Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skad sie biora dzieci i czarny PR?

mmmad

Recommended Posts

W normalnych firmach sa dzialy, ktore zajmuja sie promocja i kontaktami (z angielska public relation - PR)

Ale dzis to nie wystarcza niektorym - zatrudnia sie specjalistow od czarnego PR, aby oczerniac konkurencje...

Hej, to niby ma być odpowiedź na moje pytania :D :(?

Toż blondynka nie o definicje pytała, a o desygnaty :roll: ...

"Specjalistów" widać szczególnie na popularnych portalach internetowych w komentarzach do artykułow zamieszczanych tamże. Ich aktywność jest taka, że prowadzą agitację nawet przy artykułach ze sportu czy rozrywki. Dużo jest ich w wiadomościach gospodarczych, najwięcej jednak w aktualnościach z kraju. Łatwo to wychwycić,bo pasują tam jak g... do twarogu. Nie wiem, czy to są osoby wynajęte, czy funkcjonariusze partii z wpisanym w zakres obowiązków klikaniem w sieci. Dobrze czy źle - ważne żeby się mówiło...

Po politologii zastanawiałam się co dalej - i po namyśle zrobiłam podyplomówkę z public relations. Powiem tak - nie ma silniejszej reklamy niż poprzez pr i nie ma groźniejszej broni niż poprzez pr.

Jest to cudowne i jednocześnie niebezpieczne narzędzie przeciw konkurencji.

Powinno wprowadzić się zakaz publicznego wyrażania opinii na temat firm i instytucji ale...... wolność słowa z tym nie idzie w parze. Więc korzystajmy póki możemy polecac dobrych budowalańców, nie polecać złych i oczerniać tych, których nie lubimy:)

p.s. tak jak bywają rzetelni dzinnikarze tak i bywają rzetelni pr - owcy i oni czarnego pr nie prowadzą tym bardziej, że jako fachowcy potrafią odróżnić jeden od drugiego.

Słowa ranią mocniej niż czyny - tak było, jest i będzie - PR - owcy - pamiętajcie o tym!