ez 08.05.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Wiem, że to pytanie padło już pewnie, ale forum tak wolno działa, że nic nie mogę znaleźć.Multibank wymaga od nas wyceny rzeczoznawcy (rozważamy kredyt). I tu pojawia się problem, ile kosztuje taki rzeczoznawca (wycena działki i projektu domu) i czy czasami nie zawyży nam kosztów budowy domu, a zaniży wartość działki.A może ktoś da namiary na rzeczoznawcę we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 08.05.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 W Szczecinie placilem 600 zl za wycenę dzialki oraz domu. Wyliczenie dla mnie bylo ok, szykowane pod konkretny kredyt. Musisz pogodzić się z losem, że i tak w rzeczywistości dom będzie kosztowal drożej niż w wycenie, a przy ew. sprzedaży domu nikt nie zaplaci Ci dodatkowo za dzialkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 08.05.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Tez robilismy wycene dla Multibanku. Operat szacunkowy kosztowal nas 350zl i byl pozadnie wykonany. Co ciekawe, rzeczoznawca sporo jak na nasze oko zawyzyl wartosc koncowa domu i niestety musielismy zaplacic wiecej za ubezpieczenie budowy, a tego wymaga ten bank rowniez. Nie zawsze wiec oplaca sie windowac ceny nieruchomosci. Na razie ta wycena do niczego innego sie nie przydala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 16.05.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Przy wykonywaniu wyceny rzeczoznawca ma dużą możliwość , nazwijmy to manipulacji i jak go ladnie poprosić to "dopasuje" wycenę do konkretnego kredytu i posidanych środków wlasnych. Oczywiście nie narusza przy tym w żaden sposób prawa, tylko interpretuje je na naszą korzyść, tak, że wycena jest później akceptowana przez bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts