Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PROBLEM Z ARANżACJą OKNA TRóJKąTNEGO !!!

KonradJot

Recommended Posts

Witam

chciałbym sobie zrobić w domu okna w kształcie trójkąta i coś w rodzaju trapezu tak jak tutaj

http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=55802&keys=2&offset=155&backcmd=Collection

ale nie wiem jak rozwiązać problem z ewentualnymi karniszami-firankami, a może jakieś rolety, żaluzje. Jedno okno takie jak w/w projekcie miałbym w sypialni drugie w łazience , trzecie taki trójkątne w 2 sypialni.

Czy ktoś z Was ma takie okna u siebie i może coś poradzić w tym temacie jakieś zdjęcia może, może ktoś z architektów wnętrz czyta te forum i może coś zaproponować,chętnie nawiąże współpracę.

Pozdrawiam serdecznie

Konrad

:D :D :D :D :D

Witam ,do tych okien proponuje ci w takim ksztalcie karnisz ktory ma male wystajace zaczepy zeby poszczegolne upiecia nie spadaly tak jak przy oknach z lukiem lub okraglych ,fierany upiete i zaslony byly by pod skosami u gory tak jak karnisz by mial ksztalt ,pomysl nad tym zeby dopasowac do ksztaltu okien karnisze ,proste karnisze beda psuc efekt ksztaltu okna ,wszystko zalezy jak masz lub zamierzasz zrobic styl w srodku domu.To moja propozycja ,jak sie czegos nie widzi to ciezko cos wymyslec.

Witam ,do tych okien proponuje ci w takim ksztalcie karnisz ktory ma male wystajace zaczepy zeby poszczegolne upiecia nie spadaly tak jak przy oknach z lukiem lub okraglych ,fierany upiete i zaslony byly by pod skosami u gory tak jak karnisz by mial ksztalt ,pomysl nad tym zeby dopasowac do ksztaltu okien karnisze ,proste karnisze beda psuc efekt ksztaltu okna ,wszystko zalezy jak masz lub zamierzasz zrobic styl w srodku domu.To moja propozycja ,jak sie czegos nie widzi to ciezko cos wymyslec.

Dzięki za odpowiedź, a czy masz może jakieś zdjęcie takiego karnisza o którym mówisz?

Pozdrawiam :D

moim zdaniem najładniej takie okno będzie wyglądać bez niczego,bo jest ono ozdobą pomieszczenia same w sobie (poza tym dasz za nie sporo kasy), po co je więc zakrywać firanką, najwyżej fantazyjnie upięty materiał np. punktowo. Jeśli chodzi o radę - wiem, że są już na rynku np. żaluzje drewniane w nietypowych kształtach - może...

Jakie firany??? A feeeee.

Zostawić "łyse" kupić ładne kwiaty (duże, liściaste). Ustawić piękny fotel bujany i rozkoszować się widokiem.

Dokładnie tak, ja mam podobne okno (półkoliste) w łazience i stoją na nim trzy średnej wielkości kwiaty. Wygląda super. Kwiaty w łazience czują się bardzo dobrze bo mają sporo wilgoci.

Dokładnie tak, ja mam podobne okno (półkoliste) w łazience i stoją na nim trzy średnej wielkości kwiaty. Wygląda super. Kwiaty w łazience czują się bardzo dobrze bo mają sporo wilgoci.

No ja będę miał jedno takie okno w łazience drugie w sypialni.

Ciekaw jestem na co w końcu się zdecyduję ostatecznie. Z kwiatami może być fajny pomysł.

Konrad