muchacz 09.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 My w końcu mamy wszystkie papiery do pozwolenia na budowę i termin wejścia ekipy na plac się zbliża. Hurraa!Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła zamieścić zdjęcia mojej Idylli II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.08.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 hej ile ci zajeło zalatwianie papierow od dostanie pozwolenia na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalinska 13.08.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam, nasza idylla ma juz strop nad parterem, za tydzien przychodza robic dach zmiany w projecie to: podpiwniczenie pod czescią budynku (musze miec gdzies miejsce na moje przetwory no i pralnia i kotlownia) wyrzucenie lazieneczki z salonu (ten architekt chyba pijany byl w momencie wrysowywania tego na srodku salonu ) zamiana lazienek w czesci sypialnianej: nie ma przejscia z sypialni do lazienki, a mala zostaje przeznaczona "dla gosci". O zmianie wielkosci pokojow i lazienek nie bede wspominac, bo to drobiazgi na poddaszu planujemy wykroic dwa pokoje - i tu moje pytanie, uwazacie ze jedno okno dachowe w jednym pokoju to za malo?? bo ja mysle ze jednak tak..... i chce dac po dwa. chcemy tez wcisnac na poddaszu garderobe. Schody do piwnicy mamy po prawej stronie wiatrolapu. Z wiekszych zmian to zrezygnowalismy tez z kominka na tarasie i wyrzucilismy wyjscie na taras z sypialni (tej gdzie jest jeszcze okno-zostalo wlasnie samo okno). No i chyba tyle, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchacz 13.08.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 hej ile ci zajeło zalatwianie papierow od dostanie pozwolenia na budowe? Papiery zbieram od kwietnia i niestety najdłużej trwało załatwienie mapy. Myślałam, że geodeta tylko coś narysuje i tyle, ale to byłoby zbyt proste:) Później już na szczęście szło z górki. My mieliśmy już wydane warunki,ale na poprzedniego właściciela. Z tym jednak nie było problemu. A jeżeli chodzi o zmiany, to mamy takie drobne. Oczywiście wyrzucamy łazienkę z salonu:), jeden słup z tarasu, obie łazienki będą miały wejścia z korytarza. Więcej nie mam koncepcji, ponieważ podoba mi się jak jest:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 13.08.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 28 za stan surowy 18za dachdach to dachówka rynny krokiew obrobienie kominow(2szt)obrobienie okien (4szt)a zmiany to 2slupy na tarasie, brak łazienki, sciana kolankowa 25cm plus wieniec 25cm na czysto z posadzka wieksza H o 40cm....a co do ceny to jak? tylko ze ja buduje kastorahttp://dobredomy.pl/?id_project=82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najemnik 14.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Co się tak wszyscy uparli na wywalenie tej małej ubikacji??? Moim skromnym zdaniem oddziela naturalnie salon od hallu, a na dodatek można na jej ścianach powiesić conieco, np. militaria Z resztą to w końcu kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 15.08.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 hmm ja wole miec przestrzen salon jest taki długi i waski a tak to go adnie wizualnie poszerzy a druga lazienke bede mialna podaszu a w to miejsce moz bilard:p ale pewnie pusto bedzie i bedzie elegancko:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalinska 16.08.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ja tez wole miec przestrzen:) i powiem szczerze, ze nie widzialam jeszcze nigdzie toalety na srodku salonu na lazienke dla gosci przeznaczam tą małą z sypialni, oczywiscie zamieniajac je miejscami, wiec salon bede miala calkowicie otwarty, a jak bede chciala sobie troszke oddzielic, to zawsz emoge dac kawalek scianki od slupa (ktory pozostaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najemnik 17.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 i powiem szczerze, ze nie widzialam jeszcze nigdzie toalety na srodku salonu Ja też nie. Zauważ tylko, że idylla wcale nie ma toalety na srodku. No ale jeśli ktoś chce mieć salon powiększony o hall to jego sprawa. Bądźmy tylko bardziej precyzyjni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalinska 20.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 i powiem szczerze, ze nie widzialam jeszcze nigdzie toalety na srodku salonu Ja też nie. Zauważ tylko, że idylla wcale nie ma toalety na srodku. No ale jeśli ktoś chce mieć salon powiększony o hall to jego sprawa. Bądźmy tylko bardziej precyzyjni. No dobrze, jak juz mamy byc precyzyjni, to ma toalete w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturroo 01.