sebus1719505399 17.07.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam. Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest kosz budowy tego domu po najniższych kosztach??. oraz czy warto budować dom z garażem, czy bez?? ponieważ nie podoba mi się garaż obok domu, wszystkie smary i spalenizny wg mnie można wyczuć w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebus1719505399 19.07.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam. Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest kosz budowy tego domu po najniższych kosztach??. oraz czy warto budować dom z garażem, czy bez?? ponieważ nie podoba mi się garaż obok domu, wszystkie smary i spalenizny wg mnie można wyczuć w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_1_4 29.07.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam Stawiam Nasz dom pod Gdańskiem Jestem na etapie zalanego stropu zrobiłem parę zmian np: zamieniłem strop lany na teriwe i troszkę go podniosłem Mam pytanie - ile palet porotermu wychodzi na piętro - jestem na etapie kupna materiałów Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor1981 10.08.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam.Postanowiliśmy wraz z żoną wybudować dom.Projekt mamy wybrany jest to :http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-2/m413da514d84fbSprawa działki jest w trakcie załatwiania.W związku z ograniczonymi funduszami i niewiedzą w temacie budowy proszę o rady jakim systemem (z jakich materiałów) budować.Woj. śląskie , powiat Rybnicki.Proszę o wypowiedzi ludzi chcących doradzić a nie zniechęcić do budowy.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 10.08.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witaj !Przede wszystkim, jeżeli masz ograniczone fundusze to zrezygnuj z tego projektu !! Oglądałem animacje komputerową tego projektu na stronie Archonu i przyznaję, że dom jest śliczny. Widziałem ten dom również w rzeczywistości, wybudowany w wersji średnio-oszczędnej i w niczym NIE PRZYPOMINA on tego pięknego domu z internetu. (Na prv przesyłam Tobie zdjęcie, jakbyś chciał to mogę zrobić jeszczę parę i Ci wysłać) Przy ograniczonych funduszach nie wykończysz tego domu nigdy -dom jest dość duży - nie wspomnę o tym, że jeśli chodzi o wygląd, to nie zbliżysz sie nawet do tych pięknych obrazków zrobionych komputerowo. Poza tym, ten dom ma 3 balkony i jeden duży taras !!. Koszt wykonania, a głównie porządnego zaizolowania ich jest ogromny. Dobra płytka na stopien o szerokości 30 cm. kosztuje ok. 50 zł, a taras jest duży i ma stopni dwa. Pomnóż to przez szerokość i długość tarasu dodaj zaprawy, robociznę. Następny drogi element - dośc skomplikowany, a więc drogi dach, a chyba nie będziesz krył takiego ładnego domu, najtańszą blachodachówką. Nic nie napisaleś o swojej sytuacji rodzinnej, ale dom jest dość duży, radziłbym więc Tobie wybrać troszkę mniejszy i mniej skomplikowany projekt. Wybierając dom nie kieruj się głównie bryłą i wyglądem zewnętrznym, to często prowadzi na manowce. Nie chcę Cię zniechęcać, ale przemyśl wszystko jeszcze raz i zastanów się nad prostym, mniejszym domem bez balkonów (ewentualnie 1 nieduży), z mniejszym tarasem, najlepiej z dachem dwuspadowym - po co mieć tak jak 85% domów i przez 15 lat straszyć niewykończonymi schodami zewnętrznymi, balkonami, tarasami i bez elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher12 24.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 "Krzychos" miałes nie zniechecać do budowy a nawet siejesz jakąs popelinę. Twojm zdanie jaki dom wybudować !!! bez okien, bez balkonów, bez tarasów, a moźe i bez dachu bo drogo. 109 m2 powierzchni użytkowej to dla ciebie dużo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam. Postanowiliśmy wraz z żoną wybudować dom. Projekt mamy wybrany jest to :http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-2/m413da514d84fb Sprawa działki jest w trakcie załatwiania. W związku z ograniczonymi funduszami i niewiedzą w temacie budowy proszę o rady jakim systemem (z jakich materiałów) budować. Woj. śląskie , powiat Rybnicki. Proszę o wypowiedzi ludzi chcących doradzić a nie zniechęcić do budowy. Pozdrawiam wszystkich. Fajny domek. Już mam "pomysła" Przedłużyc dach garażu i zrobic małe zadaszenie z tyłu. Okna dachowe, 2 w jednym pokoju może jedno wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwietniuvip 30.08.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam wszystkich budowniczych Też planuję budowę domu w rododendronach 2. Moje pytanie do wszystkich kończących budowę ile was kosztowała cała inwestycja oczywiście bez działki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 30.08.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja mam juz wstawione okna,zrobione tynki,elekrtyke i jak narazie kosztowalo mnie to ok.180tys.tj.material z robocizna bez dzialki.Dom jest czesciowo podpiwniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwietniuvip 30.08.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 A tynki wewnętrzne czy zewnętrzne? I co z pozostałymi instalacjami woda, kan, CO. Jakie koszty Pan przewiduje na budowę tego domu. Czy podpiwniczenie jest pod garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 25.09.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Budujemy rodo 6 .. hmm.. z jakich materiałów budowac.. no cóż jak każdy dom - z najlepszych! W budowie domu nie ma co oszczędzać.. a przy tym projekcie tym bardziej.. niestety jak zaczniesz zmieniać z oszczędności bryłę (usuniesz balkony, usuniesz okna) to dom już nie będzie wyglądał tak jak w projekcie.. Kosztorys archonu jest całkiem przyzwoity ale mimo wszystko warto kilkanaście tyś mieć w zapasie..My budujemy z porothermu 24, ocieplany styropianem platinum, wełną toprock, ogrzewamy pompą ciepła więc tutaj ocieplenie domu i materiały musze być dobre.. zainwestowaliśmy w okna drewniane z szybą niskoemisyjną co niestety podwyzszyło nam cenę okien o ponad 200% niż w kosztorysie.. mimo wszystko planujemy zamknąć się w .... może 350tyś.. mieszkasz w woj. śląskim.. zapewne będziesz musiał miec odpowiednie fundamenty co podwyższy ich koszt.. nie chce zniechęcać.. ale jak decydujesz się na budowe domu z organiczonymi funduszami przelicz wszystko kilka razy .. możesz uzyć tańszych materiałów - jak wiadomo wszystko na rynku jest przyzwoite .. zastanów się czym będziesz ogrzewał, jakie masz dostępne media, .. na czym chcesz w przyszłości oszczędzic.. oj, wiele jest rzeczy, które warto brac pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianJ93 31.01.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam,Zakupiłem projekt Archona -Dom w rodendronach 2P. Proszę o kontakt wszystkich, którzy budowali lub są w trakcie budowy domu wg. tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voran 11.03.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam ponownie wszystkich. U nas prace niedługo ruszają, długo nam to schodzi ale budujemy bez kredytu, lada moment ruszamy ze ścianką kolankową i dachem. Parter przerobiliśmy, powiększyliśmy salon oraz kuchnię, wejście do kotłowni od garażu, od razu przestronniej się zrobiło. Jeśli ktoś już wykończył rodo 2 g2 podajcie jakieś fotki. Ja niedługo wrzucę kilka swoich. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 14.03.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam również,u mnie po przestoju zimowym w kwietniu ruszam z instalacjami tj.ogrzewanie,woda i kanalizacja,pożniej wylewki i pewnie niewiele wiecej w tym roku, gdyż też buduję bez kredytu a to idzie bardzo wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts