Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

1.Okna GORAN 2.Platnosc 100% ? Dosc PILNE.

Recommended Posts

Dostalem wyceny okien od

- Urzedowski

- GORAN

- Excellent.

Urzedowski odpada (mimo tego, ze teraz w mieszkaniu mam od 7 lat ich okna i jestem b.zdowolony) z dwoch powodow:

1. rozpaczliwe terminy

2. brak okna na taraz takiego jakie bym chcial.

Excellent - drozej o ok. 10tys PLN od Urzedowskiego i GORAN.

Wybor juz prawie padl na GORAN. Czytalem sporo pozytywnych opinii o oknach tej firmy. Czy jeszcze ktos cos moze dodac? Czy ktos ma je od paru i lat i moze dac znac jak sie sprawuja?

Druga sprawda to czy ktos z Was wplacil 100% ceny podpisujac umowe z GORAN? Przy takiej platnosc jest spora znizka i bije sie z myslami czy placic 100% czy lepiej nie.

Acha sprawa dosc pilna bo chce umowe podpisac jeszcze przed swietami.

Arek

Zaliczka 100% to spotykana czasem praktyka w oknach. Można na tym zarobić kilka % ale... No właśnie - ale to można zrobić tylko z pewną firmą. I to nie tyle chodzi o producenta (chociaż też) co bardziej o firmę, z którą się podpisuje umowę. Decyzję każdy musi podjąć samodzielnie.

może robią sobie wyniki sprzedaży do końca roku

:o a kogo to obchodzi?

ktoś wyżej ostrzega przed firmą która nie wywiązała sie z umowy ,a wpłacił cała sume . co gorsza nie może nawet odzyskac kasy

bez przesady ,

za inne materiały płacisz 100% bo będzie taniej ,

a za okna to niby ekstra ryzyko ?

każda firma może Cię wykręcić ale przy tym założeniu ciężko się budować ,

nie bronię GORANA ,

ale 100% w oknach szczególnie drewnianych to nie jest nowość ,

jeśli rabat jest konkretny to warto przemyśleć ,

poza tym URZĘDOWSKI ma chyba gorszą sławę w tej kwestii ,

a jakoś chętnych na produkty nie brakuje ,

:D

ok tylko czemu sie trąbi żeby nie płacic murarzowi przed robotą ,a tak chętnie płacić za coś czego jeszcze fizycznie nie ma ?

czym sie różni umowa między murarzem a sklepikiem na bazarze , ? no dobra firmą handlującą oknami

myślisz ze to Urzedowski chce 100% ? bo mi sie wydaje że to sprzedawcy będzie łatwiej ''załatwiać reklamacje'' mając kase w kieszeni

mój montarzysta okien po robocie podchodzi wk.....ny i mówi że jest rysa na ramie , pyta czy przejdzie? niby niewielka ale od frontu i sie nie godze

nie ma problemu szefie , mówi i za trzy dni przywozi nowe skrzydło

takiemu to ja moge zapłacić z góry, ale czy to ma byc regułą?

było coś podobnego z samochodami ,jakieś przedpłaty , losowania

Chyba czegoś podstawowego nie zrozumiałeś yama...

Wpłata 100% daje kupującemu dodatkowe profity w postaci extra upustu ileśtam procent. Dla sprzedawcy jest to korzyść w postaci szybszego zwrotu różnicy VAT i dla tego takie coś proponuje. Dla producenta lepszy cache flow i gwarancja zapłaty przez dealera. Stąd takie promocje.

Nie siej zamętu i nie mieszaj zupełnie odrębnych spraw :evil:

To raczej niezwykłe warunki płacić w momencie podpisywania umowy całość zamówienia.

Dlaczego nie?

Firme jednak trzeba znac .

Ja tak robie wlasnie teraz

ale te 100% wplace naszemu Forumowiczowi ,

Staremu.

Na czesc domu juz zaplacilam i za kilka dni okna byly juz gotowe stoja w agazynie i czekaja na montaz , ktory opoznia sie z mojej winy :oops:

Tak komus z ulicy nie dalabym zaliczki wiekszej niz 10%

a i to duzo przy duzych kwotach jest :roll:

Chyba czegoś podstawowego nie zrozumiałeś yama...

Wpłata 100% daje kupującemu dodatkowe profity w postaci extra upustu ileśtam procent. Dla sprzedawcy jest to korzyść w postaci szybszego zwrotu różnicy VAT i dla tego takie coś proponuje. Dla producenta lepszy cache flow i gwarancja zapłaty przez dealera. Stąd takie promocje.

Nie siej zamętu i nie mieszaj zupełnie odrębnych spraw :evil:

aha czyli ostrzeganie przed płaceniem z góry to sianie zamętu , a co powiesz

autorowi postu któremu spieprzą zamówienie ? żeby nie płacił ? no tak ale on już zapłacił

zaraz , ma przecież te trzy stówki z rabatu, oj to sie można uchlać i zapomnieć :-? :D

kilka osób napisało( ja też ) że osobie czy firmie zaufanej, można zapłacić całość , ale żeby sie łaszczyć na 3 % i pozbawiać jakiegokolwiek ruchu , gwarancji ? wybacz , nawet jak nie rozumiem to sie z Tobą nie zgodze

PS wybudowałem chałupe na max rabatach i odroczonej płatności

więc temat jest dla mnie conajmniej dziwny

pozdrawiam

Chyba nie rozumiesz jednak co bwojtek powiedzial.

Chodzilo Mu o to ze wplacanie calosci za okna nie ma nic wspolnego z systemem argentynskim .

Wplacania za calosc nie nawalabym laszczeniem sie na 3% tylko wydawaniem pieniedzy ktore sie ma .

To ze ktos nie buduje na odroczonych platnosciach to nie znaczy,

ze sie laszczy na rabaty :D

I pamietaj ze te okrzyczane rabaty to jest bardzo wzgledne pojecie. :D

Wydaje mi się, że skoro w branży budowlanej klienci zawsze chcą mieć rabat, upuścik lub super okazyjkę to tak naprawdę płacą cenę realną, którą sprzedawcy sobie założyli (a i tak będą do przodu).

Te rabaty to głównie do podniesienia samozadowolenia budujących. Chyba tylko wytrawni gracze i twardzi negocjatorzy potrafią wyrwać więcej.