Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Orange-internet-jak rozwiązać umowę?

Olkalybowa

Recommended Posts

12 miesięcy temu podpisałam umowę na okres 24 miesięcy na usługę Bisnes everywhere aktualnie mam możliwość dostępu do szybszego i tańszego internetu.

Jak rozwiązać umowę z Orange?

Czy istnieje taka możliwość wziąwszy pod uwagę, że według oferty średnia prędkość transmisji waha się w granicach 100kbit/s. A u mnie nie przekracza 50kbit/s. Przekroczenie prędkości 50kbit/s możliwe jest, jeśli znajdujemy się w zasięgu Edge. Mimo, że znajduję się w zasięgu Edge (zgodnie z mapą zasięgu) mogę korzystać z transmisji danych za pośrednictwem GPRS, gdzie max transmisja wynosi 54kbit/s.

Umowę możesz zerwać, ale to dość kosztowne.

Dlaczego nie możesz korzystać z EDGE? Czy Twój modem tego nie obsługuje? Czy masz ustawione w programie łączenie ograniczone do GPRS? Jeśli tak to zmień ustawienie programu.

Ja kiedyś by odbierać komórkę w domu zainstalowałem antenę na dachu. Teraz albo sygnał jest silniejszy, albo czułość nowszych telefonów większa. A może jedno i drugie. Może spróbujesz z anteną zewnętrzną?

Mamy antenę i odbiór jest lepszy, ale to już nasz dodatkowy wkład w to, aby net działał lepiej. Nie było o tym mowy, gdy podpisywaliśmy umowę. Wiec myślę, że mogłabym zarzucić Orange, że nie wypełnia warunków umowy. Net miał działać w takiej postaci, jaką od nich kupiliśmy a nie po założeniu lepszej anteny. Zależy nam na tym, aby móc się do czegoś przyczepić, aby tą umowę rozwiązać, bo pojawiła się nowa, lepsza oferta.

Byłem dziś w saloonie pomarańczowym. Informacja oficjalna: Brak sygnału nie może być podstawą do rozwiązania zawartej umowy. :o Ciekawe co na to Rzecznik praw konsumenta.