wartownik 12.12.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Jest jakas oplata od powierzchni dachu , powierzchnii kostki brukowej itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 12.12.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 i długości krawężników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 12.12.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 i długości krawężników? W 1999 r na terenie Niemiec slyszalem , ze maja wprowadzic jakies oplaty od pow. dachu i kostki brukowej . Niektorzy zaczeli kupowac specjalna kostke , za ktora oplaty mialy byc nie naliczane ... i tu moja wiedza sie konczy , dlatego pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.12.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 W Niemczech ten podatek jest.Czy w domach prywatnych to nie wiem ale na pewno płacą go firmy.I jest tego nie mało. Ojro leją się strumieniem jak deszcz z nieba.Nawet nam gość mówił ile tysięcy euro skorzystali na choćby tym podatku gdy przenieśli zakład na Węgry. Z tego co pamiętam płacą od powierzchni dachu i wybetonowanej (brukowanej) działki.Czyli chyba chodzi o to ze płacisz od tej powierzchni którą tak zabudowałeś ze nie "wsiąka" tam woda czyli cierpi przez Ciebie kanalizacja miejska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.12.2006 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 A jak zaloze kolektory , to opodatkuja mnie od zuzycia promieni slonecznych?No i co z opalenizna? Czy przywieziona z zagranicy podlega ocleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.12.2006 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Wy się tu, kurna chata, nie wygłupiajcie! Podpowiadacie "geniuszom" gotowe rozwązania? Będzie jak z opałem - akcyza i podatek! No, może się skończy to kosztowne podnoszenie własnych działek, żeby sąsiada podtopić, bo to jakbyśćie mu rurką na jego teren te euro podsyłali! Zrobi się moda na mokre piwnice! Sprzedawcy izolacji przeciwwodnych łączcie się! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekJ 13.12.2006 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Wszystko będzie także zależało od rodzaju gruntów jakie są na działce- czy przepuszczlane, czy nie przepuszczalne Niestety ale nie będzie zależało od rodzaju gruntu. Nie doczytałem tylko czy ci z gliną będą musieli robić drenaż, czy może ci z piaskiem będą musieli wkopywać izolację p. wodną. Pozdrawiam TomekJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 13.12.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja słyszałem, że niewykorzystany opad atmosferyczny trzeba będzie zwrócić do urzędu d/s opadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 13.12.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja słyszałem, że niewykorzystany opad atmosferyczny trzeba będzie zwrócić do urzędu d/s opadów Pamietasz Wroclaw 1997 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 13.12.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 a jak mnie zaleje, to zapłacę podatek w wysokości kilkuset tysięcy? ...ludzie...to jestchoreeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 13.12.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Myslisz ze w 97 wszyscy miel akurat zwroty do ww urzędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 13.12.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Myslisz ze w 97 wszyscy miel akurat zwroty do ww urzędu? Na to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 13.12.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ale ta woda byla z importu .Wtedy zrozumialem w jakim kraju zyje , jak ludzie na pietrach dostawali odszkodowania popowodziowe , a ci na parterze pod nimi nie , bo im sie nie nalezalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 13.12.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ale ta woda byla z importu ... . Niie przypominaj bo każą dopłacić. Jeszcze 10 lat nie minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.12.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Proponuję jeszcze od wiatru. Można zróżnicować stawkę w zależności, z której strony wieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 13.12.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Proponuję jeszcze od wiatru. Można zróżnicować stawkę w zależności, z której strony wieje.. A za tornada ? Podobno coraz wiecej ich w Niemczech i u nas chyba tez ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 13.12.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Proponuję jeszcze od wiatru. Można zróżnicować stawkę w zależności, z której strony wieje.. Nie tylko stawkę ale i wałutę. Jak np. z zachodu to płatne w euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts