Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy materiały warto kupic wczesniej?

Recommended Posts

kupować.. kupować.. ja zaczynałem we wrześniu a już w kwietniu kupowałem bloczki i stal.. tylko że z ogłoszenia!! zachęcam żeby też spróbować takiego sposobu. .. ja zaoszczędziłem w ten sposób pare tys...

przykład:

wrzesień- bloczek pianowy 4.49 pln/szt

październik- bloczek pianowy 7 pln/szt w okolicznej hurtowni.. ale znalazłem potem po 5.49..to czyste wariactwo..

kupuj teraz ,, jak jestes z małopolski lub śląska to dam ci namiar na różne ogłoszenia (ostatnio widziałem tam stal fi 10 i 12)

no to Ciebie nie kumam, ty budowe zaczynasz teraz, czy za jakis czas??

jesli za jakis czas to poczekaj znowu do lutego.mnie w lutym nie bedzie w kraju,wiec ja czekac nie moge.

ja uwazam,ze tak czy tak ceny od owego sezonu pojda do gory,bo tak jest zawsze,dobrze wiem co bylo jak ocieplalem dom rodzicow,w ciagu tygodnia klej skoczyl o jakies 10 procent,to samo bylo ze styropianem,w hurtowni mi powiedzieli,wyliczenie to zrobimy Panu jak juz Pan bedzie kupowal.

Ile placisz za bloczki?

ja za bloczek ostatnio płaciłam 2,2 brutto. A materiały kupuję.Dachówka zamówiona, w sobotę jadę po ceramikę. Styropin w styczniu, bo znajomy z hurtowni mówił, że będzie miał wtedy taniej. Dzis rzyjeżdża do mnie pan z Buderusa. Kupuję piec, zasobnik wody i grzejniki.

ja za bloczek ostatnio płaciłam 2,2 brutto. A materiały kupuję.Dachówka zamówiona, w sobotę jadę po ceramikę. Styropin w styczniu, bo znajomy z hurtowni mówił, że będzie miał wtedy taniej. Dzis rzyjeżdża do mnie pan z Buderusa. Kupuję piec, zasobnik wody i grzejniki.

Tak czytam agnieszka, to jesteś rekordzistką niskich cen. :D Tak z ciekawości, jaki model pieca wybraliście? Moze na priv, bo obecnie ten temat wałkuję.

No i nie wybraliśmy pieca :evil:

Znajomy przedstawiciel buderusa powiedział mi, że nie mam brać od niego pieca, bo to się po prostu nie opłaca. Chcieliśmy funke logica. Koszt jakieś 4100. Podobno cichewicz robi piece dla buderusa :o Pojechaliśmy dziś z mężem do hurtowni instalacyjnej (pracuję w tej branży). Przygotują nam wycenę na całość materiałów instalacyjnych, ale najpierw muszę się spotkać z instalatorem (pracownikiem mojej firmy) :wink: Jak coś będę wiedzieć to oczywiście dam znać.

Odnośnie "rekordzistki cenowej". Jestem z "budowlanej rodziny" i sama też pracuję w budowlance. Może dlatego udaje się kupić taniej materiały. Chociaż te bloczki to była "normalna" cena tyle, że bez fv.

No i nie wybraliśmy pieca :evil:

Znajomy przedstawiciel buderusa powiedział mi, że nie mam brać od niego pieca, bo to się po prostu nie opłaca. Chcieliśmy funke logica. Koszt jakieś 4100.

Czyli nie gazowy.

Odnośnie "rekordzistki cenowej". Jestem z "budowlanej rodziny" i sama też pracuję w budowlance. Może dlatego udaje się kupić taniej materiały.

Teraz już kumam.

Chociaż te bloczki to była "normalna" cena tyle, że bez fv.

A ja bez f-ry za 2 złocisze!

jes, jes, jes!!! 8)

nie, piec węgiel-miał, drzewo. Nie stać mnie na ogrzewanie gazowe. Niestety.

No nie wiem jak to z Tobą jest, ale ja większość życia obsługiwałem centralne z tradycyjnym piecem, więc teraz zpałacę wicej, żeby tylko tego nie robić!

Nie wspomnę o corocznym rytuale. Przywiezienie opału, cięcie, rąbanie, układanie, przewożenie, układanie, rozpalanie, dokładanie, wynoszenie popiołu, czyszczenie pieca, komina, itp, itd Przy węglu nie jest tego wcale mniej.

Brrrrrrrrrry. Bogaty nie jestem, ale w piecu palił nie będę. Wolę już rowerem jechać do pracy. :wink: