bazgrus 13.12.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Lepiej ustawić dom w pobliżu drogi, czy wsunąć głębiej?Wjazd jest od strony południowej, więc miałbym więcej światła na działce.Z drugiej strony wiąże się to z większymi kosztami. No i pół działki to droga.Droga nie jest ruchliwa. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.12.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Lepiej ustawić dom w pobliżu drogi, czy wsunąć głębiej? Wjazd jest od strony południowej, więc miałbym więcej światła na działce. Z drugiej strony wiąże się to z większymi kosztami. No i pół działki to droga. Droga nie jest ruchliwa. Co o tym myślicie? A nie masz w WZ określonej lini zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.12.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 To wszystko zalezy gdzie chcesz miec ogród bo jesli ustawisz dom przy drodze za domem bedziesz mial ogórd a jak dom usadowisz w glebi dzialki to przec cala dziake bedziesz mial droge ja wybralem to 2 rozwiazanie i przez cala dziake bede mial droge, ale jak bym mial inną dzialeke to napewno bym ustawil dom z przodu a ogród bym mial za domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 13.12.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 na słońce bym nie patrzył bo raz jst go za duzo a raz za mało , a podjazdy przez całą działke to porażka no i te publiczne paradowanie w slipkach przy grilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 13.12.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Najpierw dowiedz się jakie są warunki zabudowy na twojej działce .Ja wymyśliłem sobie ,że dom będę miał w głębi a garaż tuż za bramą ale niestety z garażem muszę się odsunąć 8m od drogi (wojewódzkiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 13.12.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 na słońce bym nie patrzył bo raz jst go za duzo a raz za mało , a podjazdy przez całą działke to porażka no i te publiczne paradowanie w slipkach przy grilu dlaczego? ja mam dom 25 metrów od drogi i sobie chwale - fakt, że za domem mam jeszcze 70 metrów - jest gdzie zaparkować jak goście przyjadą a ogrodu i prywatności mam z tyłu nawet za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 13.12.2006 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 A nie masz w WZ określonej lini zabudowy? Mam określoną "nieprzekraczalną linię zabudowy" 6m od drogi. Ale mogę dom przesunąć jeszcze o ok. 10m do tyłu . Działka nie jest strasznie duża 24 szerokość na 27 głębokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 14.12.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 linia zabudowy 6m od drogi, np.przesuniesz dom 8 m w głąb to już jesteś 14m od drogi dodaj do tego jeszcze tak średnio licze ok.10m na dom i zostaje 3m - strasznie mało, cofnij dom max 2 - 2,5 metra!to powinno wystarczyć żeby dobrze się mieszkało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.12.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 na słońce bym nie patrzył bo raz jst go za duzo a raz za mało , a podjazdy przez całą działke to porażka no i te publiczne paradowanie w slipkach przy grilu dlaczego? ja mam dom 25 metrów od drogi i sobie chwale - fakt, że za domem mam jeszcze 70 metrów - jest gdzie zaparkować jak goście przyjadą a ogrodu i prywatności mam z tyłu nawet za dużo no tak fotograf jak sie ma taki obiektyw to można szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.12.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jeżeli droga jest ruchliwa to zawsze dobrze mieć za domem "schronienie" dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meequ 14.12.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 ja bym cofnął do tyłu. Zalezy tez czy masz projekt. Jezeli nie to zrób sobie salon choć częsciowo od południa. Poza tym jak cofniesz dom, to masz spoko miejsca na zaparkowanie przed garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meequ 14.12.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 na słońce bym nie patrzył bo raz jst go za duzo a raz za mało , a podjazdy przez całą działke to porażka no i te publiczne paradowanie w slipkach przy grilu Nie zgodzę się. Mam u siebie prawie wszystkie okna od południowego - zachodu. Więcej mamy dni chłodnych niż gorących, wtedy jest przyjemnie w domu. No i mniej ciepła ucieka. Pokój do którego nie dociera światło słoneczne zawsze będzie "zimny" i ponury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.12.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 ale autorowi nie chodzi oprzestawienie domu względem stron świata tylko o odsunięcie od drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 14.12.2006 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 ja bym cofnął do tyłu. Zalezy tez czy masz projekt. Jezeli nie to zrób sobie salon choć częsciowo od południa. Poza tym jak cofniesz dom, to masz spoko miejsca na zaparkowanie przed garażem Projekt wybrałem http://www.dom-projekt.pl/biskupice.php i salon będzie od południa i zachodu. Chyba jednak przesunę dom do 8m od drogi tak aby odległość od szamba wynosiła 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 15.12.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Lepiej ustawić dom w pobliżu drogi, czy wsunąć głębiej? Wjazd jest od strony południowej, więc miałbym więcej światła na działce. Z drugiej strony wiąże się to z większymi kosztami. No i pół działki to droga. Droga nie jest ruchliwa. Co o tym myślicie? Zależy też co masz z drugiej strony, sąsiada czy puste miejsce i czy wiesz co tam może być. Ja gdybym miała wybór to dom jak najbliżej drogi bo mniej odśnieżania i z okna widać kto chce wejść (chyba że ma się videomofon - ale też nie zawsze wdobrze widać) a 6 metrów to i tak dużo miejsca na zaparkowanie samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 15.12.2006 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Zależy też co masz z drugiej strony, sąsiada czy puste miejsce i czy wiesz co tam może być. Ja gdybym miała wybór to dom jak najbliżej drogi bo mniej odśnieżania i z okna widać kto chce wejść (chyba że ma się videomofon - ale też nie zawsze wdobrze widać) a 6 metrów to i tak dużo miejsca na zaparkowanie samochodu Niestety muszę zachować 5m od szamba, szambo musi być 2m od drogi. Dodatkowo 2-3 metry na samo szambo. W sumie to 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.12.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Zależy też co masz z drugiej strony, sąsiada czy puste miejsce i czy wiesz co tam może być. Ja gdybym miała wybór to dom jak najbliżej drogi bo mniej odśnieżania i z okna widać kto chce wejść (chyba że ma się videomofon - ale też nie zawsze wdobrze widać) a 6 metrów to i tak dużo miejsca na zaparkowanie samochodu Niestety muszę zachować 5m od szamba, szambo musi być 2m od drogi. Dodatkowo 2-3 metry na samo szambo. W sumie to 10m. Wymiary tyczą się odległości od wyłazów i odpowietrzników a nie całej komory szamba, więc kombinacji trochę i wejdzie ja róg domu mam 7m od drogi i 5m od sąsiada i po przekatnej jest kwadrat ok 80x80cm w którym muszę zmieścić obie rzeczy a jeśli w tym narożniku nie ma okna blisko to zostanie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 15.12.2006 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ja róg domu mam 7m od drogi i 5m od sąsiada i po przekatnej jest kwadrat ok 80x80cm w którym muszę zmieścić obie rzeczy a jeśli w tym narożniku nie ma okna blisko to zostanie więcej. A czy można/warto robić szambo pod podjazdem do garażu, czy lepiej z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.12.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ja róg domu mam 7m od drogi i 5m od sąsiada i po przekatnej jest kwadrat ok 80x80cm w którym muszę zmieścić obie rzeczy a jeśli w tym narożniku nie ma okna blisko to zostanie więcej. A czy można/warto robić szambo pod podjazdem do garażu, czy lepiej z boku? ZTCW móc można, ale ja tak nie robię. Po pierwsze bo w razie problemów z szambem, żeby się do niego dostać będę musiał podjazd rozebrać, a po drugie mniej prowadzenia odpowietrzenia, rur do wyciągania zawartości itp. Oczywiście to mój wybór i moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 15.12.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 tak miałem w warunkach tzn, szambo ma podjezdzie i dom 6m od drogi z tym że 6m liczy sie od pierwszego elementu konstr. domu w moim itwoim przypadku są to filary więc u mnie wyszły fundamenty 7,2m od drogi szambo gotowe betonowe może być na podjeżdzie , jednak my je troche przesuneliśmy ( ok1,5m)także właz wyszedł poza podjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts