s_a_r_a_21 11.12.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 WITAM ! Tak jak w temacie juz zaczelam...potrzebna pilnie pomoc przy zaprojektowaniu 3 metrowej łazienki..... wiem,ze jest bardzo mała, ale mimo wszystko moze ktos ma jakis ciekawy pomysl na jej zaprojektowanie ???? Plan łazienki wyglada tak : http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/di/bi/noyg/WTJm4HzO6O8xvu2lbX.jpg A chciałabym zeby łazienka wyglądała mniej-wiecej tak : http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/di/bi/noyg/gYPcaIYfnLbtf4cAUX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 11.12.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 nie wiem jakie masz mozliwosci przesuwania sprzetownapisz czy musi byc wanna, bo moze wystarczny natrysk ?ale tak na szybko to zamienilabym miejscamikibelek i pralke, pralke wsadzilabym pod blat, ktory bylby jednoczesnnie blatem pod umywalkapomiedzy umywalka a prala zostaloby jeszce miejsce na szafke wejdz na strone http://www.kolo.com.pl maja tam program do projektowania lazienekjest on bardzo prosty, ale mozna sie pobawic z ustawianiem sprzetow i mebli w laziencepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 11.12.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam, czy masz zakupioną wannę, ubikację, umywalkę i płytki? Czy można zmienić układ łazienki bo może już wszystko gotowe do skończenia. Napisz coś więcej. Mam podobną łazienkę do tej na zdięciu to po prostu gra luster zwiekszających przestrzeń i układ płytek .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 11.12.2006 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dziekuje slicznie za odpowiedzie.... juz mowie.... Póki co nie ma nic.... znaczy mieszkanie jest wybudowane, ale blok nie jest jeszcze oddany.. mam jeszcze ze 2 miesiace na podjecie ostatecznej decyzji co do rozmieszczenia sprzetu. Ale zwazajac na to, ze licze sie z tym,ze nie szybko bedzie mnie stac na kolejne mieszkanie- chce aby w tym kazdy kąt był przemyslany, aby mieszkało sie milej Jesli chodzi o te łazienke....chcielibysmy miec narozna wanne...ale nie wiem czy to nie "szalenstwo" na 3m^2. Kibelek podwieszany. Wydaje mi sie, ze pomysl z blatem od pralki do zlewu to tez fajna sprawa Czyli na dzien dzisiejszy istnieje jeszcze całkowita dowolnosc w temacie ŁAZIENKA Chciałabym zeby miała podwieszany sufit i lustra, jak na zdjeciu w pierwszym moim poscie No i kolory oczywiscie takie same-obowiazkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.12.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 nie polecam narożnej wanny, zajmuje dużo miejsca. Nie jest tez zbyt wygodna, tzn. żeby była naprawdę wygodna musi być ogromna. Kolory sa zajefajne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 11.12.2006 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 fasola25 dziekuje slicznie za podanie mi stronki do prostego projektowania Fajna zabawa Tu zamieszczam wstepne ustawienie elementów w łazience... ktore sobie wymysliłam przed chwilka Kafelki i połączenie kolorów planuję zupełnie inne Chodzi mi tylko czy rozkład nie okaze sie niefunkcjonalny ? http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/rd/ok1b/IaaOhI2Dj1yU49W9oB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/rd/ok1b/ZJ2NT3BO9JJaJt1U6B.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/rd/ok1b/im5uRt4fgnmt76McwX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 11.12.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Patrząc na rzut z góry: zamieniłabym muszlę z umywalką. Umywalka na blacie lub wpuszczona w blat. Blat od ściany do ściany. Pod blatem pralka. W tej wersji otwierając drzwi do łazienki wzrok pada na umywalkę i lustro, a nie na muszlę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 11.12.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Hej, stronki do projektowania są fajne tylko dalej nie widać na nich twojej łazienki oprócz ustawienia sprzętu. Zastanowiłaś się dobrze nad prysznicem nie wolisz wanny? Ja póki co mam łazienkę właśnie z prysznicem i nie mogę się doczekać kiedy się wyprowadzimy do naszego nowego domu między innymi ze względu na wannę?Pa p.s.właśnie rysuję twoją lazienkę pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grrenuj 11.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 witam, rozumiem twoj problem, nasza lazienka tez jest mini mini, zdecydowalismy sie na wanne ravak rosa, 140*105 http://i13.photobucket.com/albums/a256/grrenuj/rosa2v1_i.jpg zdecydowaly wzgledy osobiste i praktyczne, w wannie zawsze mozna cos uprac, posiedziec milo przy winku, a prysznic bardzo zabudowywuje, nasza lazienka jest 1,40 szeroka x 2,50 dluga wiec tez malenstwo, i pralka musi byc w kuchni... a to obrazek ktory mnie zaczarowal i jestem w fazie przekonywania milego do tych ludzikow, zeby nie bylo ze sie tylko 2 osoby mieszcza.... http://i13.photobucket.com/albums/a256/grrenuj/z2V81nTEVWtzx6MDTX-1.jpga tu generalnie dowod na to , ze nie musza byc kafelki do sufitu... http://i13.photobucket.com/albums/a256/grrenuj/libra_duza.gif powodzenia, my mamy tez malo czasu, ale musimy odebrac klucze zeby dobrze pomierzyc czy faktycznie rosa sie zmiesci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 11.12.2006 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 julieta - masz rację z tym kibelkiem W ogóle jakos nie pomyslałam, ze bedzie od razu po otwarciu drzwi rzucac sie w oczy liwia -co do wanny.... to masz racje... samego prysznica nigdy nie mialam.... chcialabym bardzo taka narozna... ale problem .... gdzie ja umiescic ???? Obawiam sie,ze jesli "wcisne" do łazienki wanne to juz w ogole nie bedzie miejsca na nic grrenuj ja własnie nie chce kafelek do sufitu... chce połączyć kafelki z farba A co do ludzików- racja....zmiesci sie gromadka Do głowy wpadł mi jeszcze inny pomysł... Ewentualnie moge "zabrac" kawałek powierzchni z pokoju.... w taki sposób : http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/rd/ok1b/2a4L1ObKfbwFXb7CFX.jpg Strasznie niewyraznie niestety naniesione sa wymiary tej wneki.... nawet na projekcie nie sa zbytnio widoczne.... tazke mozna sie domyslec z proporcji "na oko" ile to cudo ma. Myslicie, ze warto powiekszac łazienkę o ten kawałeczek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grrenuj 11.12.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 no zalezy ile ukradniesz z pokoju, ale takie rozwiazanie neci zeby tam wsunac wanne, zamontowac prysznic i ewentualnie jakis parawan szklany zeby sie kabinka stworzyla w ten desen, ewentualnie poleczki i swiatelko, zeby romantycznie miec gdzie winko odstawic.... polecam wizyte w sklepach typu maxfliz i bomar, masa urzadzonych kacikow, zawsze cos wpadnie w oko, a jak obsluga fachowa ( uklon w strone pana marka z krakowskiego bomaru na opolskiej, cierpliwoscia i fachowoscia w pewna sobote zadziwial nas przez ponad 2 godz - z tego 30 min po zamkniecie - i prawie nas przekonal do skorzystania z hydromasazu w salonie ....to i cos poradza i zaproponuja... sie wymadrzam a sama nie mam pomyslu ( ale co na papierze to nie to co w realu, plan jest taki by troche pobyc w mieszkaniu pustym i zobaczyc jakie tzw fenkszuji wiec jakies pomysly sie narzuca same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 11.12.2006 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dokładnie.... korci mnie ta wanna....ale sama juz nie wiem A do tego jeszcze ten motyw- ze bedzie gdzie winko wypic w romantyczny wieczor....mmmmm.... do mnie to przemawia Ciekawe co na to moja druga (ta lepsza) połowa Pewnie tez bedzie zdecydowanie ZA - gdyz uwielbia wylegiwac sie w wodzie Na oko ta wneka ma ok 80 cm szerokosci.... nie wiem czy da sie tam "upchnac" jakas wanne.... byłoby wspaniale jakby sie dało Nawet kosztem pokoju.... trudno - trzeba bedzie zrezygnowac z małej szafy no ale na rzecz wspaniałej wanny- o ile taka da rade zmiescic grrenuj -Wasza wanna w wezszym miejscu ma 105cm- u nas taka juz by sie nie zmiesciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 11.12.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 hej, jeżeli się uparłaś na wannę np.rosa to ona z jednej strony ma 105 ale z drugiej 40cm.można kupić lewą lub prawą. A ja kupilam owalną i wcale nie chcialam narożnej może dlatego ze wszyscy mają i chcą.Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 11.12.2006 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 a gdyby tak w ten sposob : http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/rd/ok1b/oG6rj0xlIJaj1UKfTX.jpg co WY na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 11.12.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Wszystko pięknie i ładnie, ale czy podejścia kanalizacyjne dla WC pozwolą Ci na takie przekładanie. Do compaktu masz podejście o średnicy 100 mm, to nie jest mała rurka, którą schowasz w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 12.12.2006 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Powiem szczerze, ze tego jeszcze nie wiem :/ Dopiero sie okaze.... jednak ten rozklad najbardziej by mi odpowiadał.....wiec mam nadzieje,ze bedzie OK :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 12.12.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 hej, moimdaniem jest za ciasno przed ubikacją musi być minimum 50 cm, chyba nie chcesz się tam wciskać . Wyznaję zasadę im prościej tym lepiej, a zwłaszcza na tak małej powierzchni.Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 12.12.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Na pierwszym rysunku masz zaznaczony pion Jest on w szachcie między kanałami wentylacyjnymi a ścianą nośną. Więc ostatnie ustawienie muszli nie jest zbytnio możliwe do realizacji. Za mało widać na rysunkach co jest za kominem - za bardzo przyciełaś plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_a_r_a_21 12.12.2006 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Zaraz sie poprawie i wkleje wieksza czesc planu Czy jest kto kto moze zaproponowac/ podpowiedziec mi jakies fjne rozwiazanie dla tej łazienki ??? Trace jzu nadzieje,ze moze byc "wyjatkowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 13.12.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Hej, zobacz sobie płytki z kolekcji majolika z tubądzina, maja mozaikę prostokątną i kwadratową bardzo dobra jakość. Jest oczywiście biała, ja mam żółtą wygląda super. W kolekcji są także kwadratowe płytki 10na10 i 20/20 białe jak chcesz prostokątne to trzeba poszukać z innej firmy.pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts