skystar 14.12.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jest kłopot czyszczenia szyb po stronie chropowatej - costają smugi -przy myciem wodą, ajaxem smugi prosze o wymiane do[urlświadczenia a najlepiej szyb matowych w drzwiach interdoor[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 14.12.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 sprubuj oliwki dla niemowlat dzonson beby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 15.12.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Ja myje najpierw woda z ludwikiem a potem przecieram sama woda i sciagaczka zbieram jej nadmiar. Nie mam zadnych smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 15.12.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 szyby piaskowane to najgorsza zaraza i prosze nie mylić z innymi szybami mlecznymi , tyle na pocieszenie w przypadku dotknięcia szyby np. przy jej montażu trzeba było całą szybe spryskac silikonem w sprayu ale raz że jest drogi a dwa żę trzeba umiec równomiernie go położyć używając detergentów jeszczs pogarszasz sprawe sprubuj właśnie jakąś oliwką powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.12.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Chyba gdzieś czytałam, że dobrze się sprawdza terpentyna, ale głowy nie dam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 29.12.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Mam takie szyby w szafkach kuchennych, to makabra, każde dotknięcie palca zostawia ślady bardzo trudne do zmycia. Próbuję różnymi detergentami i płynami do szyb, ale to trudne zadanie i nie wszystko schodzi. Co do oliwki, to bardzo mnie to zainteresowało, tylko się boję, że zostaną smugi, bo to tłuszcz i już nigdy tego potem nie domyję. Czy ktoś to zastosował i jest zadowolony? Czy nie wychodzą smugi? Szyba chyba robi się bardziej przezroczysta, ale jeśli równo bez smug to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.12.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 nigdy nie probowalam naatluszczac takich szyb nie omieszkam sprobowac myje woda z plynem do naczyn i poleruje do sucha szmatka z mikrofazy ( nie mam zadnych smug ) ..... aaaa...gdy sa bardzo tluste paluchy pomagam sobie najpierw ..kurde ..Kuchenhilfe ..ale to po niemiecku ( w Polsce na bank rowniez dostepny preparat do usuwania tluszczu kuchennego w sprayu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babeczkaa 01.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 ja myje wodą ale z wykorzystaniem takiej niebieskiej szmatki Vileda, nie ma smug, ale rzeczywiście moje szklane drzwi mają z jednej strony taką matową powierzchnię, jak się dotknie to masakra!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skystar 01.01.2007 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 W koncu sie udało dziekuje za info odnosnie plynu do mycia naczyn wykorzytsała Pur - na mokrą szmatke i na matowa powierzchnie na to woda z dodatkiem plynu a na koniec czysta woda nadmiar zdjęłam gabka - pasmami z gory na dol - nie ma zadnych smug Brzmi skomplikowanie ale zajelo to doslownie 5 minut Oliwke zdecydowanie odradzam- powierzchnia byla tlusta i prawie przezroczysta a na dodatek widac bylo kazde przylożenie palucha- w przypadku malych dzieci tragedia Tak wiec plyn do naczyn i zwykla woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 03.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 mam z inter dora drzwi i nawet nie pomyślałam żeby te mleczne szyby myc czymś innym niż płynem do szyb np. Mr. Masyl ( czy jakos tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 13.01.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ja mam małe szybki, które myję w zmywarce ale przy wkładaniu na miejsce używam rękawiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 14.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Kurcze a mi sie tak one bardzo podobają. A tu Mam teraz szkło przyciemnione w kabinie i po wyjściu z kabiny ostatni przeciera szkło gumową ściągaczka do wody i jest ok. Czy w przypadku przetarcia takiej szyby ściągaczką tez zostaja jakieś ślady ?? Wydawało mi sie, że takie szkło będzie prostsze do utrzymania w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudia 16.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Jeśli podobają ci się szyby matowe, można zawsze zamówić szybę matową podwójną klejoną - wówczas obydwie strony są gładkie i nie ma problemów z myciem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 16.03.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ale taka klejona szybka - bezpieczna jest droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Potwiedzam sposób z płynem do naczyń. Szybko, czysto i skutecznie. Stosuję od ośmiu lat i negatywnych oznak brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 16.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 183zl za metr kwadratowy w hurtowni .Ma 4mmm grubosci.Cena wliczone jest przyciecie do zadanego wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLEYD 23.03.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 szklo piaskowane mozna zabezpieczyc kaponem do drzewa,jest wtedy troche bardziej przezroczyste ale jego utrzymanie w czystosci jest o niebo latwiejsz.a tak wogole sa szkla trawione chemicznie,malowane,lub z folia matowa w srodku.najmniej brudzace to do mebli to SATINATO,LAKOBELE(bardzo duzy wybór kolorow)LAKOMATY,SZKLO BEZPIECZNE 22.1 Z FOLIA MATOWA W SRODKU,sa to szkla ktore nawet po zabrudzeniu latwo sie czyszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewM 04.07.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 CIF !!!!! to jedyna możliwość odczyszczenia szyby satynowej !! tylko na suchą szybę suchą gąbką mocno nalać cifa i szorować potem dokładnie spłukać wodą. Dowiedziałem sie tego w hurtowni szkła grawerowanego, oni właśnie w taki sposób czyszczą , i to jest jedyna metoda najbardziej skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 04.07.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ja swoje szklane drzwi myję CIF-em Power Cream do kuchni + lekko wilgotną ścierką z mikrofibry. andrewM może dobry ten sposób hurtowni na luźną szybkę, którą można postawić pod prysznicem i polać wodą, a jak spłukać CIF z szyby zainstalowanej w drzwiach? To chyba byłoby trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts