Olkalybowa 13.12.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 12 miesięcy temu podpisałam umowę na okres 24 miesięcy na usługę Bisnes everywhere aktualnie mam możliwość dostępu do szybszego i tańszego internetu. Jak rozwiązać umowę z Orange? Czy istnieje taka możliwość wziąwszy pod uwagę, że według oferty średnia prędkość transmisji waha się w granicach 100kbit/s. A u mnie nie przekracza 50kbit/s. Przekroczenie prędkości 50kbit/s możliwe jest, jeśli znajdujemy się w zasięgu Edge. Mimo, że znajduję się w zasięgu Edge (zgodnie z mapą zasięgu) mogę korzystać z transmisji danych za pośrednictwem GPRS, gdzie max transmisja wynosi 54kbit/s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.12.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Umowę możesz zerwać, ale to dość kosztowne. Dlaczego nie możesz korzystać z EDGE? Czy Twój modem tego nie obsługuje? Czy masz ustawione w programie łączenie ograniczone do GPRS? Jeśli tak to zmień ustawienie programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.12.2006 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Mimo tego,że mieliśmy mieć zapewniony zasięg Edge, tej małej antence umieszczonej na modemie nie udaje się go złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.12.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja kiedyś by odbierać komórkę w domu zainstalowałem antenę na dachu. Teraz albo sygnał jest silniejszy, albo czułość nowszych telefonów większa. A może jedno i drugie. Może spróbujesz z anteną zewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.12.2006 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Mamy antenę i odbiór jest lepszy, ale to już nasz dodatkowy wkład w to, aby net działał lepiej. Nie było o tym mowy, gdy podpisywaliśmy umowę. Wiec myślę, że mogłabym zarzucić Orange, że nie wypełnia warunków umowy. Net miał działać w takiej postaci, jaką od nich kupiliśmy a nie po założeniu lepszej anteny. Zależy nam na tym, aby móc się do czegoś przyczepić, aby tą umowę rozwiązać, bo pojawiła się nowa, lepsza oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 13.12.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 a tak a propos macie modem ktory odbiera edza ? bo to moze byc przyczyna wolnego netu jesli nie ,to polecam jakąs nowszą komorke bezproblemowe połaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.12.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Byłem dziś w saloonie pomarańczowym. Informacja oficjalna: Brak sygnału nie może być podstawą do rozwiązania zawartej umowy. Ciekawe co na to Rzecznik praw konsumenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.12.2006 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Byłem dziś w saloonie pomarańczowym. Informacja oficjalna: Brak sygnału nie może być podstawą do rozwiązania zawartej umowy. Ciekawe co na to Rzecznik praw konsumenta. Mimo niezadowalającej mnie odpowiedzi, bardzo Ci dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.12.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 a tak a propos macie modem ktory odbiera edza ? bo to moze byc przyczyna wolnego netu mamy modem który odbiera edza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 14.12.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 umowe będzie trudno rozwiazać ale mozesz zrobić cesje. popytaj na innych forach np bez-kabli.pl czy nikt nie chce przyjąc umowy na 12mc albo wystaw na allegro że odstapisz umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts