dodi 14.12.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Hey Mają zaczynać robić nam gładzie szpachlowe w domu, wykonawca powiedział na istniejące tynki wapienne w pierwszej kolejności położyć rotband Kanufa w celu wyrównania nierównosci a potem dopiero gładź szpachlową. Czy dobrze chce robic? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 14.12.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Masło maślane.Rotband to tynk gipsowy na dokładkę drogi.Goń tego wykonawcę zanim Cię z torbami puści,jak chce równać ściany to MP75 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.12.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 A czym generalnie różni się jedno od drugiego pomijając cene? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 15.12.2006 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Jeżeli masz cementowo-wapienny to po cholere przykrywać go gipsowym??A jeżeli chodzi Ci o różnice między Rotbantem a MP75 to...cena(zaraz ktoś mnie"uświadomi" ze rotbant to ma takie właściwości a mp takie z których dla Ciebie nic raczej nie wynika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 15.12.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wykonawca twierdzi że rotbantem chce tylko poprawić błęby tynkarzy, myśle że dobrze chce zrobic.. dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 15.12.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Błędy tynkarzy poprawić może zwykłym gipsem szpachlowym, nie musi naciągać Cię na rotbanta. U mnie gips szpachlowy na tynkach cem-wap sprawdził się doskonale i gładzie wyszły super. P.s. No chyba że błędem tynkarzy jest np brak tynku - no to wtedy bym się zastanawiał Pozdr.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.12.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 miesjscami kładzenie gipsu o grubości np 10 mm może zakończyć się odpadnięciemuważam ze jezeli fachowic odpowiada za swoja pracę to powinien mieć w miarę wolną ręke wyboru technologii. dobry gips szpachlowy kosztuje więcej niż Rotoband lub goldband knaufa i jezeli dodatkowo wtopi miejscami siatke w włókna szklanego w miejscach narażónych na pęknięcia lub w wododcznych pęknięciach tyku to moim zdaniem masz dobrego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 15.12.2006 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 THX już się przekonałem dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.12.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Jeżeli masz cementowo-wapienny to po cholere przykrywać go gipsowym?? A jeżeli chodzi Ci o różnice między Rotbantem a MP75 to...cena(zaraz ktoś mnie"uświadomi" ze rotbant to ma takie właściwości a mp takie z których dla Ciebie nic raczej nie wynika) Jeden jest maszynowy , drugi ręczny, podstawowa różnica to różne czasy wiązania od chwili narzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 17.12.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Jeżeli masz cementowo-wapienny to po cholere przykrywać go gipsowym?? A jeżeli chodzi Ci o różnice między Rotbantem a MP75 to...cena(zaraz ktoś mnie"uświadomi" ze rotbant to ma takie właściwości a mp takie z których dla Ciebie nic raczej nie wynika) Jeden jest maszynowy , drugi ręczny, podstawowa różnica to różne czasy wiązania od chwili narzutu. a nie mówilłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts