej strony jestem za. Niech zaostrzają prawo w tym i prasowe. Ale także to dotyczące polityków i ich obietnic przedwyborczych. Taka obietnica jest brzemienna w skutki. Polityk powinien być rozliczany z jej realizacji.

Weźmy na ten przykład takie ulotki przedreferendalne (akcesja do UE), kiedy to LPR straszyła nas utratą suwerenności, wykupem ziemi przez obcokrajowców, wzrostem deficytu handlowego z UE, wzrostem bezrobocia...

O ostatnich obietnicach PiS czy SO nawet nie będę przez litość wspominał.

ale fajnie by wtedy kampanie wyborcze wygladały :lol: :lol: :lol:

jakby wciskanie kitu ciemnej masie za jaka maja wyborcow politycy, było karalne :lol: :lol: :lol:

a i struktura społeczna pensjonariuszy pewnych obiektów równiez utrzymywanych z podatków moglaby sie radykalnie zmienić 8) 8)

Wtedy kapania wyborcza wyglądałaby w końcu normalnie.

Bo, skoro prawo ściga nieuczciwe reklamy w TV, to dlaczego prawo ma przymykać oko na polityków oszukujących społeczeństwo? Taki Lepper sam o sobie mówi, że jest populistą...

I politycy mają jeszcze czelność krzywić się na mierną frekwencję. :evil:

niestety polityka sięgneła dna i najgorsze iż media tą politykę kreaują w złą stronę, chcą na siłę udawadniać patolgię, czesto niszcząć ludzi bez dowodu, i nie chodzi tutaj o posłów samoobrony, bo akurat tutaj pewnie jest jakaś prawda, ale ogólnie o to wszystko co jest pisane w mediach na zasadzie domniemanych sensacji. Pania Aneta K. za wywiad w TVN podejrzewam iż dostała sporą kasę, niedawno w "teraz my", był ten bezdomny co obraził prezydenta, potem się przyznał w Polsacie, że za udział w programie od TVN dostał 1000zł.

Mnie już nic nie zdziwi, ale zastanawiam się jak to faktycznie jest. Pani Aneta K. twierdziła że pan Łyżwiński jest na 100 % ojcem i dałaby sobie pewnie głowę uciąć wiedząc że zostanie on poddany badaniom DNA. Czy ona nie wiedziala ze te badania wykażą to czy jest ojcem czy nie? Hmmm moze pani Aneta K. tego dnia spala z kilkoma osobami a pan Łyżwiński spodobał się jej najbardziej by go oskarżać. Oskarżenia oskarżeniami ale gdy dowiedziała się ze zostanie poddany badaniom dalej brnęła w kłamstwie i po co to? ona chyba sama nei wie kto jest ojcem, teraz po kolei będą wszytskich poddawać badaniom i ona przez to może dowie się kto tym ojcem jest naprawdę. :)

Jak dla mnie to może nim być nawet sam ojciec Rydzyk bo to co się dzieje to jest normalnie komedia

Chrzanić ich wszystkich. Robią tak, żeby było dobrze im, w nosie mając nas, obywateli :x

Ja się wkurzam, bo wydają broszurki dla pacjentów o tym, by nie dawać łapówek, a ja się irytuję po raz kolejny, bo to banda dziadów :roll:

I to moje wkurzenie nic nie da.

Tylko mi ciśnienie wzrasta :wink:

Chrzanić ich wszystkich. Robią tak, żeby było dobrze im, w nosie mając nas, obywateli :x

Ja się wkurzam, bo wydają broszurki dla pacjentów o tym, by nie dawać łapówek, a ja się irytuję po raz kolejny, bo to beznadziejne działanie. Coś zrobili, ludzi poinformowali, mogą spać spokojnie :roll:

I to moje wkurzenie nic nie da.

Tylko mi ciśnienie wzrasta :wink:

niestety polityka sięgneła dna i najgorsze iż media tą politykę kreaują w złą stronę, chcą na siłę udawadniać patolgię, czesto niszcząć ludzi bez dowodu, i nie chodzi tutaj o posłów samoobrony, bo akurat tutaj pewnie jest jakaś prawda, ale ogólnie o to wszystko co jest pisane w mediach na zasadzie domniemanych sensacji. Pania Aneta K. za wywiad w TVN podejrzewam iż dostała sporą kasę, niedawno w "teraz my", był ten bezdomny co obraził prezydenta, potem się przyznał w Polsacie, że za udział w programie od TVN dostał 1000zł.

O własnie. Dokładnie tak działają czasem media. 8)

Inaczej mówiąc, jakie społeczeństwo, tacy politycy, takie media...

A nie mogli by pójść dalej?

Od DNA przez wzmiankowane 6 błota stóp do poziomu molekularnego? Może przynajmniej przestali by być widoczni, jako takie pojedyńcze atomki...?

Przed chwilą pomyłka ewolucji zaproponowała przyspieszony tryb działania sądów w kwestii publikacji prasowych uznanych przez ich bohaterów za pomówienia. Fantastyczny pomysł! Jestem za. To faktycznie niesprawiedliwe, że wyroki zapadają kilka lat po zaistnieniu problemu.

Mam tylko prośbę, żeby sprawiedliwość była jednak troszkę bardziej sprawiedliwa i żeby "utracona cześć politycznych dziewic" stanęła w kolejce tam gdzie jej miejsce. Czyli żeby najpierw w tym przyspieszonym trybie dawało się np. przywrócić dobrym rodzicom niesłusznie odebrane im dzieci, uratować firmy grzęznące w niezawinionych sporach podatkowych, zrefundować leczenie ofiarom pomyłek lekarskich, czy zakończyć postępowania traumatyzujące ofiary, itd.

W kontekście politycznego DNA.

Samoobrona pisze historię w polityce, a sformułowanie członek Samoobrony nabiera nowego (eufemistycznego ?) znaczenia. Widzę to hasło na plakacie wyborczym - I ty możesz zostać członkiem Samoobrony ! - tylko cholera co to miałobyby znaczyć.

W następnych wyborach "członkowie" Samoobrony będą składać:

- składać weksle,

- odciski palców,

- próbki śliny.

Pomoże to łatwiej:

- ściągnąć długi,

- znaleźć przestepców,

- odnaleźć ojców nieślubnych dzieci molestowanych kobiet.

Janusz Korwin-Mikke powiedział kiedyś: "Demokracja to ustrój, w którym rządzi durnota – przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych." A wystarczyło na nich nie głosować. Ci mądrzejsi chyba zostali w domu.

http://pl.wikiquote.org/wiki/Janusz_Korwin-Mikke