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Witam!Mam pytanko do wszystkich budujących IdyllęII. Czy cena 290000zł. za:Działka 10a, stan deweloperski - materiał budulcowy ceramika, kryty dachówką ceramiczną, ocieplony styropianem, tynk akrylowywy, wyposażony we wszystkie media, wykonana instalacja elektryczna. To dużo czy mało? Oczywiście jest to IdyllaII.Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 01.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 MAŁO!!!!ale zostało ci tylko pomalowanie scian? podłogi? dzwi wewnetrzne? grzjniki i piec sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLIVIA2 07.09.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Czesc jestem nowa na forum , tez zamiezamy budowac Idylle II mysle ze kilka waszych cennych rad odnosnie projektu bardzo sie nam przyda a moze ktos z Was budowal na slasku i moglby polecic jakas sprawdzona ekipe z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Cos Wam opowiem a'propos Idalii (czy Idylli)... Jestesmy z mezem na Mazurach, jedziemy przez ... nieważne... pewne małe miasteczko i nagle ja krzyczę - patrz nasza Idalia!! Chodziło oczywiscie o to ze zobaczylam domek wg tego projektu. Gotowy, wykonczony, w pięknym otoczeniu, trawniczki, itd.itp. Wiec oczywiscie stajemy, podchodzimy do plota, ogladamy z daleka, wybiegają psy i nas obszczekują. Na to wychodzi z domu właściciel, więc uprzejmie się witamy i pytamy czy ten domek jest zbudowany wg projektu Idali, bo my budujemy taki sam. Własciciel mowi: nie wiem Wiec pytam czy może był kupiony gotowy, na co właściciel odpowiada że nie, że był budowany Więc dalej próbujemy pytać o różne szczegóły, ale Pan nic nie wie albo nie chce odpowiadać Chwilę jeszcze stoimy, ale w końcu dziękujemy za miłą rozmowę i odjeżdżamy. Moje pierwsze słowo po zamknięciu drzwi samochodu było: BURAK. Może za dużo oczekiwałam, ale gdyby do mnie ktoś przyjechał, nawet obca osoba chętnie podzieliłabym się doświadczeniem i uwagami. Może bał się nas wpuścić, ale chyba nie wyglądamy na terrorystów, bandytów i złoczyńców Ponieważ jestesmy teraz na etapie stropu wiec bardzo pomocna byłaby dla nas taka wizyta, no ale cóż, skoro facet nie skapował o co chodzi A Wy wpuscilibysmy obcych ludzi do domu czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 trzeba bylo męza w samochodzie zostawic to by wpusil na pewno:p a fotek oczywiscie nie zrobiliscie pewnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.09.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Sam na sam z takim typkiem Co to, to nie Zdjęć faktycznie nie zrobiliśmy, ale to jeszcze nic straconego bo jestem w tej okolicy dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalinska 31.10.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 A Wy wpuscilibysmy obcych ludzi do domu czy nie? ja nie wpuscilabym. Moglabym odpowiedziec na jakies pytania odnosnie budowy itp, natomiast na pewnie nie oprowadzilabym po domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najemnik 13.11.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 mam pytanie odnośnie kominówczy wykończyliście je piaskowcem, klinkierem czy może tynkiem?pytam, bo słyszałem opinię, że tynk i piaskowiec jest brudzący, za to klinkier dość dobry w czyszczeniu. Z kolei dając piaskowiec na wejściu i fundamentach, klinkier chyba nie będzie zbyt pasowałpomóżcie mi się zdecydować, bo niedługo będę wypuszczał kominy poza dach a naprawdę nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 13.11.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 włąsnie mam ten sam problem, piaskowiec ładnie wyglada, albo sa takie specalne kamienie na cokoly ale piaskowce, ale ponoc sie nie brudza, http://www.stegu.pl a slyszalem jeszcze ze pisakowiec mozna pomalowac lakierem i tez sie nie brudzi...ja buduje kastora i kominek na tarasie wsumie moglem odrazu budowac z ceły milęj dla oka ale ejst z zwyklej i chyba bedzie piaskowcem tez obłozony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 21.11.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 witam po długiej nieobecności - spowodowanej głównie brakiem czasu no i przede wszystkim internetu pod ręką. obiecałam zdjęcia - więc na początek coś dla tych którzy zastanawiają się nad kominem - my mamy klinkierowy w połączeniu z dachówką ceramiczną w podobnym kolorze - myślę że nie przeszkadza to temu żeby domek na dole obłożyć kamieniem polnym łupanym - mamy takiego majstra co to potrafi robić bez widocznych fug - trochę kosztowna sprawa ale jaki efekt i trwałość. większym problemem jest to że musimy poszerzyć trochę fundament pod ten ciężki kamień - koszty i robota - odkopać, zalać... chyba że znajdziemy lepszy pomysł jak to zrobić..oto fotka komina w połączeniu z dachem:http://img139.imageshack.us/img139/416/canon7314bj4.th.jpg' alt='canon7314bj4.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts