dodi 14.12.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 hey Mam kupić dziś schody stychowe FAKRO (rozkładne segmentowe) wyłaz mam wewnątrz domu i tu zastanawiam się nad dwoma modelami jedne mają przenikanie 0,76W/m2K a drugie 1,1 W/m2K, te cieplejsze sa o 130 zł droższe i zastanawiam sie czy jest sens dokładać .Nie znam się na przeliczaniu współczynnika ciepła i nie potrafię wyliczyc po jakim czasie zwróciła by się różnica jaką teraz musiałbym dopłacic... Może ktoś pomoże dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Przecież to połączenie ze strychem a nie wyjście na zewnątrz. Wystarczą te o U=1,1. W razie czego możesz sobie dokleić styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 14.12.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jeżeli jest to poddasze nieużytkowe, to temperatura tam panująca jest zbliżona do tej na zewnątrz.Pod sufitem gromadzi się ciepło i przy niskiej izolacyjności będzie sporo uciekało.Ja dodatkowo dorobiłem skrzynię wypełnioną wełną mineralna i dopiero teraz mam i cieplej i ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.12.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dla zasady kupiłem te cieplejsze, czyli FAKRO LTK .Skrzynka ma wysokość 22 cm (inne modele 14 cm).Idealnie dopasowały się do grubości stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.12.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 własnie przywiozłem LTK:) A powiedz mi czy społ klapy (jak jest zamknięta) licuje się z sufitem? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 zalezy jak sobie obsadzisz ...u mnie sie licuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 14.12.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mój małżonek niezależnie od ocieplanych schodów zamontował na podłodze strychu na prowadnicach przesuwaną sklejkę ocieploną styropianem. Na razie sobie to chwalimy, bo zimne powietrze ze strychu nie wpada od razu jak otwiera się schody, tylko jak już się wejdzie na drabinę i przesunie sklejkę. Poza tym jak ktoś jest na górze nie trzeba po nim zamykać schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.12.2006 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Ale i tak otwierasz tą klape i zimno wpada... dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.12.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 własnie przywiozłem LTK:) A powiedz mi czy społ klapy (jak jest zamknięta) licuje się z sufitem? dodi tak jak napisał brzoza, zależy jak komu zależy u mnie dolna płaszczyzna klapy jest 1 cm poniżej sufitu ze względu na listwy maskujące, natomiast górna krawędź skrzynki jest równo z wierzchem dolnego pasa wiązara. ale zamotałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 14.12.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mój małżonek niezależnie od ocieplanych schodów zamontował na podłodze strychu na prowadnicach przesuwaną sklejkę ocieploną styropianem. Na razie sobie to chwalimy, bo zimne powietrze ze strychu nie wpada od razu jak otwiera się schody, tylko jak już się wejdzie na drabinę i przesunie sklejkę. Poza tym jak ktoś jest na górze nie trzeba po nim zamykać schodów.Ciekawy pomysł, pozwolisz że skopiuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 14.12.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 nie lepsze takie? http://www.oman.pl/Schody/Nozycowe_termo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.12.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 schody ogniotrwałe dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.12.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 nie lepsze takie? http://www.oman.pl/Schody/Nozycowe_termo.jpg Jeżeli strych jest nieogrzewany to zimą, po otwarciu, elementy metalowe natychmiast będą wilgotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.12.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mój małżonek niezależnie od ocieplanych schodów zamontował na podłodze strychu na prowadnicach przesuwaną sklejkę ocieploną styropianem. Na razie sobie to chwalimy, bo zimne powietrze ze strychu nie wpada od razu jak otwiera się schody, tylko jak już się wejdzie na drabinę i przesunie sklejkę. Poza tym jak ktoś jest na górze nie trzeba po nim zamykać schodów.Ciekawy pomysł, pozwolisz że skopiuje? Nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Ale i tak otwierasz tą klape i zimno wpada... dodi Jeśli chodzi ci o moment w którym otwieram klapę i nie przesuwam sklejki, to przy obecnych temperaturach nie wyczuwam chłodu. A sklejkę otwieram tylko na moment wyjścia na strych i zaraz ją po sobie zamykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts