scooby 29.05.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 własnie fotki podwyzszonej i o ile cm? ja chce o 50cm tz o 2 bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 29.05.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 własnie fotki podwyzszonej i o ile cm? ja chce o 50cm tz o 2 bloczki. Wysyłam ci w tej sprawie wiadomość na priva. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaf1 31.05.2007 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 AGULKA bardzo mi przykro ale nie mam mozliwości zrobienia zdjęć idylli podniesionej mogę zrobić nie podniesionej ale takie chyba masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulkaZgagulka 31.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Monia Pociesze sie tym co mam, chetnie obejrze rowniez nie podniesiona, z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulkaZgagulka 31.05.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Ile daliscie za okna do idylli lub kastora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 05.06.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 nas okienka do idylli kosztowały ok 23 tyś - oknoplast kraków - okleinka ceimny orzech + rolety - rolety są brzydkie i bardzo żałuję że je wzięliśmy z drugiej zaś strony mamy domek w szczerym polu i strasznie tam wieje więc mam nadzieję że jeszcze będe się cieszyć że je mamy. ale budując dom nalezy się przyzwyczaić że nie wszystkie decyzje bywają trafne. za to okna są bardzo ładne acha, w salonie mamy okna trochę powiększone - zamówiliśmy fixy - stwierdziłam że mając okno w kuchni i na taras bez sensu byłoby żeby okna w salonie musiały się otwierać - tymbardziej że żadko która firma zrobi tak duże okna otwieralne - zawiasy by tego ciężaru nie wytrzymały.W łazience okna są trochę wydłużone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 05.06.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ten dom ma duzo okien więc trzeba na nie dużo wydac. Ale skoro są ładne to OK. Co do rolet na pewno praktyka zwycięży estetykę i je polubisz. A tak w ogóle to czekamy na zdjęcia Kiedy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.06.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Podciągam i przypominam, że czekamy na zdjęcia U nas jeszcze cisza, ale już wkrótce to się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 14.06.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 ETAP 1 fundamenty-wykopanie -zazbrojenie-zalanie-wymurowanie z bloczków betonowych-izolacja dysperbit od środka-izolacja zewnącz dysperbit ,styropian ,siatka ,klej i jeszcze raz dysperbit-zasypka do stanu zera + zagęszczenie-kanalizacja wewnącz budynku parter-podbeton cena etap 1 -8600netto ETAP 2 parter-wymurowanie ścian zewnęcznych-wymurowanie ścian działowych-wymurowanie kominów cena etap 2 -7250zł netto ETAP 3 Strop-ułożenie belek stropowych i pustaków stropowych-zaszalowanie i zazbrojenie stropu typu teriva--zaszalowanie ,zazbrojenie i zalanie podciągu-zalanie stropucena etap 3 -6600zł netto Etap 4 Piętro-wymurowanie ścianki kolankowej-wymurowanie kominów-zaszalowanie zazbrojenie zalanie wieńca poziomego i pionowego cena etap 4 -4700zł netto Etap 5 wejście do domu-wymurowanie słupów z klinkieru -zaszalowanie i zalanie schodów cena etap 5 -800zł netto RAZEM 27950zł netto http://dobredomy.pl/?id_project=82 zmiany to zlikwidowana lązienka w salonie, zlikwidowany słupek srodkowy na tarasie, sciana kolankowa 25cm zamiast 0cm iduzo mało?dla mnie duzo 25 bez watu to juz by było oki chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 15.06.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wg mnie to dobra cena. Jeśli masz sprawdzoną ekipę to się nie zastanawiaj bo taniej nie znajdziesz. Dojdzie ci jeszcze koszt postawienia więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 24.06.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 nastepna wycena to 65tys sama robocizna stan surowy z dachem i z rynami ale bez materialu, chyba sie nie zastanawiam tylko dzwonie do tego kolesia wczesniej... a ile was wyniosl ten dach:? material ?robocizna dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnessa-22 05.07.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 HEJ, rozpoczęliśmy budowę Idylli II. Koszt robocizny wraz z dachem- 39 tyś plus materiały. Budujemy z SOLBETU a na dach zamówiliśmu dachówkę cementową. Mam pytanie, czy ktoś ma zdjęcia Idylli już gotowej. Strasznie jestem ciekawa jak będzie wyglądała. POZDRAWIAM !!! Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 06.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 a ja buduje parterową Nasturcję z Archonu Polecam tym którzy lubią domki parterowe http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m40ed166af297b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnessa-22 06.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 My również rozważaliśmy projekt z Archonu- Dom pod jarząbem. Ale w końcu zwyciężyła Idylla II. Czy ktoś z Państwa robił już elewację z kamienia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 06.07.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 HEJ, rozpoczęliśmy budowę Idylli II. Koszt robocizny wraz z dachem- 39 tyś plus materiały. Budujemy z SOLBETU a na dach zamówiliśmu dachówkę cementową. Mam pytanie, czy ktoś ma zdjęcia Idylli już gotowej. Strasznie jestem ciekawa jak będzie wyglądała. POZDRAWIAM !!! Aga Zdjęcia obiecywała kinia, ale ostatnio coś się nie ujawnia Ja na razie nie mam się czym chwalić, ale też chętnie obejrzę inne domki lub ich fragmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnessa-22 07.07.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ja też jeszcze nie mam się czym chwalić, jesteśmy dopiero na etapie fundamentów. Widziałam już kilka Idylli i Idalii w Polsce, ale wszystkie w stanie surowym i to najczęściej krytytch czerwoną blachodachówką. Nie polecam.Pozdrawiam WSZYSTKICH!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwunia1976 11.07.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, jestem nową użytkowniczką, widziałam idalię wybudowaną i wykończoną-piękny domek jestem zdecydowana w 100-procentach(nie przerażają mnie koszty budowy)Mam pytanie czy ktoś może chce odsprzedać projekt któregoś z tych domków.Pozdrawiam i liczę na dpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 11.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Sylwunia Witam, jestem nową użytkowniczką, widziałam idalię wybudowaną i wykończoną-piękny domek jestem zdecydowana w 100-procentach (nie przerażają mnie koszty budowy) Mam pytanie czy ktoś może chce odsprzedać projekt któregoś z tych domków. Pozdrawiam i liczę na dpowiedzi. skoro koszty cie nie przerazaja to dlaczego poprostu nie zamóisz projektu od architekta:p i pochwal sie gdzie tai wykonczony domek stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 12.07.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A ja mam dobrą nowinę. No to chyba dziś nastał ten WIELKI DZIEN O godz.6:45 zadzwonił majster i zakomunikował, że dziś wchodzą na plac. Jedziemy po południu uzgadniać dalsze szczegóły. Bardzo jestem podekscytowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 06.08.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Dobrych nowin ciąg dalszy Od soboty mamy stan ZERO Bardzo się cieszymy,ale powiem że kasa płynie baaardzo szybko. Piachu poszło 17 wywrotek (po 180 pln za jedną) Betonu na chudziak 15 m3 Itd..itd... Ale i tak się cieszę, po powoli coś przybywa. Pozdrawiam i czekam na relacje od innych idalio /idyllo - lubów (czy to dobra forma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts