Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaloryfer mnie kopie hehe

grzesiek661

Recommended Posts

Wy tu sobie jaja robicie ... a mi co roku po okresie zimowym zostają na jakiś czas lęki przed klamkami :) zwłaszcza przed taką jedną w biurze! Te ładunki są tak wredne i tak nap....ją że mało ręka nie odpadnie :evil: Wypracowałem co prawda metodę i do drzwi podchodzę z kluczem albo metalowym długopisem (rozładowanie przez taki "uziom" prawie nie boli :)) ale jak nie ma czegoś takiego pod ręką ... no widok zapewne jest zabawny .... :) dorosły facet a stoi przed drzwiami i wystraszony wpatruje się w klamkę ... :)

Wy tu sobie jaja robicie ... a mi co roku po okresie zimowym zostają na jakiś czas lęki przed klamkami :) zwłaszcza przed taką jedną w biurze! Te ładunki są tak wredne i tak nap....ją że mało ręka nie odpadnie :evil: Wypracowałem co prawda metodę i do drzwi podchodzę z kluczem albo metalowym długopisem (rozładowanie przez taki "uziom" prawie nie boli :)) ale jak nie ma czegoś takiego pod ręką ... no widok zapewne jest zabawny .... :) dorosły facet a stoi przed drzwiami i wystraszony wpatruje się w klamkę ... :)

tak między nami :wink: to mam tak samo tylko w lato

biore głęboki oddech ściskam pośladki i łapie :o a co facet jestem nie?

może to te prądy błądzące mnie znalazły , nie wiem

Przede wszystkim to weź próbnik ten co wykrywa fazę i dotknij do grzejnika . Jak nie świeci to nie ma przebicia z instalacji elektrycznej tylko jest elektryczność statyczna .

Urzadzenie elektryczne , dotykam reka , "szczypie"mnie dosyc mocno prad , mowie , ze jest przebicie .

Sprawdza kilka osob , nikt nie czuje , a mnie nadal piesci i to ostro.

Sprawdzaja probnikiem , nic nie pokazuje.

Zalozylem sie o .., no wiecie o co.

Wygralem w ten sposob , ze kazalem wkladac i wyciagac kabel z gniazdka , a ja niewidzac bede mowil , czy jest wlozony czy wyciagniety.

To tez byl prad statyczny ?

Kiedys na budowie napilem sie wody z pradem , przez moment caly Swiat byl bialy ...

Ah , zapomnialem dodac , ze chodzi o wode z kranu :wink:

Taka "woda" to podobno kiedys leciała z kranów na ul. Ząbkowskiej w Warszawie, ale tylko w określonych godzinach. :wink: :lol:

Ah , zapomnialem dodac , ze chodzi o wode z kranu :wink:

ja w woju to miałem ale było przebicie :lol:

a może Ty medium jakieś jesteś :o

kable z prądem w ścianie też wykrywasz jak blisko stoisz?

i pewnie włosy na głowie stają (jak je masz...sorki) :o :wink: