Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Interesuje mnie Wasza subiektywna ocena

selimm

Recommended Posts

Wiekszosc z osob , ktore dzisiaj sa zafyscynowane majolika , jej ostrymi barwami i wzornictwem za rok moze gora 2 -3 lata bedzie mialo odruch wymiotny na jej widok.

Ja bym się bała takiego odruchu natychmiast po ułożeniu, a najpóźniej po kilku dniach. Nigdy nie zdecydowałabym się kłaść takich płytek bez fachowej porady i absolutnie nigdy w małym i niezby jasnym pomieszczeniu. No, ale tu większość ma salony kąpielowe :wink:

Hej, także mam majolikę w małej łazience, a właściwie ubikacji . Pomieszałam żołte płytki z białymi ( białe nie są za ciekawe) dodatek dekorów 20/20 w kwiatki także żółte, podłoga zółta 33/33. Łazienka wyszła najładniej z całego domu, ale ściany będą pomalowane na blado bardzo blado żółte ponieważ byłaby za ostra, a efektu rażenia po oczach chciałam uniknąć.pa

Ewa ,gratuluje odwagi

bardziej myślałem- zeby te białe

zestawic z zielonym lub niebieskim

u mnie w kuchni sa białe i zielone, te zielone nie sa tak żywe jak w folderach.. sa bardziej stonowane.

Co do odwagi... to nie tak chyba.. to po prostu mój dom.. wiec najważniejsze ze nam sie podoba. Zawsze lubiłam ostre kolory na scianach.. stonowane bardzo mnie nudzą ( chociaż maja wielu sympatyków).

Tez poczatkowo miałam galimatias w głowie.. jak wybrac płytki aby mi nie obrzydły po kilku miesiacach.. bo po kilku latach maja prawo. Łazienki nie robi sie jednak na całe życie .. i za 5, 6 lat kazda z obecnych bedzie juz nie modna , nie na czasie.. wiec i tak czeka nas remoncik :-)

Najwazniejsze to nie dac sie zwariować ... staram sie wiec jak moge :-) i tego zycze !!!

Ewa, jak cztery lata temu rodziła się moja córka to trzasnęliśmy takie kolory jak u ciebie, u siebie w firmie też tak wymalowałam, a teraz w nowym domu będzie jasno z pojedynczo pomalowanymi mocniejszymi ścianami ale nie jaskrawymi lecz stonowanymi dość ciemnymi. Tak szczerz mówiąc zmęczyły mnie te ściany jak cie zmęczą za 4 lata to sobie trzaśniesz ecru. :D :D :D

Rowniez odwazylam sie na majolike w kolorach biel-pomarancz.

Mala lazienka ,a po wykonczeniu wyglada oryginalnie,czysto i sprawia wrazenie wiekszej.Jestem bardzo zadowolona z koncowego efektu.

Wiecej problemu przysparza wykonczenie scian powyzej glazury,zeby nie zrobic haosu i jarmarcznego wygladu.

Po raz kolejny bede kladla strukture,poniewaz za kazdym razem wychodzi nie to co bym chciala.Niby biel,a z roznymi odcieniami roznie wspolgra:(.

Jak zakoncze cala lazienke to wkleje fotki.:)