ania303 13.12.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 mieszkam w starym domu kostce. Jestem na etapie remontu - chcę położyć PCV na podłoge. Problem to podłoga : deski z szerokimi przerwami, oraz nierówna wyskość tych desek. Moje pytanie brzmi : Czy wystarczy pod pcv położyć np tekture falistą dla zniwelowania nierówności podłogi czy trzeba kłaść płyty osb. Jak Państwo radzicie ? Bo ja juz sama nie wiem ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.12.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Podłoże pod pcv powinno być bardzo starannie przygotowane, czyli równe ! Inaczej po krótkim czasie użytkownie będą dziury na wylot ( pomijając wygląd pełen najmniejszych nierówności ). Czy OSB czy cyklina i wylewka z mas należałoby przeliczyć co bardziej opłacalne. pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania303 13.12.2006 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 bardzo dziękuję . Z cyklinowaniem ciężko, deski do podłogi przybite są gwoździami - spróbuje płyty osb i na to wykładzine pcv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.12.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 .. ale ! Łączenia płyt muszą być zaszpachlowane, a same płyty b. dobrze przymocowane, inaczej będą "klawiszować" i wykładzinę sz... trafi.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 W mojej kostce jest podobnie na pietrze. OSB kladlismy w mniejszym pokoju ktory jest obecnie lazienka i pomimo ze osb kupilismy frezowane zeby wchodzila plyta w plyte, to i tak dodatkowo majster zaszpachlowal zlaczenia zeby plytki w tych miejscach nie pekaly. Musisz tez jeszcze posprawdzac wszystkie dechy, czy czasem sie ktoras nie rusza, czy czasem gdzies gwozdz nie wylecial itp no i wszystko podobijac gdzie trzeba. W innych pokojach, przedpokoju i garderobie dawalismy tekture falista (bosh ile tego poszlo zeby poziom zlapac ) ale u mnie robione bylo to pod panele, bo pod pcv podloga musi byc chyba jeszcze stabilniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania303 21.12.2006 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Juz PCV leży. tak za miesiąc pewnie będzie widać co z tego wyszło. łączenia płyt osb zakleiliśmy taśmą zbrojoną - podłoga wygląśda świetnie ( narazie) pochodzimy, pouzywamy i zobaczymy czy zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts