Jerry304 12.12.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mam w projekcie ściany 1W-pth50 ,materiał drogi ale pozwala ponoć zaoszczędzić na kosztach elewacji.Wiadomo odpada styropian .Interesuje mnie czy elewacja na ścianie jednowarstwowej jest tańsza tylko o koszt styropianu czy są jeszcze jakieś inne oszczędności ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.12.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 różnica wyłacznie w cenie styropianu pozostałe składniki są takie same ( siatka klej wyprawa cieńkowarstwowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.12.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mam w projekcie ściany 1W-pth50 ,materiał drogi ale pozwala ponoć zaoszczędzić na kosztach elewacji.Wiadomo odpada styropian .Interesuje mnie czy elewacja na ścianie jednowarstwowej jest tańsza tylko o koszt styropianu czy są jeszcze jakieś inne oszczędności ? Pozdr. Mając ściane 1W lub 3W możesza zastosować tani tynk cementowo-wapienny. W przypadku ściany 2W musisz dać tynk cienkowarstwowy (w zasadzie nie musisz ale jest to najczęściej spotykane rozwiązanie) - cały system konkretnego producenta z klejami, siatkami, gruntami, kołkami. Zresztą nawet stosując tynk cienkowarstwowy na ścianie 1W też oszczędzasz na koszcie kleju do styropianu, kołków, listw i tańszej robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 12.12.2006 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mając ściane 1W lub 3W możesza zastosować tani tynk cementowo-wapienny. Nareszcie coś taniego - tani tynk- jak to brzmi , poezja Porównywał ktoś może koszty? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.12.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 tynk c-w będzie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mając ściane 1W lub 3W możesza zastosować tani tynk cementowo-wapienny. Nareszcie coś taniego - tani tynk- jak to brzmi , poezja Porównywał ktoś może koszty? Pozdr koszty moga byc rózne zalezne od regionu - inaczej zapłacisz robocizne jesli wynajmiesz firme, inaczej jesli to będzie to tzw ekipa, inaczej "wolny strzelec" - Polak, a inna stawke weżmie Ukrainiec, podobnie piasek jesli mieszkasz w poblizu dostawcy zapłacisz taniej a w duzej odległosci - drożej jesli masz własny materiał na wykonanie rusztowań - taniej, itp. itd. ... u mnie dzieki tynkom wapienno - cementowym sciana trzywarstwowa okazała sie tansza od dwuwarstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 13.12.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 tynk c-w będzie pękaćNaprawdę? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 14.12.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 tynk c-w będzie pękaćNaprawdę? Dlaczego? Jak się robotę schrzani to nawet nadproża pękają. Są tysiące domów z tradycyjnymi tynkami i nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 14.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 tynk c-w pęka bo jest słabszy od tynku cementowego! i nie zależy to od wykonania roboty tylko od właściwości wapna ! wszysto zależy jaki mocny będzie tynk c- w! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts