Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika jajusia

Recommended Posts

• 5 months później...
  • 4 weeks później...

Witajcie. Przeczytałam ze zgrozą, że was oskubali. Chamstwo pierwszej wody. Niech to cholera. Współczuję. Odzyskasz wszystko dzięki ubezpieczeniu - ale zachwianie wiary w ludzi jest okropne...

I jeszcze jaja z GE. Ten bank prawie zawalił nam plany budowy domu... Nie lubię ich jak diabli.

Trzymajcie się

dziennik przeczytałam, trochę chaotycznie piszesz ale można skumać :wink:

Trzymam kciuki za szybkie zakończenie zmagań i życzę Sylwestra w nowym domku :lol:

PS: dziwiłaś się że zażądali pieczątki o uprawomocnieniu się budowy. U mnie nie przyjęli zgłoszenia o rozpoczęciu budowy bez tej pieczątki :evil:

Dzieki za mile slowa otuchy, jeszcze nie potrafie sie uspokoic. Ubezpieczenie, ktore mamy nie pokrywa kosztow wlamania (stan surowy, w trakcie budowy), zalozone za posrednictwem naszego (brrrr, tez nie lubie tego banku) banku. czyli pieniazki wyrzucone zlodziejom do paszczy.

Joasiu Jasia, jak rozwiazaliscie w koncu problem z tym bankiem? Ja nie potrafie do nich przebrnac, uparcie odmawiaja wszystkiemu co im zaproponujemy, a z innych mozliwosci (np. refinansowanie) wchodzi tylko millenium w rachube (budujacy Polacy zza granicy). Moze potrafisz cos poradzic?

Wielki dzieki jeszcze raz i staram nie stracic wytrwac w moim postanowieniu. :(

Jajusio: ja po prostu zostałam przez ten bank oszukana. facet patrzył lepkimi oczkami na nas i wpierw obiecywał wysoki kredyt - doskonałą zdolnośc kredytową i cudnie - a potem zaproponował pół wymaganej przez nas kwoty i mlaskał, ciamkał że moga być kłopoty z kredytem. Czekał na łapówkę - ewidentnie... W desperacji poszliśmy do PKO BP i dostaliśmy kredyt! Proponuję albo przetrwanie do czasu Unii albo zmianę banku na hypovereisen bank. Albo jeszcze inaczej - dokończyć budowę u GE - i potm szybko zmienić bank, wziąć kredyt tylko hipoteczny (tańszy), refinansujący kredyt w GE. Sama się do tego przymierzam za 3 lata

Dzieki wielkie za informacje. Tez juz o tym myslalam, nie wiem jednak, czy beda jakies banki chetne nam tego kredytu udzielic. Jak narazie to tylko millenium powiedzialo ok. A inne z powodow znannych (pobyt, praca...) chyba sie boja. W GE jednak zostac nie mam zamiaru. To co opisalas zgadza sie co do joty z tym co my uslyszelismy i przezylismy. Czy takie traktowanie klienta jest normalne? Nie mam pojecia jakiej polityki trzyma sie ten bank, ten miedzynarodowy bank.