arkadiusz 14.12.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dostalem wyceny okien od- Urzedowski- GORAN- Excellent. Urzedowski odpada (mimo tego, ze teraz w mieszkaniu mam od 7 lat ich okna i jestem b.zdowolony) z dwoch powodow:1. rozpaczliwe terminy2. brak okna na taraz takiego jakie bym chcial. Excellent - drozej o ok. 10tys PLN od Urzedowskiego i GORAN. Wybor juz prawie padl na GORAN. Czytalem sporo pozytywnych opinii o oknach tej firmy. Czy jeszcze ktos cos moze dodac? Czy ktos ma je od paru i lat i moze dac znac jak sie sprawuja?Druga sprawda to czy ktos z Was wplacil 100% ceny podpisujac umowe z GORAN? Przy takiej platnosc jest spora znizka i bije sie z myslami czy placic 100% czy lepiej nie. Acha sprawa dosc pilna bo chce umowe podpisac jeszcze przed swietami. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.12.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 To raczej niezwykłe warunki płacić w momencie podpisywania umowy całość zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.12.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 okien na rynku jest cała masa , dają rabaty, raty więc skad ten pomysł na 100%? normalnie obowiązuje zaliczka i płatnośc przy odbiorze i to po sprawdzeniu zgodności zamówienia za montaż też chcą z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zaliczka 100% to spotykana czasem praktyka w oknach. Można na tym zarobić kilka % ale... No właśnie - ale to można zrobić tylko z pewną firmą. I to nie tyle chodzi o producenta (chociaż też) co bardziej o firmę, z którą się podpisuje umowę. Decyzję każdy musi podjąć samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 14.12.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Negocjuj. Ja wpłacając przy zamówieniu 60 % wytargowałem w Oknoplaście rabat taki sam jak bym wpłacił 100% kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 14.12.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 To raczej niezwykłe warunki płacić w momencie podpisywania umowy całość zamówienia. Jak myslisz, dlaczego tak GORAN robi skoro w całym kraju jest inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertas 14.12.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 napisz jaki ten rabat za 100% ,może to się opłaca ?może robią sobie wyniki sprzedaży do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.12.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 może robią sobie wyniki sprzedaży do końca roku a kogo to obchodzi? ktoś wyżej ostrzega przed firmą która nie wywiązała sie z umowy ,a wpłacił cała sume . co gorsza nie może nawet odzyskac kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertas 15.12.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 może robią sobie wyniki sprzedaży do końca roku a kogo to obchodzi? ktoś wyżej ostrzega przed firmą która nie wywiązała sie z umowy ,a wpłacił cała sume . co gorsza nie może nawet odzyskac kasy bez przesady , za inne materiały płacisz 100% bo będzie taniej , a za okna to niby ekstra ryzyko ? każda firma może Cię wykręcić ale przy tym założeniu ciężko się budować , nie bronię GORANA , ale 100% w oknach szczególnie drewnianych to nie jest nowość , jeśli rabat jest konkretny to warto przemyśleć , poza tym URZĘDOWSKI ma chyba gorszą sławę w tej kwestii , a jakoś chętnych na produkty nie brakuje , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 16.12.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 A oni chcą obowiązkowo 100 % kasy przy zamówieniu? Ja kupowałem okna Natury. Wpłaciłem 100% przy podpisywaniu umowy, ale dostałem dodatkowy rabat (chyba 3%). Wcale nie musiałem tego robić. Wsyzstko poszlo ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 19.12.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 ok tylko czemu sie trąbi żeby nie płacic murarzowi przed robotą ,a tak chętnie płacić za coś czego jeszcze fizycznie nie ma ?czym sie różni umowa między murarzem a sklepikiem na bazarze , ? no dobra firmą handlującą oknamimyślisz ze to Urzedowski chce 100% ? bo mi sie wydaje że to sprzedawcy będzie łatwiej ''załatwiać reklamacje'' mając kase w kieszeni mój montarzysta okien po robocie podchodzi wk.....ny i mówi że jest rysa na ramie , pyta czy przejdzie? niby niewielka ale od frontu i sie nie godze nie ma problemu szefie , mówi i za trzy dni przywozi nowe skrzydło takiemu to ja moge zapłacić z góry, ale czy to ma byc regułą? było coś podobnego z samochodami ,jakieś przedpłaty , losowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.12.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Chyba czegoś podstawowego nie zrozumiałeś yama... Wpłata 100% daje kupującemu dodatkowe profity w postaci extra upustu ileśtam procent. Dla sprzedawcy jest to korzyść w postaci szybszego zwrotu różnicy VAT i dla tego takie coś proponuje. Dla producenta lepszy cache flow i gwarancja zapłaty przez dealera. Stąd takie promocje. było coś podobnego z samochodami ,jakieś przedpłaty , losowania Nie siej zamętu i nie mieszaj zupełnie odrębnych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.12.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 To raczej niezwykłe warunki płacić w momencie podpisywania umowy całość zamówienia. Dlaczego nie? Firme jednak trzeba znac . Ja tak robie wlasnie teraz ale te 100% wplace naszemu Forumowiczowi , Staremu. Na czesc domu juz zaplacilam i za kilka dni okna byly juz gotowe stoja w agazynie i czekaja na montaz , ktory opoznia sie z mojej winy Tak komus z ulicy nie dalabym zaliczki wiekszej niz 10% a i to duzo przy duzych kwotach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.12.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Ja tak robie wlasnie teraz ale te 100% wplace naszemu Forumowiczowi , Staremu. No i przyznasz zapewne, że nie bezinteresownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.12.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Dostane rabat za wplate w calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.12.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 myślisz ze to Urzedowski chce 100% A tak na marginesie to trafiłeś jak kulą w płot... Akurat ta firma potrzebuje kasy jak ryba wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.12.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 myślisz ze to Urzedowski chce 100% A tak na marginesie to trafiłeś jak kulą w płot... Akurat ta firma potrzebuje kasy jak ryba wody ...ta druga tak samo jest potrzeboska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 19.12.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Chyba czegoś podstawowego nie zrozumiałeś yama... Wpłata 100% daje kupującemu dodatkowe profity w postaci extra upustu ileśtam procent. Dla sprzedawcy jest to korzyść w postaci szybszego zwrotu różnicy VAT i dla tego takie coś proponuje. Dla producenta lepszy cache flow i gwarancja zapłaty przez dealera. Stąd takie promocje. było coś podobnego z samochodami ,jakieś przedpłaty , losowania Nie siej zamętu i nie mieszaj zupełnie odrębnych spraw aha czyli ostrzeganie przed płaceniem z góry to sianie zamętu , a co powiesz autorowi postu któremu spieprzą zamówienie ? żeby nie płacił ? no tak ale on już zapłacił zaraz , ma przecież te trzy stówki z rabatu, oj to sie można uchlać i zapomnieć kilka osób napisało( ja też ) że osobie czy firmie zaufanej, można zapłacić całość , ale żeby sie łaszczyć na 3 % i pozbawiać jakiegokolwiek ruchu , gwarancji ? wybacz , nawet jak nie rozumiem to sie z Tobą nie zgodze PS wybudowałem chałupe na max rabatach i odroczonej płatności więc temat jest dla mnie conajmniej dziwny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.12.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Chyba nie rozumiesz jednak co bwojtek powiedzial. Chodzilo Mu o to ze wplacanie calosci za okna nie ma nic wspolnego z systemem argentynskim . Wplacania za calosc nie nawalabym laszczeniem sie na 3% tylko wydawaniem pieniedzy ktore sie ma . To ze ktos nie buduje na odroczonych platnosciach to nie znaczy, ze sie laszczy na rabaty I pamietaj ze te okrzyczane rabaty to jest bardzo wzgledne pojecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.12.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Wydaje mi się, że skoro w branży budowlanej klienci zawsze chcą mieć rabat, upuścik lub super okazyjkę to tak naprawdę płacą cenę realną, którą sprzedawcy sobie założyli (a i tak będą do przodu). Te rabaty to głównie do podniesienia samozadowolenia budujących. Chyba tylko wytrawni gracze i twardzi negocjatorzy potrafią wyrwać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts