Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pierwszy dom III Malgosi i Michala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Historia zakupu działki jak moja własna :lol:

Tylko u nas obyło się bez zrzędliwej pani, teraz czekamy na decyzje odstąpienia od prawa pierwokupu przez ARR, bo 1/10 naszej działki w planie zagospodarowania pozostała rolną :-?

No ale to juz finisz :)

Trzymamy kciuki za Waszą budowę i pozdrawiamy z drugiego końca Polski- Krakowa :lol:

Dzieki za komentarz.

A wiec wejscie do garazu bedzie,bo to zostalo zmnienione przez architektke.

Co do lukarn,to nie jestem ich przeciwnikem,ale w tym projekcie nam sie nie podobaly (druga rzecz koszty)

Pom. gosp. faktycznie jest waskie,co do metrazu,to powiem szczerze ze widzialem takie ktore mialy i po 2 m.kw.,ale coz nie mozna miec wszystkiego.

A jesli chodzi o schody,to widzialem juz ten dom zbudowany (tylko w wersji z normalnym pietrem,nie poddaszem i balkon od frontu)i w sumie wygladalo to niezle,pod schodami miejsce na kominek od strony salonu.

Pozdrowka i zapraszam kolejnych forumowiczów

A mi tam DOMEK się BARDZO PODOBA!!!!! Zgrabny, wszysko na miejscu...Nie duży, a przez to ekonomiczny ( czyt. tani) A że problemy przy zakupie ziemi....U jednych występują na tym etapie, u innych na innym...Mam nadzieją że limit " trudności" w związku z tym już wyczerpany i teraz już tylko miód,malina i same plusy i radośći.....

PS. Okolica naprwdę jest pięknista, Puszcza Darżlubska jest rewelacyjna, wiem bo mieszkam "za miedzą"

Życzę powodzenia i samych miłych doświadczeń....

• 4 weeks później...

Do Emka68

Wiec to by sie zgadzalo,gosciu ktory rzucil mi te 48 tysiecy,operuje w rejonie Kolbud(tzn. tam buduje).Generalnie budowlancy z Kaszub sa drodzy.

Co do terminow to zapomni o tej ekipie,ktora biore na nasz budowe.Probowalem ich sciagnac do znajomej,niestety powiedzieli mi ze moga wziac albo mnie albo ja,chyba jest jasne co wybralem.

Ekipa sprawdzona, bo budowala domek obok moich rodzicow,notabene to samo nasz domek,tylko ze tam zamaist poddasza jest normalne pietro.

Tansze ekipy mozesz znalezc okolice Chojnic,Bytowa itd.Zalatwisz dla nich barakowoz czy inny kemping i zalatwione.

Przyjemnego szukania

• 2 weeks później...

Oj jak zazdroszcze Ci zakupów budowlanych :lol: , u nas pewnie to jeszcze potrwa, plany na rok 2008 (moje) lub 2009 (męża), zobaczymy czy męża da sie urobić :wink: Przynajmniej działka kupiona i akcik leży sobie w szufladzie, czekamy na warunki techniczne przyłączenia prądu i wody. Czyli jednak coś się dzieje.

Pozdrawiam!

Maja

Powinniście zebrać siły i zaczą działać z gazem

Czym prędzej tym lepiej. Strasznie długo u mnie trwały formalności w gazowni. W efekcie gaz mi włączyli dopiero na sylwestra. Do tamtej pory dogrzewalem się prądem - rachunki były za prąd straszne. Dobrze, że zimy za bardzo nie było.Powodzenia z gazem

• 1 month później...
  • 5 months później...

hej sailor -zainteresował mnie Twój dziennik bo też się przymierzałam do zakupu projektu "pierwszy"-byłam już na etapie korespondencji z projektantem co do zmian :) . Jednak ostatecznie wybraliśmy większy domek

http://www.projekty.z500.pl/projekt/z45.html

wersja powiększona Z45+ ma około 120m pow. użytkowej. Jednak Chciałabym zobaczyć jak wygląda wasz domek na "żywo" -a raczej na fotkach -kiedy będą jakieś zdjęcia z budowy? bo myślę że domek już stoi? My zaczęliśmy budowę w czerwcu 2007 a w sobotę 1.09 przykryliśmy dach :)

Hey

Widze ze nasze drogi były podobne,bo ja też z poczatku myślałem o pracowni Z500,co prawda poczatkowo miał być Z8 potem rownież myśleliśmy o Z45.Co do "pierwszego",to powiem Ci,że w "brzydkiej" Anglii,spotkaliśmy nowo wybudowany domek,który nam się spodobał i traf chciał,że przeglądając projekt znalezlismy mgprojekt i to bylo to.Pare zmian wprowadzilismy,no i bedziemy miec pomieszczenie nad garazem,czy bedzie to pokoj(chcielibysmy miec tam sypialnie),czy tylko garderoba,jakis pokoj komputerowy to sie zobaczy.

Naszym zamairem było startowac we wrzesniu,ale murarze jeszcze koncza inna budowe.Na dniach bedzie wykop,geodeta,materiały juz w wiekszej czesci mam,teraz bede zamawial drzewo na wiezbe.Jak tylko beda fotki,to umieszcze.A co do samego projektu,to powiem tylko że projektant to orłem nie jest.

pozdrawiam

A co do samego projektu,to powiem tylko że projektant to orłem nie jest.

pozdrawiam

:lol: To chyba tak jak mój.... Większość rzeczy w trakcie budowy to była zgaduj-zgadula. Wiele czasu "przestaliśmy" pochyleni nad projektem z kierownikiem budowy i murarzem próbując dociec: "co też autor miał na myśli" :)