Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Interesuje mnie Wasza subiektywna ocena

selimm

Recommended Posts

Trzy lata temu remontowalem mieszkanie

na kafle -ktore wtedy mi sie podobały

dzisiaj patrzeć nie moge

zastanawiam sie czy

teraz nie zrobić odwrotnie

To jest jakies wyjscie. A moze zrezygnuj z kafli i trzasnij sobie tapete.

Pod prysznicem bedziesz mial taki cieply klimat, zaoszczedzisz na grzaniu wody.

Nie lubie tapet

tapety som nie-dobre

zalezy. moj pies uwazal ze dobre.

dzisiaj patrzeć nie moge

zastanawiam sie czy

Selus - no :roll:

to moze odzyskac te z mieszkania

za trzy lata jak znalazl :D

Poukładaj sobie trochę puzzli z tych płytek w salonie.

Ja spróbowałabym połaczyć gładkie całe zielone z tymi dekorami nr 14 plus listwy scienne z tym samym motywem, ale w zupełnie innym kolorze. Pasuje w zasadzie tylko żółty. Byle nie za bardzo naćkać tego żółtego, bo zrobi się bagno. Ale to trzeba zobaczyć na żywo w zestawieniu. 8)

Witaj Selimm, ja nic złego na majolike powiedziec nie moge.. poniewaz obydwie łazienki i kuchnie właśnie mam w majolice. Kierowałam sie głównie kolorem tych płytek..sa intensywne takie jak lubie, przeplatałam je z białymi aby nie było zbyt intensywnie. Nie mniej jednak wyszło bardzo kolorowo.... ale mi sie podoba.. i chyba to najwazniejsze.

Podoba mi sie w nich to ze mozna zrobic cos nowoczesnego i w stylu bardziej country.

To moja górna łazienka:

http://www.domek.edat.pl/galeria/albums/userpics/10002/%C5%82azienka_-_wanna.jpg

http://www.domek.edat.pl/galeria/albums/userpics/10002/%C5%82azienka_-_blat.jpg

http://www.domek.edat.pl/galeria/albums/userpics/10002/Obraz_5300.jpg

i kibelek..w innym juz stylu

http://www.domek.edat.pl/galeria/albums/userpics/10002/kibelek-p%C5%82yki.jpg..

gdzies w mojej galerii jest też kuchnia.. gdzie mam małe płytki.

Pozdrawiam

Wojtek ,jak Ci sie podoba moje www ...???

?

Hmmm! Jakby Ci tu powiedziec delikatnie :wink:

Obiektywnie tak , subiektywnie nie.

Wiekszosc z osob , ktore dzisiaj sa zafyscynowane majolika , jej ostrymi barwami i wzornictwem za rok moze gora 2 -3 lata bedzie mialo odruch wymiotny na jej widok.

Zrobienie pomieszczenia w stylu i kolorystyce z tej serii wymaga sporych umiejetnosci i wyczucia. Bardzo latwo zabrnac w slepy zaulek lub jarmarczna tandete, inna sprawa to ,ze ten typ ceramiki najlepiej wyglada w obszernych pomieszczeniach potrzebuje duzo swiatla, najlepiej dziennego albo odpowiednich proporcji w uzytych materialach.

Kolor jak kolor moze sie podobac lub nie, mozna go zestawic dobrze lub źle ale z wnetrzem trzeba zyc. Dla ceramiki powinno to byc zycie na min 10lat. :p

Majolika moze byc piekna , ale wymaga odpowiedniego tla , spokoju i nie znosi konkurencji , bo bedzie burdello bum,bum.

dzisiaj patrzeć nie moge

zastanawiam sie czy

Cóż za wrażliwe wnętrze, moja żona ma tak samo. Czasem płytki przestają jej się podobać po drodze ze sklepu, gdzie je kupiliśmy. Ale faktem jest, że dopóki nie trafiliśmy na Tubądzin (ale inna kolekcja), to nie podobały jej się żadne płytki poniżej 80 zł/m2. Na szczęście już kafle leżą wszędzie.