aandrzej 12.12.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam. Jesienią naprawilem taras który zastał zniszczony przez zle połozone lastryko zerwalem lastreko i zrobiłem wylewke 8cm grubą i na to chcę pożozyc płytki ale zachorowałem i tak zostawie na zimę jak zabezpieczyć i czy zrobiłem to wedlug wszelkich prawideł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.12.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Zagruntuj preparatem chroniącym prze wsiakaniem np:Sikagard 702 W Aquaphob info tu http://www.sika.pl/con-list-repair_and_protection.htm Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 14.12.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Nietrzeba zabezpieczenia żadnego bo teraz jest beton nasiąknięty i mokry .W tym przypadku należy go zostawić takim jakim jest w przypadku przykrycia go dużym śniegiem proszę go nie usuwać z tarasu bo on zabezpiecza przed mrozem.Taras napewno będzie dobry i beton nie będzie się łuszczył . Chyba że wylewka betonowa ma słaby procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TataMuminek 24.08.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Jak i czym zabezpieczyć taras z lastryko? Wykonany gdzieś na początku lat 70tych. Wymiary 2,5 x 7m. Na dzień dzisiejszy stan dobry, brak pęknięć. Z roku na rok jednak coraz więcej 'wżerów' coraz bardziej chropowaty i nierówny. Chciałbym mu jeszcze przedłużyć egzystencję. Taras jest zadaszony w zimie leży śnieg (dom na wsi). Może jakieś doświadczenia, może jakiś dobry preparacik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts